27.09.2018

TINFO-tiedote 31 / 27.9.2018


MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

Miten taiteilijat ylirajaisesti saadaan uimaan instituutioihin ja rakenteisiin? Miten taiteilija voisi olla ennen kaikkea taiteilija ilman maahanmuuttaja-, ulkomaalaistaustainen jne. jne etuliitteitä.

TINFO PALVELEE

UUTISIA

TAPAHTUMIA

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

HAKUJA

KURSSEJA JA TYÖPAJOJA

TYÖPAIKKOJA

twitter.com/tinfotweets

Tilaa TINFO-tiedote sähköpostiisi

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

Espoossa näytetään tietä

Espoo, sen kansainvälinen teatteri ja Aalto yliopisto ovat moninaisuuden ja ylirajaisuuden lippulaivoja. Ulkomaalaistaustaisten, eri alojen taiteilijoiden ja taidetyöntekijöiden yhdistys Globe Art Point (GAP) ja Espoon kaupunginteatteri ovat nyt löytäneet toisensa. Teatterissa ensi viikolla alkava, Teemu Mäen kuratoima kuuden esityksen sarja on ensimmäinen osa GAP LAB -projektia. Tavoitteissa on, että GAP LABin ja eritaustaisten taiteilijoiden, suomalaisten taidelaitosten ja erilaisten yleisöjen keskinäinen yhteistyö synnyttää tulevina vuosina monimuotoista, uudenlaista yhteistyötä ja sitä myöten mielenkiintoista uutta taidetta.

GAPin ja Espoon kaupunginteatterin seminaarissa Miten sujuu kulttuurinen monimuotoisuus keskusteltiin siitä, mitä keskinäinen yhteistyö, todellinen dialogi ja kohtaaminen ja inkluusio – kuuluminen – ja ylirajaisuus edellyttävät. Miten ylirajaiset taiteilijat aidosti saadaan uimaan instituutioihin ja rakenteisiin? Miten taiteilija voisi olla ennen kaikkea taiteilija ilman maahanmuuttaja-, ulkomaalaistaustainen jne. jne etuliitteitä.

Erik Söderblomin, David Kozman ja Teemu Mäen suulla kuultiin, miten monikulttuurisuus, inkluusio ja suvaitsevaisuus näyttäytyvät vielä toistaiseksi usein harhakuvitelmana. Suomessa toimitaan näkymättömien koloniaalisten rakenteiden ja hiljaisesti hyväksyttyjen rasististen asenteiden vallassa. Kun pintaa raaputtaa, Suomi näyttäytyy itsepintaisen vierasvihamielisenä ja sulkeutuneena maana – hyväkäytöksisesti.

Keistä me puhumme, kun puhumme ulkomaalaistaustaisista taiteilijoista?  

Yksi seminaarin anti oli jälleen kerran se, että ulkomaalaistaustaisia taiteilijoita ei käy niputtaminen, meillä on taiteilija- ja tekijäidentiteetiltään erilaisia taiteilijoita. Meillä tulisi olla sensibiliteettiä ja ymmärrystä erilaisuuksiin ja halua ryhtyä korjaamaan omia sokeita pisteitämme, asennevammoja ja hyvin käytännöllisiä saavutettavuusesteitä – niin kuin esimerkiksi sitä, että hakemuslomakkeet ovat vain suomeksi ja ruotsiksi.


In Between. Substantive

Mitä tarkoittaa kaksikulttuurinen identiteetti? Miten ihminen elää tässä välitilassa? Espan lavalla on edelleen joitain päiviä David Kozman dokumentaarinen installaatio IN Between. Subtantive, jonka kokemusäänissä kuuluvat bulgarialais-suomalaisen, korealais-suomalaisen, afrosuomalaisen/afroamerikkalaisen ja suomenruotsalaisen äänet. Esiintyjinä ovat myös kuvat ja äänet.

Televisioiden epämääräinen kasa, jossa meitä katsovat silmät. Meitä katsovat maisemat ja junat, kaikki on liikkeessä. Jossain määrin uhkaavalta tuntuva äänimaisema. Mieleeni tulee Zadie Smithin teos White Teeth. Meillä kaikilla on valkoiset hampaat, meillä kaikilla on näkevät, kokevat, aistivat silmät, joilla me katsomme ja joilla meitä katsomaan. Ja silti nuo kokemukset ja omat identiteettikokemukset ja -määrittelyt ovat jokainen aivan erilaisia. ”Suomalainen yhteiskunta ei pidä minua suomalaisena.”  ”Tulenko aina olemaan se suomea puhuva musta mies?

Miten siis elää monikulttuurisuuksien ja alati monimuotoistuvien identiteettien kanssa? Installaatio asettaa minut tämän kysymyksen eteen. Kuuntelen installaation ääniä. ”Jos et tiedä, ota selvää, tietoa on tarjolla.”  

Suomi3

GAP-läisiä esittävien taiteiden taiteilijoita kävi meillä TINFOssa kylässä. Oli äärimmäisen kiehtovaa vaihtaa ajatuksia näiden liikkuvien, moni-identiteettisten taiteilijoiden kanssa. Päätimme perustaa ”kerhon” Suomi3. Tulemme katsomaan yhdessä esityksiä, haluamme kuulla tekijöiden ajattelua ja haluamme keskustella esityksistä. Kohtautamme toinen toisiamme tekijöihin ja esityksiin ja toinen toisiimme. Odotan jo!
 

Kaapin ja kaanonin välissä

Kaapin ja kaanonin välissä! Voisiko olla parempaa kommentoivaa nimeä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näytelmän ja teatterin historialle? Tiina Rosenberg Tukholman yliopiston teatteritieteen professori, sukupuolentutkija ja feministi on kirjoittanut todellisen magnum opuksen

Rosenberg on kirjoittanut yksien kansien väliin koko sen merkittävän taiteellisen ja identiteettipoliittisen esityspanoksen, jota avoimesti hbtq-identiteettinsä tunnustaneet ruotsalaistaiteilijat ja -artistit ovat maalleen antaneet. Rosenberg tuo näkyviin sen, mikä on aina ollut olemassa ja läsnä, mutta näkymättömissä.

Tämä on selkeänsuorasti kirjoitettu teos, erinomainen oppikirja. Rosenberg on ajatellut lukijaansa ja järjestänyt aineistonsa kiinnostaviksi temaattisiksi kokonaisuuksiksi. Siellä ovat sulassa sovussa kansansuosikit Jonas Gardellin tai After Dark drag -ryhmän Christer Lindarwin kaltaiset kansansuosikit, siellä myös Eva Dahlgren. Ollaan siis laajemmin esittävissä taiteessa.

