22.04.2021

TINFO jakaa kaksi palkintoa

TINFO jakaa kaksi palkintoa

Vuonna 2021 jaossa ovat Vuoden esityksen Thalia-palkinto ja TINFO-palkinto, joka annetaan ansiokkaasta viestinnällisestä teosta.

Teatterin tiedotuskeskus (TINFO) ja muut teatterialan järjestöt palkitsevat alalla ansioituneita tekijöitä omilla palkinnoillaan. TINFO jakaa eri sykleissä kolmea palkintoa, Vuoden esityksen Thaliaa, TINFO-palkintoa ansiokkaasta viestinnällisestä teosta teatterin saralla sekä Silmänkääntäjää. Vuonna 2021 jaossa ovat Thalia- ja TINFO-palkinnot.

Palkintojen saajat julkistetaan maanantaina 26.4.2021 kello 10.00 yhtä aikaa esittävien taiteiden alan muiden palkittujen kanssa.

TINFO-palkinto

TINFO-palkinnolla palkitaan teatteritiedon tuottajia, tiedottajia, toimittajia, kriitikoita, alan tutkijoita tai uudenlaisia hankkeita ja nostaa esille parhaita käytäntöjä teatteria koskevassa viestinnässä. Palkintoehdokas voi olla yksityishenkilö, työryhmä, hanke, teatteri tai muu yhteisö, joka on toimitus-, tiedotus- tai tutkimustyöllään syventänyt teatteritaiteen tuntemusta. TINFO-palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2010 ensimmäisen Thalia-gaalan yhteydessä.

Aiempien vuosien TINFO-palkinnon saaneita

Thalia-palkinto

Thalia-palkinnon tarkoituksena on palkita yhteiskunnallista keskustelua herättävä, uusia yleisöryhmiä houkutteleva, kansainvälisesti menestynyt tai muuten erityisen ansioitunut esitys, ja siten synnyttää keskustelua teatteritaiteen merkityksestä. Palkinnon voi saada mikä tahansa pääasiassa suomalaisten teatterintekijöiden tuottama esitys. Vuoden esitys voi olla teatteria, tanssia, sirkusta, esitystaidetta tai näitä yhdistelevä esitys. Thalia-palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2010 ensimmäisen Thalia-gaalan yhteydessä.

Aiempien vuosien Thalia-palkittuja esityksiä

 

Palkintoja koskevat tiedustelut:
TINFO / Linnea Stara, linnea.stara (a) tinfo.fi
 

Lue yleistä tietoa Teatterialan palkinnoista

Sinua voisi kiinnostaa

Palkinnot