23.05.2019

TINFO-tiedote 19 / 23.5.2019
 

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

TINFO PALVELEE

UUTISIA

TAPAHTUMIA

HAKUJA

KURSSEJA JA TYÖPAJOJA

TYÖPAIKKOJA

MUITA ILMOITUKSIA

twitter.com/tinfotweets

Tilaa TINFO-tiedote sähköpostiisi

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

Kohti kesää – ilmianna kesäteatteri!

Kohta taas kukkii kesäteatteri-Suomi kaikessa runsaudessaan. Meidän kesäteattereiden ensi-iltalistausta täydennetään, teatterit itse täydentävät, mekin osaltamme. Tuo runsaus – kesäteatteri 2.0, uusurbaani, uusprovinssaali tai uuslokaali – ei vielä ole näkyvissä kaikessa monimuotoisuudessaan. En edes tiedä, ovatko luonnehdinnat kohillaan. Kunhan saadaan tietoa, niin sitten pohditaan.

Meitä tinfolaisia kiinnostavat vastavalmistuneiden, valmistumassa olevien ja opiskelijoiden mahdollinen uusi kesäteatteriliikehdintä. Niin uusi, ettei meillä ole siitä vielä tietoa. Ehkä tekijät eivät edes halua kutsua sitä kesäteatteriksi… ihan sama, mutta haluaisimme saada vihiä. Näistä kesällä esiin putkahtavista uudenlaisista tulokkaista tietoa, please! Ota yhteyttä, itse tai kaverin puolesta tai täytä teatterinne ja ensi-iltanne tiedot lomakkeisiin. Näin saamme tiedot näkyviin Teatterihakuun ja Ensi-iltalistaan.

Olisi hienoa, jos ennen juhannusta ilmestyvässä viimeisessä TINFO-tiedotteessa (18.6.2019) voisimme näistä kertoa ja Kansallisena kesäteatteripäivänämme perjantaina 28.6.2019 listauksessa näkyisi myös näitä kaikista tuoreimpia kesäteatteriversoja.

Kesästä ja teatterista ja Tampereen teatterikesästä. Kyllä on mielenkiintoinen ja upea ohjelma! Helsingin Juhlaviikkojen ohjelmistossa teatteri miltei loistaa poissaolollaan.
 

Arkistoaineistot puhdistukseen

Puhdistus tuo mieleen sen, mitä totalitaariset valtiot tekevät, mitä Stalinin Neuvostoliitossa tai Hitlerin natsi-Saksassa tehtiin. Epäinhimillistettiin, likvidoitiin ja joukkotuhottiin ihmisiä. Hannah Arendt on kirjoittanut teoksessaan Totalitarismin synty myös propagandasta. Sen avulla suuret joukot voitetaan oman liikkeen puolelle.

Totalitaarisen propagandan käyttövoimaa ovat valheet ja toden ja fiktion sotkeminen. Valheiden taakse saatiin isot kansanjoukot, mutta myös älymystöä. Orwellin isonveljen yhteiskunnassa harjoitetaan totuuden muuntelua ja kaksoisajattelua. Totuusministeriössä tuotetaan dokumentit ja ministeriössä työskentelee joukko erityisammattilaisia, joiden tehtävä on etsiä tuhottavaa aineistoa, ja dokumentteja muunnellaan ja väärennetään. Eläinten vallankumouksessa tuotetaan prolerehua.

Nyt ei ole tällaisesta puhdistamisesta kysymys vaan pelastusprojektista! Teatterimuseon arkistossa Eeva Mustonen ja Pälvi Laine ja monet alan järjestöt tahollaan tekevät tällä hetkellä kovaa työtä. Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliiton, Stefin (ja sen edeltäjien), Nordic Drama Cornerin, Teatterikeskuksen ja TINFOn epäpuhtaita, saastuneita, mikrobeja sisältäviä arkistoja setvitään. Ne tulee saada puhdistettavaksi. Sellaista riskiä ei mikään museo tai arkisto voi ottaa, että saastuneet aineistot tartuttavat myös muut aineistot.  

Ei meistä kukaan tällaista osannut odottaa. Me kuvittelimme, että kuiva säilytystila olisi kylliksi ja että oman työhuoneen kirjahyllyissä aineistoilla ei olisi mitään vaaraa. Me puhumme nyt melkoisista mittasuhteista, liki sadasta hyllymetristä asiakirja-aineistoja ja näytelmiä, suuri osa sellaisia, joita ei mistään muualta saatavissa.