Ajattelun rakennusaineina ovat niin sukupuolentutkimus, feminismi, antirasismi, normikriittisyys kuin normia luova ajattelu. Teos nostaa esiin myös jälkikolonialistisen antirasistisen näkökulman. Intersektionaalisuudessa liikutaan vahvasti. Ruotsalaisen kirjailija, runoilija, tutkija Mara Leen 13 haastetta näyttelijäntaiteelle työstää uudelleen sukupuolistereotypioita.

Teos puhuu kaksoisnäkökyvyn puolesta, yhtäaikaisesti värisokeudesta ja värinäöstä, jolla tunnistaa aliedustus ja vaatia nyansoidumpaa värikarttaa näyttämölle. Kuten Rosenberg toteaa, näyttämö voi toimia mahdollisen utooppisen ehdottajana.

Mietin tilannetta Suomessa. Tässäkin suhteessa Suomi näyttäytyy kehitysmaana. Mietin Jouko Turkan ”naturalistista” essentialistista sukupuoliprimitivismiä 1980-luvulla. Mietin Turkan homohalveksuntaa ja sukupuolipoliittisia sammakoita, joita mies suustaan päästeli. Mietin toisaalta myös asennoitumis- ja näkökulmaeroja. Meillä ei haluta oikein tunnustaa mitään identiteettiä, meille ei näy kuuluvan identiteettipoliittiset itsemäärittelyt ja standpointit. Vai enkö vain näe?

Me tarvitsisimme vastaavan teoksen Suomesta. Myös teatterihistorian soisi näkyvän sateenkaaren väreissä. Kulttuuria kaikille -verkoston Suomi 100 sateenkaaren väreissä sisältää työkaluja queeriin, siellä hyvää materiaalia. Ja tässä Ruotsin kulttuurineuvoston Queer kultur. Saataisiin nyt ensin edes normikritiikin pohdintaa. Asiantuntijoita meillä on!

Aiemmat Hanna Helavuoren työpäiväkirjamerkinnät

 

twitter.com/tinfotweets

TINFO PALVELEE

Ota käyttöön TINFOn Apurahavahti

Apurahavahti auttaa pysymään kärryillä apurahojen ja avustusten hakuajoista. Apurahavahti ilmoittaa sähköpostitse hakuajan alkamisesta. Se myös kertoo, mikäli jotain apurahahakua on päivitetty tai jos vahtiin on lisätty uusi apuraha.

Huom! Tarkista aina hakuaika ja -ohjeet jakajan kotisivuilta. Meille voit myös ilmoittaa muutoksista tai uusista jaettavista apurahoista niin Suomessa kuin ulkomaillakin tinfo (at) tinfo.fi

Apurahavahti


TINFO-apurahan vuoden 2018 viimeinen hakukierros

TINFO jakaa apurahoja suomalaisten näytelmien käännöstyöhön. Apurahaa on mahdollisuus saada myös esitysten tekstitysten kääntämiseen. TINFO-apurahasta päättävä asiantuntijaraati kokoontuu vuosittain neljä kertaa.

Seuraava hakemusten ja liitteiden määräpäivä on 22.11.2018.

Hakuohjeet


IImoita ensi-iltasi uudella verkkolomakkeella

Teatterin tiedotuskeskus (TINFO) kerää tiedot teatterien ensi-illoista kaikille avoimeen verkkopalveluun.

Ensin kannattaa tarkistaa, että teatterinne tiedot löytyvät Teatterihausta.

Jos haluat päivittää teatterinne tiedot Teatterihakuun tai ilmoittaa siihen uuden teatterin, käytä tätä lomaketta.

Esitystenne tulevat ensi-illat ilmoitetaan puolestaan tällä lomakkeella.

HUOM! Syksystä 2018 lähtien alamme kerätä ensi-iltalistaan myös kaikkien harrastajateatterien ensi-illat. Tervetuloa siis ilmoittamaan tietonne!

Lomakkeista mahdollisesti nousevat kysymykset: tinfo(a)tinfo.fi


Ei TINFO-tiedotetta 4.10.2018 

TINFOn väki viettää syyslomaa ke-pe 3.-5.10.2018. Torstaina 4.10. ei ilmesty TINFO-tiedotetta.

UUTISIA

W A U H A U S  kiertueellaan Baltiaan, Venäjälle ja Islantiin

Esitystaiteen kollektiivi W A U H A U S kiertää kahdella esityksellään Tallinnassa, Riikassa, Moskovassa ja Reykjavikissa. Fluids - ja Flashdance -esityksille kertyy yhteensä kahdeksan esityskertaa syyskuusta joulukuuhun. Lisäksi W A U H A U S  työstää residenssijaksolla Tukholmassa tulevaa Sapiens-produktiota, joka toteutuu yhteistyössä Suomen Kansallisteatterin kanssa vuonna 2019. 

W A U H A U S on mukana Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) tekijöiden ja teosten kansainvälistä liikkuvuutta tukevassa MOTI-ohjelmassa.


(TINFO 29.9.2018)


Liikkuvuuskysely taiteilijoille

Barometri selvittää taiteentekijöiden ja taiteen liikkumisen muotoja ja tarpeita.

Taiteen ja kulttuurin barometrin teema on tänä vuonna taiteilijoiden ja taiteen liikkuvuus. Barometrikyselyn kohderyhmänä on ensimmäistä kertaa koko taiteen kenttä. Kyselyllä halutaan selvittää, miten taiteilijat käsittävät liikkuvuuden ja mitä se merkitsee taiteelle ja taiteelliselle työlle.

Tavoitteena on koota taiteentekijöiden näkemyksiä ja tarpeita suhteessa liikkuvuuteen sekä puntaroida heidän näkemyksiään ja arvojaan suhteessa taiteeseen ja taiteelliseen työhön.

Verkkokysely on avoin ja siihen toivotaan vastauksia kaikilla taiteenaloilla toimivilta taiteilijoilta. Vastausaika päättyy 15.10.2018.

Vastaajien kesken arvotaan 500 euron Superlahjakortti.

