03.08.2021

TINFO-apuraha plarikuva ja teksti

Tekstit liikekannalla 

TINFO-apurahalla tuetaan suomalaisten näytelmien tunnetuksi tekemistä maailmalla ja esitysten kansainvälistä liikkuvuutta. 
 
Teatterin tiedotuskeskus (TINFO) on jakanut apurahat näytelmien ja esitysten tekstitysten kääntämiseen. Apurahan sai vuoden 2021 toisella jakokierroksella kuusi käännöshanketta. 
 
Polina Kopylova venäjäntää Arda Yildirimin näytelmän Sarvivälke ja Lioubov Shalygina puolestaan Hilkka-Liisa Iivanaisen ja Salla Viikan MyBabyn. Molemmat näytelmät tulevat moskovalaisen Ljubimovka- ja helsinkiläisen R.E.A.D. -näytelmäfestivaalien ohjelmistoon syksyllä 2021. 
 
Marraskuussa Liettuan Kansallisteatterin VERSMĖ-festivaalilla Vilnassa on Suomi-teema, jossa on valittu esitettäväksi esimerkiksi Mika Myllyahon kirjoittama näytelmä Korjaamo ja Elli Salon Alina. Molemmat teokset kääntää liettuaksi Aida Krilavičienė
 
Yasuko Nakai kääntää E.L. Karhun teoksen Eriopis – Medeian selviytyjätytär kertoo kaiken japaniksi. Näytelmä esitetään osana Aichi Triennale 2022 -tapahtumaa Nagoyassa ja muissa kaupungeissa Japanissa. 
 
Eva Buchwald kääntää englanniksi Samuli Niittymäen esityskäsikirjoituksen Plup Plup – Two Water Bottles. Esityksen tuottaja, Teatteri Takomo tarjoaa teosta kansainvälisille ostajayleisöille mm. festivaalien Liikkeellä marraskuussa ja Baltic Circle yhteydessä syksyllä 2021. 
 

TINFO-apuraha

Käännösapuraha on opetus- ja kulttuuriministeriöltä jaettavaksi saatu tukimuoto. Tälle vuodelle on jaossa yhteensä 22 000 euroa, mikä on kolmetuhatta euroa vähemmän kuin edellisvuosina.  
 
Apurahojen myöntämisestä päättää asiantuntijaraati, jonka TINFO kutsuu koolle pariksi kaudeksi kerrallaan. Apurahojen tarkoitus on suomalaisten näytelmien tunnetuksi tekeminen maailmalla ja esitysten kansainvälisen liikkuvuuden tukeminen. TINFO-apurahalla tuettavien käännöshankkeiden valinta perustuu vertaisarviointiin. 
 
Vuoden kolmannen hakukierroksen hakemusten ja liitteiden määräpäivä on sunnuntaina 5.9.2021. 
 
 
TINFO / 3.8.2021 
 
Tutustu TINFO-apurahan kriteereihin ja hakulomakkeeseen: 
 
 
Lue aiheesta myös: 
 
 
 
 
 
 

Sinua voisi kiinnostaa

Kansainvälisyys Apurahat Näytelmät Kirjailijat Kääntäjät Uutiset