Tämä keskeisten teatterialan järjestöjen teatteri- ja näytelmähistorian aineistokokonaisuus kattaa koko itsenäisyyden ajan Suomen teatterihistorian, erityisesti sen rakenteiden historian. Aineistoilla on huomattava teatterihistoriallinen ja tutkimuksellinen arvo. Se täydentää julkisen teatteripolitiikan sekä teatteri-instituutioiden välittämää kuvaa menneisyydestä.

Aineistojen kautta avautuu näkökulma teatterirakenteiden ja julkisen rahoituksen kehitykseen, teatteripolitiikkaan, alan edunvalvontaan, suomalaisen teatterin kansainvälistymiseen, Kansainvälisen Teatteri-instituutin (ITI) Suomen-keskuksen (nykyisin tehtävää hoitaa TINFO) toimintaan, näytelmän välitystoimintaan, suomalaisten teattereiden ohjelmistoihin, teatterikasvatukseen. Aineistoiden kautta pääsee käsiksi myös teatteriin yhteiskunnallisena ja kulttuurisena ilmiönä ja toimintakenttänä, kamppailujen kenttänä. Aineistoista avautuu näkymä teatteri-instituutiota koskeviin diskursseihin, arvoihin, asenteisiin – myös poliittisiin ja muihin jännitteisiin ja ristiriitoihin.

Elämä on menettämistä, kadottamista, unohtamista, kuolemista ja uuden syntymistä. Museot ja arkistot muistiorganisaatioina tekevät työtä muistamisen puolesta. Muistiorganisaatio on hieno sana.
 

Mitä tulee tapahtumaan? Loisista ja käävistä

Luin unkarilaisen sukupuolentutkija Andrea Petön Eurovaalien kynnyksellä ilmestyneen kirjoituksen, jossa hän pohtii Eurooppaa mädättäviä kansalliskonservatiivisia oikeistopopulistisista voimia ja mitä illiberaali demokratia tekee sukupuolten yhdenvertaisuudelle ja moderniteetin arvoille. Hän vertailee nykytilannetta natsi-Saksaan. Illiberaalin demokratian valtiokoneisto näyttäytyy loisorganismina, joka elää toisten kustannuksella. Petö kirjoittaa käävistä, sienisuvun Polyporaceae edustajista. Nämä puun rungossa kasvavat erilaiset kääpälajit, kantasienet, elävät puun loisena. Illiberaalin demokratian valtiokoneisto kasvaa demokraattisen yhteiskuntapuun rungossa loisena tai lahottaa sitä sisältäpäin.

Petö viittaa saksalaiseen fasismin tutkijaan George Mosseen. Mosselle fasismi näyttäytyi kulttuurisena liikkeenä, joka amebamaisesti imee populismin valtavirran ajattelua ja ideoita itseensä. 
 

Myötätunnon painavuudesta ja tiheydestä

Maija Hirvasen Magic and Despair fyysisti ja esityksellisti sitä, mistä myötätunnossa on kyse. Minut läpäisi teoksen tuottama oivallus, havainto tai mielikuva kitkasta, painosta, vastuksesta tai työstä. Tämä kuulostaa varmaan ufolta, onhan myötätunto, sen uudelleen kuvitteleminen immateriaalista, keveää, abstraktia. Tämä on vakavaa leikkiä, tapailua, kuuntelua ja kuulolla oloa, mutta hyvin, hyvin paljon tarttumista, otteita, alkuja, loppuja, ikuista uudelleen aloittamista, seuraavaa tekoa. Miten sen kuvaisin? Myötätunnon otesarjoja? Tässä empatian laboratoriossa tehdään myötätunnon näkymätöntä DNA:ta ja erilaista koodautumista näkyväksi. En tunne rituaalisia kehotekniikoita, ja silti teos yhdistyy mielikuvissani johonkin sellaiseen, puhtauteen ja hiljaiseen yhteyteen.