Linkki kyselyyn

Taiteen ja kulttuurin barometri tehdään vuosittain Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cuporen ja Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) yhteistyönä. Työn alla oleva barometri on järjestyksessään neljäs. Se valmistuu maaliskuussa 2019, jolloin järjestetään teemaan liittyvä keskustelutilaisuus.

Barometrin teema vaihtuu vuosittain. Tutustu aikaisempiin julkaisuihin Cuporen sivuilla:

Lisätietoja:
Maria Hirvi-Ijäs, erikoistutkija
Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus CUPORE
maria.hirvi-ijas(a)cupore.fi
050 463 5575


Unikuskit on vuoden 2019 ITU-esitys

Vuoden 2019 ITU-lastenesitykseksi on valittu Elisa Salon ja Uni-työryhmän tuotanto Unikuskit, jonka unen logiikkaa noudattavat tarinat perustuvat lasten kertomuksiin.

Nukketeatteria ja teatteria yhdistelevä Unikuskit teki ammattilaisraatiin vaikutuksen taitavalla nuketuksella, yllättävillä ratkaisuilla ja hupsulla huumorilla.

ITU-haussa etsittiin tänäkin vuonna pienille lapsille suunnattua, taiteellisesti korkeatasoista esitystä. Valittu esitys saa 8000 euron tuotantotuen ja pääsee esitettäväksi lastenkulttuurikeskuksiin eri puolille Etelä-Suomea. Raati valitsi myös Pikku-ITU -esityksen, joka saa 3000 euron tuotantotuen. Tunnustus annettiin Kallo Collectiven Hiekkalaatikko-nimiselle esitykselle, joka muuttaa hiekkalaatikot näyttämöiksi.

ITU-esitykset valittiin katselmuksessa Seikkailupuiston Timantti-teatterissa Turussa. Ennakkokarsinnoissa katselmukseen oli valittu kahdeksan esitystä. Unikuskien ja Hiekkalaatikon lisäksi mukana olivat Heini Kiamirin ja Taina Mäki-Ison Piilossa, Loiske Ensemblen ja Riika Siiralan Metsä, Blind Gut Companyn Kuin Kala puussa, Willman Dance Companyn Keisarinnan uudet vaatteet, Matkateatterin Kupla sekä Akseli Klonkin Satu kameleontille.

ITU on lastenteatterin ideahautomo, jossa ovat mukana Helsingin Annantalo, Vantaan Lastenkulttuurikeskus Pessi, Turun Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto, Hämeenlinnan Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX, Lahden lastenkulttuurikeskus ja Espoon Lasten kulttuurikeskus Pikku-Aurora.

Lue koko uutinen tästä


Niskanen & Salo ehdokkaana ArtPrize -kilpailussa Yhdysvalloissa

Yksi maailman suurimmista julkisista taidetapahtumista, Michiganin ArtPrize, on valinnut suomalaiskaksikko Niskanen & Salon installaation No Names kahdenkymmenen parhaan teoksen listalle. Vuorovaikutteinen installaatio kilpailee 200 000 dollarin pääpalkinnosta. Voittaja julkistetaan 5.10.2018.
   
ArtPrize on vuodesta 2009 alkaen järjestetty suurnäyttely Michiganin Grand Rapidsissa. Vuoden 2018 tapahtuma, nimeltään ArtPrize 10, on avoinna yleisölle 19.9.–7.10.2018. Tuomariston myöntämien palkintojen lisäksi tapahtumassa on yleisöäänestys, jonka voittaja saa 200 000 dollarin palkinnon. Kilpailu on avoin kaikenlaiselle taiteelle; tänä vuonna tapahtumassa on mukana on noin 1 260 teosta. ArtPrize kerää vuosittain noin puoli miljoonaa kävijää.
 
Niskanen & Salo on taiteilijaduo, joka toimii sekä Helsingissä että New Yorkissa. Duo toteuttaa teoksia ja installaatioita, joissa yhdistyy valo, ääni, video ja arkipäiväiset esineet. Teokset toimivat usein alustoina erilaisille ihmisten välisille interaktioille, yllättäville tapahtumille ja intensiivisille kohtaamisille tuntemattomien kesken.
   
Mark Niskanen ja Jani-Matti Salo ovat työskennelleet yhdessä tässä taiteilijaduossa kuvataiteen kontekstissa vuodesta 2015. Mark Niskasen (taiteen maisteri) tausta on musiikissa, äänisuunnittelussa sekä audiovisuaalisessa tutkimuksessa, Jani-Matti Salon (teatteritaiteen maisteri) valo- ja tilasuunnittelussa.
   
Niskanen & Salo on toteuttanut teoksia Suomessa mm. Kiasmassa, SIC galleriassa, Hangö Teaterträff -festivaalilla, ja URB-festivaalilla sekä Yhdysvalloissa mm. Mana Contemporary Chicago -galleriassa ja Miami Art Week -tapahtumassa. Tänä syksynä heidän interaktiivinen installaationsa Talk to Me koettiin Helsingin Juhlaviikkojen ohjelmassa.
   
Teosesittely ArtPrizen verkkosivuilla
   
Lisätietoja: www.niskanensalo.com
Sähköposti: contact(a)niskanensalo.com
Mark Niskanen, +358 45 269 1991
Jani-Matti Salo, +358 50 547 5016


Turun kaupunginteatteri aloittaa Teosavausten sarjan  

Turun Kaupunginteatteri aloittaa kaikille teatterinystäville suunnatun ilmaisen Teosavausten sarjan, jossa pureudutaan yhteen näytelmään kerrallaan. Ensimmäinen Teosavaus järjestetään 6.10.2018 ennen Varissuo-musikaalin iltapäiväesitystä.

Teosavausten sarja on osa Turun Kaupunginteatterin tekemää yleisötyötä. Se on suunnattu kaikille niille, jotka haluavat sukeltaa syvemmälle esityksiin, tavata tekijöitä ja viettää aikaa teatterinystävien parissa.

Ensimmäisenä vuorossa on Varissuo

Ensimmäinen Teosavaus järjestetään lauantaina 6.10.2018 klo 12.30 teatterin toisen kerroksen lämpiössä. Käsittelyssä on syyskuun alussa kantaesityksensä saanut Varissuo-musikaali. Siitä ovat keskustelemassa Turun Kaupunginteatterin taiteellinen johtaja ja musikaalin ohjaaja Mikko Kouki sekä näytelmätekstin kirjoittanut dramaturgi Satu Rasila.  
 