Tätä oivallusta ja ruumiinkokemusta lisää se, että olemme katsomassa esitystä kaikilta suunnilta. Kokemus olisi aivan toinen, jos me katsoisimme tätä frontaaliesityksenä. Heikki Paasosen valoista ja Joonas Pehrssonin äänistä syntyy maaginen tiheys. Olemme yhtä.
 

Tiedosta valtaa – Performanssipäivien teoshaku auki

Lokakuussa järjestään toista kertaa Performanssipäivät. TINFO on mukana ja yhteistyössä Taiken kanssa. On hienoa, että Taikessa on esitystaiteen läänintaiteilija Marika Räty, joka etsii meitä kumppaneita, joiden kanssa päiviä toteuttaa. Edes kerran vuodessa yhteen kokoontuminen on ele ja teko: hajallaan oleva, yksittäisten performanssi- ja esitystaiteilijoiden, ryhmien ja alan muiden ammattilaisten muodostama kenttä saatetaan yhteen. 

Kehitimme yhdessä tärkeän teeman Tiedosta valtaa! Päivillä pohditaan yhdessä tiedolla vaikuttamista, hahmotamme myös erilaista tietämistä. Toivottavasti pystymme tuottamaan yhteiskunta- ja ekokriittistä uudenlaista ymmärrystä performanssin ja esitystaiteen tavasta vaikuttaa ja näyttää tapoja, joilla on onnistuttu vaikuttamaan ja käyttämään valtaa. Ja miten tietoa ja valtaa voi käyttää tulevaisuudessa.

Teoshaku on käynnistynyt. Performanssipankkiin voi taiteilija jättää teosehdotuksensa. Heinäkuun alkupuolella on jurytys. Performanssipankki kutsuu itseään hetken tallettamoksi. Juuri niin. Tämä tietokanta on digitaalinen kohtauspaikka. Minulle ihan uusi. Hirveitä tiedon aukkoja minulla.

ANTI ja kuolema

ANTI-festivaalin teemana tulee olemaan kuolema: ”Ideat kuolevat, aikakaudet loppuvat, materiaalit vanhentuvat, esineet rikkoutuvat, teknologia korvaa itsensä, paikkoja hylätään, luonto tuhoutuu, sosiaaliset ja poliittiset ideologiat kaatuvat, ja kasvi-, eläin- ja ihmiselämä on rajallinen.” Tämä tematiikka resonoi juuri nyt minussa.

Aiemmat Hanna Helavuoren työpäiväkirjamerkinnät

twitter.com/tinfotweets

TINFO PALVELEE

TINFO-apuraha näytelmien käännöstyöhön | Haku 26.5.2019 mennessä

TINFO jakaa apurahoja suomalaisten näytelmien käännöstyöhön. Apurahaa on mahdollisuus saada myös esitysten tekstitysten kääntämiseen. TINFO-apurahasta päättävä asiantuntijaraati kokoontuu vuosittain neljä kertaa.

Hakemusten ja liitteiden määräpäivä toiseen hakukierrokseen on 26.5.2019.

Hakuohjeet


Kesäteatteripäivä 28.6.2019

Tänä vuonna Kesäteatteripäivä on pe 28.6.2019. Teemaperjantai aloittaa viikonlopun, joka on perinteisesti ensi-iltojen määrältä kaikista vilkkain. #kesäteatteripäivä

www.tinfo.fi/fi/Kesateatteri-info


#kenenteatteri -kampanjan satoa

Pyysimme teattereiden johtajia osallistumaan kampanjaan kertomalla, miten moninaisuus toteutuu heidän johtamissaan teattereissa nyt ja mitä suunnitelmia heillä on tilanteen parantamiseksi. Kommentit julkaisimme Instagram-tilillämme ja kokosimme ne nyt verkkosivuillemme.

www.tinfo.fi/kenenteatteri


TINFO-uutiskirjeiden aikataulu

Kevään viimeiset TINFO-tiedotteet julkaistaan 4.6., 13.6. ja 18.6.
Syksyn ensimmäinen TINFO-tiedote julkaistaan 6.8.

Englanninkielinen uutiskirje lähetetään tiistaina 28.5.

Voit tilata TINFO-tiedotteet sähköpostiisi tästä.

UUTISIA

Kill Carmen vierailulle Petroskoihin

Monitaiteisen ryhmän KILL Carmen matkaa Petroskoihin. Teos esitetään 12.6.2019 kahdesti The Musical Theatre of the Republic of Kareliassa osana 8.-16.6.2019 järjestettävää kansainvälistä Nord Dance -festivaalia. Teoksen ohjaus on Atro Kahiluodon, Kaari Martinin ja Roni Martinin,  
 
Musiikkiteatteri on yksi Petroskoin suurimmista teattereista ja sen ohjelmistossa on mm. runsaasti balettia ja oopperaa. Vuonna 2015 ensi-iltansa saanutta KILL Carmenia on Suomen-kiertueiden lisäksi esitetty Espanjassa ja Meksikossa.

Lisätietoja:
www.killcarmen.net/home
www.facebook.com/pg/musicaltheatrekarelia/posts/
mrteatr.ru/eng/


Hilkka-Liisa Iivanainen kansainvälisen Ibsen-palkinnon raatiin  

Teatteriohjaaja, käsikirjoittaja ja Tampereen Teatterikesän taiteellisen johtoryhmän jäsen Hilkka-Liisa Iivanainen on valittu International Ibsen Award -valintakomitean jäseneksi neljäksi vuodeksi 2019-2022.  Noin 300 000 euron suuruinen palkinto myönnetään ansioituneesta taiteellisesta työstä tai teatteritaiteen uudistamisesta teatterialan organisaatiolle, teatteriryhmälle tai yksittäiselle taiteilijalle. Seitsemänhenkinen raati valitsee palkinnonsaajan. 

Palkinto jaetaan International Ibsen Festivalin yhteydessä Oslossa joka toinen vuosi, seuraavan kerran vuonna 2020. Aiempia palkinnon saajia ovat mm. Christoph Marthaler, Forced Entertainment sekä Ariane Mnouchkine.

Kansainvälisen raadin jäsenet nimittää Norjan kulttuuriministeriö.  

TINFO 23.5.2019

TAPAHTUMIA

Lisää ajankohtaisia ja tulevia tapahtumia: www.tinfo.fi/tapahtumia


Yhteisötaiteen äänet -seminaari | 7.–8.6.2019, Helsinki

Triennaaliteoksia ja kirjoittajien puheenvuoroja esitellään ja niistä keskustellaan Lauttasaaren kartanolla järjestettävässä Yhteisötaiteen äänet -seminaarissa 7.–8.6.2019. Seminaarissa pohditaan yhteisötaiteen taiteellista laatua, kritiikin kysymystä ja erilaisten yhteisöjen äänen merkitystä taiteessa.

Perjantaina 7.6. kello 10–16 esitellään triennaalissa toteutettuja yhteisötaideprojekteja, joista kertovat Mynämäellä, Lempäälässä sekä Lauttasaaressa paikallisten yhteisöjen kanssa työskennelleet taiteilijat Heidi Hänninen, Kirsi Marie Liimatainen, Meri-Maija Näykki, Pauliina Pesonen, Anni Puuperä sekä Saaren kartanon yhteisötaiteilija Pia Bartsch.

Triennaaliprojekteja seuranneet tutkija Anu Laukkanen, vapaa kirjoittaja Sanna Lipponen sekä kriitikko Maria Säkö keskustelevat taiteilijoiden kanssa yhteisötaiteen keskeisistä kysymyksistä. Mukana keskusteluissa on Taideyliopisto CERADA (Center for Educational Development and Research) -tutkimuskeskuksen johtaja Kai Lehikoinen.

Lauantain 8.6. ohjelma on toiminnallinen. Äänessä ovat projekteihin osallistuneet ihmiset ja taiteilijat, jotka pohtivat yhdessä yhteisötaiteen mahdollisuuksia ja triennaalin kulkua.

Tilaisuuden kieli on suomi. Seminaari on maksuton.
Voit ilmoittautua joko molempiin tai vain toiseen päivään.

Päivän ohjelma
Seminaariin voit ilmoittautua täällä.
Ilmoittautuminen on sitova. Osallistujat saavat sähköpostitse vahvistuksen osallistumisestaan.

Lisätietoja

Yhteisötaiteilija Pia Bartsch, pia.bartsch(a)koneensaatio.fi, 040 720 9735
Koordinaattori Veera Lehtola, veera.lehtola(a)koneensaatio.fi, 044 742 0742


Volter Kilpi Kustavissa | 10.-14.7.2019

Vuoden 2019 Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon teemana on Rajaton meri - Itämeri ja muut muistavat vedet. 