Yleisö voi vaikuttaa keskustelun kulkuun lähettämällä kysymyksiä musikaalin tekijöille 4.10.2018 mennessä osoitteeseen maria.peltoniemi(a)turku.fi.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Emmi Kantonen
Verkko- ja viestintäkoordinaattori
Turun Kaupunginteatteri
+358 50 400 2766
emmi.kantonen(a)turku.fi

TAPAHTUMIA

Lisää ajankohtaisia ja tulevia tapahtumia: www.tinfo.fi/tapahtumia


Tulitaidetapahtuma Valon juhla | 28.9.2018, Helsinki

Valon juhla valaisee Kalasataman perjantaina 28.9.2018 klo 18.30 alkaen. Yleisölle maksuttomaan tulitaidetapahtumaan kuuluu yhteisöllinen tulitaideteos (klo 18.30), ennen esitystä auki oleva työpajapiste (klo 19.00) sekä Toiveiden taivas -tuliteatteriesitys (klo 19.30). Ohjelmasta vastaa palkittu helsinkiläinen Maria Baric Company, jonka erikoisalaa ovat näyttävät, tulen värittämät katuteatterituotannot.

Ennen esitystä yleisö voi halutessaan osallistua yhteisölliseen tulitaideteokseen kahden euron materiaalimaksulla. Teoksessa vasta avatun kaupunkikeskus REDIn piha muuntautuu tuikkivaksi tulimereksi ja luo puitteet matkalle unelmiin.  
 
Kohtaamisia unelmien äärellä -työpajapisteessä puolestaan toivotaan toisille hyvää. Musiikkia, teatteria, tulta ja sirkusta yhdistelevä Toiveiden taivas nähdään Kalasataman Valon juhlassa tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Viime vuonna esityskokonaisuuden näki yli 20 000 katsojaa.

Helsingin kaupunki on valinnut Valon juhla -tapahtumakokonaisuuden yhdeksi vuoden 2018 Kalasataman alueen ympäristötaidehankkeistaan.

Lisätietoja:  
Taiteellinen johtaja Maria Baric, maria(a)mariabaric.com, 050 329 4693

Facebook-tapahtuma


Taiken rahoitusinfo | 2.10.2018, Helsinki

Taiken rahoitusinfo 2.10.2018 klo 13-15 Helsingissä 

Taiteen edistämiskeskus järjestää apurahojen ja yhteisöavustusten hakijoille tilaisuuden tiistaina 2.10.2018 klo 13-15 Helsingin päätoimipisteessä (Monikäyttötila, os. Hakaniemenranta 6, 00530 Helsinki).

Ohjelma

13:00-13:10    Tilaisuuden avaus, Paula Tuovinen johtaja
13:10-13:40    Taiken apurahat ja avustukset ja niiden hakuajat, Esa Rantanen taiteen tukemisen päällikkö
13:40-14          Sähköisen asioinnin esittely, Tiina Kuoppa suunnittelupäällikkö
14-14.30          Hakuilmoitus ja sen vaikutukset hakemukseen ja päätökseen, Mari Karikoski erityisasiantuntija, Tiina Kuoppa             
14.30-15          Yleisön kysymyksiä

Tilaisuuden jälkeen on paikalla olevilla mahdollisuus esittää kysymyksiä taiteenalojen esittelijöille.

Ilmoittautuminen 

Tilaisuus striimataan. Linkki päivitetään tälle sivulle ennen tilaisuuden alkua. Striimauksen seuraajien ei tarvitse ilmoittautua.

Lisätiedot: Tiina Kuoppa, tiina.kuoppa(a)taike.fi


Kirjallisuusillassa Elfriede Jelinekin tuotannosta | 5.10.2018, Helsinki

Goethe-Institut Finnland järjestää kirjallisuusillan, jossa keskustellaan mm. Elfriede Jelinekin tuotannosta. Goethe-Institut julkaisee myöhemmin lokakuussa kaksi Elfriede Jelinekin näytelmää suomeksi Jukka-Pekka Pajusen käännöksinä. Rechnitz (Tuhon enkeli) ja Viha ilmestyvät e-kirjoina.

Kirjallisuusillan ohjelma

klo 16 - 17.30
Poimintoja saksankielisestä nykykirjallisuudesta  
 
Vieraanamme Saksasta on kirjallisen aikakauslehden "Literaturen" entinen päätoimittaja Frauke Meyer-Gosau, joka nykyisin toimii mm. kustannustoimittajana ja kriitikkona. Hän luo katsauksen saksalaisiin uutuuskirjoihin — sellaisiin, joista nyt puhutaan — sekä kirjailijoihin, joista vielä kuullaan.  Esitelmän jälkeen on tilaisuus keskusteluun saksaksi, englanniksi ja suomeksi. Tarjolla on myös tietoa Goethe-Institutin käännöstukiohjelmasta.
 
n. klo 17.30 alkaen
Residensikirjailijoita ja Elfriede Jelinek -verkkosivu

Goethe-Institutin residenssikirjailijat Matthias Göritz ja Nevfel Cumart kertovat työstään ja lukevat tekstejään yhdessä runoilija Markku Paasosen kanssa.

Julkistamme Goethe-Institutin suomenkielisen verkkosivuston, jonka aiheena on Elfriede Jelinekin suomennettu tuotanto. Jelinekistä ovat keskustemassa kääntäjä Jukka-Pekka Pajunen, toimittaja Maria Säkö ja näyttelijä Elisa Salo.

Yhteistyössä Itävallan suurlähetystön kanssa.

Lue lisää


UrbanApa x Ateneum | 4.-7.10.2018, Helsinki

 4.-7.10.2018 / Unknown?  

Me olemme tuntemattoman äärellä. Me emme tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu. Rajapinnat vuotavat ja tuttu muuttuu tunnistamattomaksi. Meitä pelottaa, mutta ehkä voimme kohdata tuntemattoman yhdessä?  

UrbanApa x Ateneum on festivaali, joka törmäyttää urbaanin nykytaiteen ja museokontekstin. Neljän päivän aikana tuomme yhteen installaatioita ja videotaidetta, pieniä, hauraita, yllättäviä, kyseenalaisia ja hauskoja esityksiä sekä työpajoja! Me hengailemme, keskustelemme, laulamme, tanssimme ja räppäämme. Ja välillä on hyvä levätä kansallisaarteiden keskellä. Festivaali luo nahkaansa ja teosiltojen sijaan toimi alustana erilaisille tutkiville, kokeellisille ja leikkisille esityksille sekä konsepteille, jotka tuovat mukanaan festivaaleillekin tuntematonta sisältöä.