Meriteema avautuu käsittelemään Kustavin ja muun saariston kotirantojen monikulttuurisuutta ja liikettä taiteen ja tieteen keinoin. 

Meri on Kustavin olosuhde, leimallinen osa Volter Kilven talonpoikaispurjehtijoiden elämää ja alueen paikalliskulttuuria sekä väylä,  jonka avulla Kustavi on ollut ikiaikaisesti yhteydessä muuhun maailmaan. Kirjallisuusviikon aikana tutkitaan meren ja veden tematiikkaa kirjallisuudessa ja tuodaan esiin saariston naisten roolia merenkulussa.

Kirjailija Volter Kilven kunniaksi järjestettävä kirjallisuusviikko juhlii tänä kesänä 20-vuotissyntymäpäiviään. Juhlavuoden teemana on Rajaton meri - Itämeri ja muut muistavat vedet. Jo etukäteen kehuja kerännyt juhlaohjelmisto täydentyy kahdella esityksellä, kun Saari ajan rajalla ja Kadonnutta aikaa etsimässä 2017-2022, osa 4 liittyvät esityskaartiin. 

Katso koko ohjelma


Performanssipäivät | 7.10.2019, Turku

Tiedosta Valtaa - Ole mukana tekemässä päätöksiä kentän tulevaisuudesta. Ota tieto vaikuttamisen välineeksi. Performanssi- ja Esitystaiteen kentän ammattilaispäivät Turussa 7.10.2019 kello 9.00 - 20.30 (Itsenäisyydenaukio 2, Turku)

Toivomme tapahtumaan mukaan mahdollisimman laajasti performanssin ja esitystaiteen ammattilaisia ympäri Suomen – taiteilijoita, ryhmiä ja organisaatioita. Tarkoituksena on järjestää kenttää mahdollisimman hyvin palveleva, säännöllisesti kokoontuva ja kiertävä ammattilaisfoorumi, jossa ilmapiiri on otollinen paitsi tärkeille keskusteluille performanssitaiteen käytänteistä, myös kentän keskinäiselle tutuksi tulemiselle.

Tällä kertaa kohtaamme Turussa teemalla ”Tiedosta valtaa” ja keskitymme tiedolla vaikuttamiseen. Tulethan mukaan?

Ohjelma päivittyy kesän mittaan.

Teoshaku performanssipäiville

Teatterin tiedotuskeskus Tinfo ja Performanssipankki  hakevat Performanssipäivien yhteydessä esittävää teosta avoimen haun kautta. Hakuun voivat osallistua kaikki performanssi- ja esitystaiteen ammattitaiteilijat Performanssipankkiin (performanssi.com) kesäkuun 28. päivään mennessä ladatuilla teoksillaan.

Teoshakuilmoitus


New Performance Turku Festival | 18.-20.10.2019, Turku

New Performance Turku Festival 2019 kurkottaa mahdollisiin tulevaisuuksiin 18.-20.10.2019

Kansainvälisiä taiteilijoita, yhteiskunnallista keskustelua, Turun tulevaisuuden kansantanssin lanseeraus ja muita tulevaisuuskuvia Suomen merkittävimmän performanssitaiteeseen keskittyneen festivaalin syksyn ohjelmistossa.

Turussa 18.-20.10.2019 tapahtuva  New Performance Turku Festival kokoaa jo kahdeksantena peräkkäisenä vuonna yhteen taiteilijoita, asiantuntijoita ja näkökulmia performanssitaiteeseen ja yhteiskuntaan. Festivaalin tapahtumapaikkoina nähdään tuttuun tapaan paikallisia esitystiloja sekä julkista kaupunkitilaa. Festivaalikeskuksena toimivat Manillan kulttuuritehtaan tilat ja sisäpiha. Tapahtuma on pääsymaksuton ja avoin kaikille.