Lue lisää


Valta, vastuu ja vaikeneminen esittävissä taiteissa, keskustelu | 8.10.2018, Helsinki

Teatterikorkeakoulun alumnit ry – Teaterhögskolans alumner rf järjestää alumniklubin maanantaina 8.10.2018 klo 18-21 Teatterikorkeakoulun auditorio 1

VALTA, VASTUU JA VAIKENEMINEN ESITTÄVISSÄ TAITEISSA  

Kuka johtaa taiteellista prosessia? Kuinka sitä johdetaan? Mitä merkitsee työnjohto ensembletyössä?
Miten asettua johdettavaksi? Onko minun asetuttava johdettavaksi? Mitä se merkitsee, mitä siitä seuraa?
Miten valtaa tulee käyttää meidän alalla, taiteellisessa työssä? Mitä vastuu merkitsee? Mistä emme puhu?

Panelisteina mm. Ruusu Haarla, Jarkko Partanen ja Tiina Pirhonen.
Keskustelua johdattelee alumniyhdistyksen hallituksen jäsen Ville Sandqvist.

Tilaisuus on avoin kaikille. Tervetuloa.

Lue lisää


Sosiaalisen taiteen innovaatioilta | 16.10.2018, Helsinki

Tervetuloa Taiteen Sulattamon ja KokoTeatterin emännöimään keskustelutilaisuuteen KokoTeatterille, Hämeentie 3, Helsinki, Tiistai 16.10. Klo 16-18  

Sosiaalisen taiteen innovaatioilta sekä Riisuttu elämä -teatteriesitys 

Vuoropuhelulle omistettu taidekentän sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten tapaaminen. Keskustelun jälkeen Taiteen Sulattamon esitys Riisuttu elämä klo 19.

Tilaisuuden tavoitteena on avata keskustelua taiteen hyvinvointivaikutusten käytäntöönpanosta ja menetelmien juurruttamisesta.   

Sosiaali- ja terveysala on murroksen kynnyksellä. Toimintakulttuurit muuttuvat ja hoitoalalla noudatetaan yhä enemmän kokonaisvaltaisia käytäntöjä ja ennaltaehkäisyyn perustuvaa hoitoa. Taide on tässä hyvinvointikeskustelussa keskeisessä roolissa. Soveltavalla teatterilla alkaa olla jo historiaa suomalaisessa teatterikentässä. Taidekentän rahoitusmallit ja rakenteet ovat myös murroksessa. Kenen tulisi rahoittaa taiteella tavoiteltavaa hyvinvointia? 

Tavoitteenamme on tuoda eri alojen toimijoita yhteen jakamaan näkemyksiä alasta ja aiheesta sekä tuottaa hedelmällistä keskustelua yhteisestä tulevaisuudesta. 

Innovaatioillan keskustelijat:
Olavi Sydänmaanlakka, toiminnanjohtaja Mielenterveyden keskusliitto
Tytti Tuulos, Terveyttä kulttuurista Mielenterveysseura ry
Sanni Sihvola, tanssitaiteilija/ järjestötyöntekijä Space! -hanke
Veli-Matti Lehikoinen, kokemusasiantuntija
Kaisa Paavolainen, vt. toiminnanjohtaja Teatterikeskus  

Mukana ovat myös Eveliina Lafghani, Taiteen Sulattamon toiminnanjohtaja sekä Riisuttu elämä -esityksen ohjaaja ja KokoTeatterin teatterinjohtaja Anna Veijalainen  

Innovaatioilta jatkuu Taiteen Sulattamon ja KokoTeatterin yhteistuotantona valmistamalla Riisuttu elämä esityksellä klo 19.00. Esitys on Suomen ensimmäinen kulttuurikokemusasiantuntija menetelmällä valmistunut näyttämöteos. 

Lippuja esitykseen saa paikanpäältä tai Tiketistä ennakkoon, 27 euroa / 19 euroa

Keskustelutilaisuus on pääsymaksuton. 

Lue lisää


Baltic Circle -festivaali | 13.-18.11.2018, Helsinki

Kansainvälinen teatterifestivaali Baltic Circle järjestetään Helsingissä jälleen 13.–18.11.2018. Festivaalin ohjelmistossa nähdään kotimaisia ensi-iltoja näyttämötaiteen uudistajilta, kansainvälisiä vierailuesityksiä ja osatuotantoja Australiasta, Kanadasta ja Venäjältä, runoutta ja puhuttua sanaa sekä esityksellisiä klubi-iltoja.

Katso ohjelma tästä

balticcircle.fi
facebook.com/balticcircle
instagram.com/balticcircle

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

Ajankohtaiset apurahahaut löydät Apurahavahdista


Museovirasto: Aineettoman kulttuuriperinnön suojeleminen, yhteistyö- ja kehittämishankkeet | Haku 19.10.2018 mennessä

Museovirasto on julistanut haettavaksi avustukset Unescon yleissopimuksen aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta mukaisiin yhteistyö- ja kehittämishankkeisiin.  
Haku päättyy 19.10.2018 kello 15.00. 

Avustuksen tavoitteena on edistää Unescon aineettoman kulttuuriperinnön suojelemista koskevan yleissopimuksen toimeenpanoa, levittää tietoisuutta siitä sekä laajentaa yhteisöjen osallistumismahdollisuuksia sopimuksen koskemasta kulttuuriperinnöstä. Avustusta voi hakea sopimuksen toimeenpanoa edistäviin yhteistyö- ja kehittämishankkeisiin. 

Museovirasto painottaa erityisesti hankkeita, jotka tukevat Unescon aineettoman kulttuuriperinnön suojelemista koskevan yleissopimuksen toimintaperiaatteita. Sopimus korostaa yhteisöistä lähtevän toiminnan merkitystä, perinteen suojelua ja siirtämistä sekä perinteiden moninaisuutta. 

Avustushakemuksen tulee olla perillä määräaikaan mennessä. Hakuajalla taataan hakijoille tasapuolinen kohtelu, myöhässä tai muuten hakuajan ulkopuolella tulleita hakemuksia ei oteta huomioon.  

Avustusta voi hakea kunta, yhdistys, säätiö, osakeyhtiö tai muu oikeustoimikelpoinen yhteisö. Avustusta ei myönnetä apurahana yksityishenkilöille. Määrärahasta ei myönnetä avustuksia toiminta-avustuksina tai laitehankintoihin. Tuen suuruus harkitaan tapauskohtaisesti. Avustukset on tarkoitettu osarahoitukseksi hankkeen kokonaiskustannuksista. 

Avustukset haetaan sähköisen asiointipalvelun kautta. Päätöksestä ilmoitetaan kirjallisesti asiointipalvelussa. Ratkaisu annetaan 180 vuorokauden kuluessa hakuajan päättymisestä. 

Tarkemmat tiedot

Yhteydenotot  
erityiskysymyksissä avustuksen hakuun liittyen: erikoisasiantuntija Eija Liukkonen, puh. 0295 33 6009, eija.liukkonen(a)museovirasto.fi    
Unescon aineettoman kulttuuriperinnön sopimukseen liittyen: erikoisasiantuntija Leena Marsio, puh. 0295 33 6017, leena.marsio(a)museovirasto.fi 


TINFO-apuraha | Haku 22.11.2018 mennessä

TINFO jakaa apurahoja suomalaisten näytelmien käännöstyöhön. Apurahaa on mahdollisuus saada myös esitysten tekstitysten kääntämiseen. TINFO-apurahasta päättävä asiantuntijaraati kokoontuu vuosittain neljä kertaa.

Seuraava hakemusten ja liitteiden määräpäivä on 22.11.2018.

Hakuohjeet

HAKUJA

Aiemmin TINFO-tiedotteessa ilmoitettuja avoimia hakuja: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Camargo Core Program for residencies | Deadline 17 Oct 2018

The call for applications is open for the Camargo Core Program for residencies in Fall 2019 and Spring 2020. The deadline to apply is October 17, 2018. Every year, the Camargo Foundation supports an international group of 9 artist and 9 scholars and thinkers in the Arts and Humanities by offering residencies of 6 to 11 weeks at the Camargo Foundation in Cassis, France.

The Camargo Core Program is the historical and flagship program of the Foundation. Each year an international call is launched through which 18 fellows (9 artists and 9 scholars/thinkers) are selected. The Camargo Core Program offers time and space in a contemplative environment to think, create, and connect.  
 
By supporting groundbreaking research and experimentation, it contributes to the visionary work of artists, scholars and thinkers in the Arts and Humanities. By encouraging multidisciplinary and interdisciplinary approaches, it intends to foster connections between research and creation.

The Camargo Foundation welcomes applications from all countries and nationalities. Three main categories are available, and several subcategories for artists’ applications.

Read more about the Camargo Core Program

Deadline for applications: 17 October 2018

The Camargo Foundation, located in Cassis, France, and founded by artist and philanthropist Jerome Hill, is an international residential center for artists, thinkers and scholars in the Arts and Humanities.


Haihara residenssi | Haku 21.10.2018 mennessä

Sisä-Suomen tanssin aluekeskus / Pirkanmaa julistaa haettavaksi Haihara tanssitaideresidenssin maaliskuulle 2019. Kyseessä on valtakunnallinen haku ja hakuaika on 27.9.-21.10.2018.

Haihara tanssitaideresidenssi myönnetään maaliskuun 2019 ajaksi yhdelle tanssitaiteilijalla tai työryhmälle. Residenssiin kuuluu asunto sekä harjoitustilaa Haiharasta ja Liikelaiturilta tarpeen mukaan. Lisäksi maaliskuun residenssityöskentelystä maksetaan 2 400 euron aluekeskuspalkka kahdelle taiteilijalle.   

Haiharan asunto on käytössä koko maaliskuun ajan. Asunnossa voi majoittua yhteensä neljä henkilöä, joko residenssitaiteilijan perhe tai työryhmän jäseniä.  

Haiharan harjoitustila sijaitsee samassa pihapiirissä olevassa päätalossa ja se on kooltaan n. 120 m². Lisäksi Liikelaituri on tarvittaessa käytössä harjoitustilana tarpeen mukaan. Harjoitustilatarve sovitaan valitun taiteilijan kanssa erikseen.  

Haihara tanssitaideresidenssi myönnetään vapaan kentän tanssitaiteilijalle taiteelliseen työskentelyyn. Työskentely voi olla teoskeskeistä, work in progress -työskentelyä tai taiteellista hanke- tai projektitoimintaa. 

Haihara tanssitaideresidenssiä haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka lähetetään sähköpostitse 21.10.2018 klo 23.59 mennessä osoitteeseen: haku(a)sisasuomentanssi.fi Kirjoita otsikoksi: Haihara residenssi. Vapaamuotoisen hakemuksen tulee sisältää:

 • hakijan tiedot ja lyhyt esittely sekä mahdollisten työryhmän jäsenten esittelyt
 • tiivis työskentelysuunnitelma, jossa tuodaan esille työskentelyn tavoitteet sekä mahdollinen Haiharan alueen asukkaille tai alueen ammattilaisille suunnattu toiminta esim. avoimet harjoitukset, työpaja, demo, esitys tmv. sekä työskentelytilatarve
 • lisäksi liitteeksi hakijan cv (max. 2 A4)

Haihara taidetanssiresidenssi toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen kanssa. 

Tiedustelut

Ajalla 1.-17.10.2018 toiminnanjohtaja Piia Kulin 
050 552 1138 / piia.kulin(a)sisasuomentanssi.fi

Päätökset Haihara tanssitaideresidenssistä tehdään lokakuun 2018 aikana.

KURSSEJA JA TYÖPAJOJA

TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja kursseja ja työpajoja löydät myös: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Urbanapa -festivaalin työpajat | 4.-7.10.2018, Helsinki

UrbanApa X Ateneum - festariviikon aikana tarjoamme kolme upeaa työpajaa ympäri museota, huokoiseen 5¤ hintaan. Työpajat on suunnattu aikuisille ja tasona aloittelijoista ammattilaisiin! Käy ostamassa liput työpajaan nyt, meillä on rajoitetusti tilaa! <3

Perjantai 5.10.
Energpriests: Guided Body -Meditation in the exhibition space // klo 9:00 – 11:30 Näyttelytila, exhibition halls, 5¤  

Lauantai 6.10.
Emmi Venna with Ana Ala-Ruona: “Avatars ja fanfiction” -writing workshop. // klo 12:00 – 14:00 // Sali 33, museon 3 kerros. / Hall 33, 3rd floor, 5¤

Sunnuntai 7.10.
Vanessa Virta: Rock a rhyme on time or not – rap workshop // klo 12:00 – 14:00 // Ateneum -sali, Ateneum hall, 5¤

https://holvi.com/shop/kansallisgalleria/section/ateneum/urbanapa/

Lisätietoja festareista ja päivitetty ohjelma löytyy täältä


TERO Morning Classes | 1.10.-2.11.2018, Helsinki
 

TERO Morning Classes throughout October in Helsinki!  

Tero Saarinen Company is thrilled to announce a new series of TERO Morning Classes, aimed for dance professionals and students in professional training. Similar to last spring’s popular sessions, the tri-weekly classes focus on awakening the body and the senses through TERO Technique exercises. Saarinen's distinctive movement language is further explored through choreographic exercises that feature material from his creations. Facebook Event Page

Time: 10:00 - 11:30 Mon - Wed - Fri Oct 1 to Nov 2, 2018

Place: Alexander Theatre, Big Ballet Studio
Teacher: David Scarantino 
Language: English
For: professional dancers and students in professional training
Price: single class 12¤, 5x card 54¤, 10x card 108¤
Registrations & payment: in advance, online at www.varaaheti.fi/terosaarinencompany/en

Cancellations for single class purchases must be made by email (intern(a)terosaarinen.com) before the registration time closes. 10-time and 5-time card-holders may cancel bookings directly from the system, at latest 24hrs before the beginning of the class.

Maximum amount of participants is 20. Classes are cancelled in case there are less than 3 bookings 24hrs prior to the beginning of the class. In this case, participants will receive an email notification.

More info about TERO Technique: www.terosaarinen.com

If you have any questions regarding the classes: David.scarantino(a)terosaarinen.com


Immersiivisen teatterin työpaja | 25.-27.1.2019, Helsinki

Immersiivisen teatterin työpaja opettaa immersiivisten ja osallistavien esitysten teoriaa ja erityisesti käytäntöä. Immersiiviset esitykset käsitetään usein esityksinä, jotka upottavat katsojan teoksen näyttämökuvaan, mutta laajemmin ymmärrettynä ne tarkoittavat esityksiä, jotka haastavat esitysten perinteisen yleisösuhteen. Osallistavat esitykset tarkoittavat laajaa kirjoa esityksiä, jotka käyttävät mm. pelisuunnittelun ja aktivismin keinoja laajentamaan perinteistä esityskäsitystä.

Työpaja keskittyy immersiivisten ja osallistavien esitysten suunnitteluun ja toteuttamiseen. Työpajassa opit

 • Ottamaan esityksen kontekstin konkreettisesti osaksi taiteellista työskentelyä
 • Osallistavien esitysten poliittisia ulottuvuuksia
 • Pelisuunnittelua ja osallistamisen mekanismeja esittävissä taiteissa
 • Intimiteetin ja sen rajojen neuvottelua
 • Moniaistisen esiintymisen tekniikkaa suhteessa osallistujaan
 • Aistimaan ja ymmärtämään esityksen ympäristön merkityksenluojana

Keille: Työpaja on suunnattu erityisesti esittävän taiteen ammattilaisille ja opiskelijoille. Mikäli et kuulu näihin lähetä ennen ilmoittautumistasi lyhyt motivaatiokirje osoitteeseen sami(a)centerforeverything.com

Ilmoittautuminen ja maksu tapahtuvat suoraan Kaiken keskuksen verkkokaupassa

Aika ja paikka: Pe 25. 1. klo 18 – 22, la 26. 1. klo 13. 30 – 17. 30 ja su 27. 1. 2019 klo 13.30 – 17.30 Eskus – Esitystaiteen keskus, Puhdistamo (rakennus nro 6) 2. krs. Virallinen osoite: Kaasutehtaankatu 1/33, 00540 Helsinki.

Hinta: 100 ¤

Opettaja: Sami Henrik Haapala on näyttelijä FIA, tanssija, esitystaiteilija, antropologi ja dj. Hän on tuottanut, ohjannut ja esiintynyt 20 vuoden ajan sekä instituutioissa että vapaalla kentällä Suomessa ja kansainvälisesti. Hän tekee parhaillaan taiteellista väitöskirjaa Taideyliopiston Teatterikorkeakouluun aiheenaan immersiiviset ja osallistavat esitykset. Hän on Kaiken keskuksen taiteellinen johtaja.

www.samihenrik.me   www.kaikenkesk.us

TYÖPAIKKOJA

TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja avoimia työpaikkoja löydät myös: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Taideyliopiston Historiafoorumiin tutkijatohtori tai tutkija | Haku 3.10.2018 mennessä

Taideyliopiston Historiafoorumi on yksi Taideyliopiston tutkimuksen fokusalueiden kolmesta keskuksesta. Historiafoorumin tehtävä on edistää historiantutkimusta. Se tukee myös alan tutkijoiden verkostoitumista ja tarjoaa turvallisen kotipesän tutkimushankkeiden ja -tekstien kypsyttelyyn. Foorumin toiminnalle ominaista on verkostomaisuus, kollegiaalisuus sekä ketteryys – sellaisten resurssien, vierailijoiden, koulutuksen jne. tarjoaminen, joita foorumilaiset tarvitsevat.

Haemme nyt Historiafoorumin alueelle TUTKIJATOHTORIA TAI TUTKIJAA määräaikaiseen vuoden työsuhteeseen. Työ alkaa 1.11.2018 tai sopimuksen mukaan, mahdollisimman pian.

Tehtävänäsi on harjoittaa itsenäistä musiikin tai muun taiteen historian tutkimusta ja osallistua aktiivisesti Historiafoorumin toimintaan. Odotamme sinulta aktiivista otetta ulkopuolisen tutkimusrahoituksen haussa sekä aktiivista julkaisutoimintaa. Etusijalla ovat hakijat, joilla on valmisteilla tutkimushanke Suomen Akatemian syyskuun 2019 hakuun (tutkijatohtori tai akatemiatutkija). Hankehakemuksen tekemiseen on mahdollista saada neuvontaa ja tukea Taideyliopiston tutkimuspalveluista.

Odotamme Sinulta

 • soveltuvaa tohtorin tutkintoa
 • erinomaista englannin kielen taitoa
 • kykyä itsenäiseen tutkimustyöhön mutta myös yhteisten tutkimustuotosten työstämiseen (esim. yhteiskirjoittamiseen)
 • hyviä vuorovaikutustaitoja sekä kykyä toimia osana tutkimusryhmää ja kansainvälistä tutkimusverkostoa
 • näyttöjä itsenäisestä tutkimustoiminnasta; tohtorin tutkinnon jälkeen harjoitettua menestyksekästä julkaisutoimintaa ja tieteellistä yhteistyötä.

Lisäksi arvostamme kokemusta tutkimusrahoituksen hankkimisesta tai hakemiseen liittyvää osaamista.

Lue lisää


Konstsamfundet söker Stipendiesakkunnig | Ansök senast 5.10.2018

Vi söker nu till vårt kontor i Helsingfors centrum en pålitlig och noggrann STIPENDIESAKKUNNIG för ett vikariat t.o.m. 31.1.2020 med eventuell möjlighet till förlängning.

Till dina arbetsuppgifter hör att ansvara för genomgången och beredningen av alla våra stipendieansökningar. Du arbetar i nära samarbete med våra sakkunniga och också med andra föreningar, fonder och stiftelser. Vår stipendiehantering sker via ett elektroniskt uppföljningsprogram. Du rapporterar direkt till Konstsamfundets VD.

Vi räknar med att du har en bred kännedom om och intresse för kulturfältet i Svenskfinland, t.ex. gällande musik, teater, bildkonst, utbildning och publikationer. Du har en lämplig högskoleexamen och du kommunicerar flytande på svenska i både tal och skrift.

Som person är du noggrann, ansvarsfull och öppen för att ta tag i saker. Du kan jobba opartiskt och inser vikten av sekretess.

Som arbetsgivare erbjuder Konstsamfundet ett bra team i trevlig arbetsmiljö samt en möjlighet att utveckla sig själv och sitt kunnande. Uppgiften ger dej god insikt och kunskap om kulturfältet.

Mer information om jobbet ger Jan Holmström på S&S Consulting, tfn 0500 625 543.  

Skicka din ansökan på svenska med CV och löneanspråk via länken nedan senast 5.10.2018. Fyll i ansökningsblanketten noggrant, särskilt personuppgifter och arbetserfarenhet.

Läs mer


Carl Knif Company söker en producent | Ansök senast 9.10.2018

Carl Knif Company söker en PRODUCENT på deltid för att ansvara för föreningen och producera kompaniets egna produktioner. Till producentens uppgifter hör bl.a. föreningsarbete, bidragsansökningar, marknadsföring och andra mångsidiga uppgifter inom kulturproduktion. Vi erbjuder ett flexibelt jobb, där exakt arbetstid och uppgifter kan diskuteras.

Ifall du är intresserad av jobbet kan du lämna in en fritt formulerad ansökan med löneanspråk och CV per epost senast den 9.10.2018 till carlknifcompany(a)gmail.com. Vi svarar också gärna på frågor gällande jobbet!

Kontakt:
carlknifcompany(a)gmail.com


Sirkuksen tiedotuskeskus hakee viestintäsuunnittelijaa | Haku 31.10.2018 mennessä

Etsimme moniosaajaa toteuttamaan ja kehittämään Sirkuksen tiedotuskeskuksen aktiivista ja monikanavaista viestintää.
 
Viestintäsuunnittelijana hoidat yhdistyksemme viestinnän tehtäviä sujuvasti suomen ja englannin kielellä. Viestintäsuunnittelijan tehtäviin kuuluu viestinnän strateginen kehittäminen ja vaikuttamisviestintä, verkkosivujen ja muiden viestintäkanavien, etenkin somen, ylläpito ja sisällöntuotanto sekä viestintämateriaalien tuottaminen. Lisäksi osallistut erilaisten kyselyiden, viestintäkampanjoiden ja -tapahtumien suunnitteluun ja toteutukseen. Pääset myös sparraamaan alamme taiteilijoita heidän viestinnällisissä haasteissaan.
 
Osaat sujuvasti käyttää toimisto-ohjelmien lisäksi ainakin WordPress-, Canva-, PhotoShop- ja InDesign-ohjelmia. Lisäksi eduksesi on osata käyttää Gruppo-kontaktitietokantaa ja Gruppo Mailer -uutiskirjesovellusta.
 
Sinulla on tehtävään soveltuva tutkinto, jo jonkin verran työkokemusta ja näyttöjä onnistumisista, sekä kykyä toimia kansainvälisessä työympäristössä. Tiedät jotain esittävistä taiteista ja taiteen tekemisen rakenteista. Sinulla on osaamista hyvästä visuaalisesta ja kirjallisesta viestinnästä sekä itsenäinen työote. Työssä tarvitset hyviä projektinhallintataitoja ja paineensietokykyä. Olet rohkea ideoija ja tekijä, joka erottaa olennaisen ja osaa kiteyttää sen erilaisille kohderyhmillemme, kuten taiteilijoille tai kulttuuripoliittisille päättäjille. Sovit hyvin joukkoomme, jos olet itsenäinen, organisointikykyinen ja joustava tiimipelaaja.
 
Tarjoamme sinulle monipuolisen vastuualueen, asiantuntevan työyhteisön, nykyaikaiset työvälineet sekä viihtyisän työympäristön toimistollamme Helsingissä. Työskentelet itsenäisesti mutta samalla kiinteänä osana pientä ja osaavaa asiantuntijatiimiämme. Meiltä saat näköalapaikan sirkustaiteeseen ja esittäviin taiteisiin laajemmin. Palkkaa tarjoamme 2800¤/kk.
 
Lisätietoa tehtävästä antaa toiminnanjohtaja Lotta Vaulo, sähköpostitse lotta.vaulo(a)sirkusinfo.fi tai puhelimitse perjantaina 12.10.2018 klo 10-12 ja tiistaina 23.10.2018 klo 13-15 välisinä aikoina.
 
Kiinnostuitko? Lähetä cv ja vapaamuotoinen hakemus 31.10.2018 mennessä osoitteella lotta.vaulo(a)sirkusinfo.fi.
 
Hakemukset käsitellään niiden tultua ja haastattelut pyritään järjestämään marraskuun aikana. Työ alkaa tammikuun alusta tai sovitusti.


twitter.com/tinfotweets

TINFO julkaisee ajankohtaisista teatterialan tapahtumista uutiskirjeen kerran viikossa.
Voit tilata TINFO-tiedotteet sähköpostiisi tästä.

Aiemmin ilmestyneet TINFO-tiedotteet.