New Performance Turku jatkaa myös vuonna 2018 käynnistettyä FRESH-projektia performanssitaiteen uusien tekijöiden esiintuomiseksi. FRESH toteutetaan Varsinais-Suomen rahaston tuella. Avoimen haun ja kutsumenettelyn yhdistelmällä valitaan 3 teosta toteutettavaksi syksyn New Performance Turku Festivalille. FRESH-haku on auki 16.6. asti, lisätiedot  hausta täältä.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Anni Sundbacka, toiminnanjohtaja
e-mail: producer(a)newperformance.fi
puh.: 0400 510 730

HAKUJA

Aiemmin TINFO-tiedotteessa ilmoitettuja avoimia hakuja: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Esitystaiteen seuran syysresidenssi | Haku 7.6.2019 mennessä

Esitystaiteen seura etsii esityksiä, aiheita, praktiikoita, prosesseja, ehdotuksia ja teemavuosi-ideoita, jotka tekijä(t) itse tuntee juuri nyt inspiroiviksi ja ajankohtaisiksi. Muoto ja tekniikka on vapaa, ehdotus voi olla mitä tahansa teoksen työpajajaksosta, installaatioluonnokseen ja harjoitemaastosta esityksen tekemiseen. Hakijoiden taiteenalaa ei ole rajattu, mutta ehdotusten odotetaan sisältävän jonkin performatiivisen / esityksellisen / esitystaiteellisen aspektin.

Residenssi on tilaresidenssi. Tarjoamme valituille taiteilijoille ilmaisen työskentelytilan (Esitystaiteen keskukselta Suvilahdesta Helsingistä (Eskus), sali 4). Hakija voi olla yksittäinen tekijä tai ryhmä. Residenssiin kuuluu Esitystaiteen seuran organisoima rento artist talk -tapahtuma (esim. haastattelu) ennen residenssijakson alkua sekä vapaamuotoinen avaus (demo/avoimet harjoitukset/keskustelu/opintopiiri/muu) jakson lopussa.

Residenssiaika on kaksi tai neljä viikkoa (ma-pe) väliltä 4.-29.11.2019 . Residenssiin valitaan 1-2 ryhmää/ehdotusta. Residenssiä haetaan täyttämällä lomake osoitteessa https://forms.gle/kAWVYt5EzMaRzyVd8 sekä lähettämällä liitteet osoitteeseen residenssi.esitys(a)gmail.com otsikolla SYYSRESIDENSSI/”projektin nimi” viimeistään perjantaina 07.06.2019.

Pyydämme liittämään hakemukseen seuraavat asiat:

  • Teoksen/projektin kuvaus + projektin tavoitteet (max 1 A4)
  • Lyhyt reflektio/ajatuksia siitä, miten projekti toimii osana Esitystaiteen seuran / Eskuksen yhteisöä. Millaista vastavuoroisuutta se ehdottaa, mitä se antaa, millaisia toiveita työskentelyyn sisältyy?
  • Materiaalia tulevasta teoksesta/projektista (1 liite/linkki)
  • Aikatoive (marraskuun alku/loppu/2vko/4vko)
  • CV

Voit hakea residenssiä, vaikka et olisi Esitystaiteen seuran jäsen. Valitulta taiteilijalta/taiteilijoilta edellytetään jäseneksi liittymistä ennen residenssipaikan vastaanottoa. Ilmoitamme valinnoista kaikille hakijoille viimeistään maanantaina 17.6.2019.


FRESH – nouseville performanssi- ja esitystaiteilijoille | Haku 16.6.2019 mennessä

FRESH – kehittymis- ja esiintymismahdollisuus Suomessa työskenteleville, nouseville performanssi- ja esitystaiteilijoille

Vuonna 2018 käynnistetty FRESH-ohjelma jatkuu myös vuonna 2019! New Performance Turku Festivalin FRESH-projektin tarkoituksena on esitellä performanssikentän uusia taiteilijoita ja työstää taiteellisia teosprosesseja yhdessä kuraattori- ja tuottajamentoreiden kanssa. 

Ohjelmaan haetaan teosehdotuksella ja CV:llä avoimessa haussa. Avoimen haun ja kutsumenettelyn yhdistelmällä valikoituu kolme teosta keskustelevaan jatkokehittelyyn ja lopulta esitettäväksi New Performance Turku Festivalille.

Teosten eteenpäin kehittäminen on monivaiheista ja -tasoista vuoropuhelua:
– Haun yhteydessä valitsijaraati laatii taiteilijalle palautteen valituista teoksista.
– Valintojen jälkeen taiteilijat voivat halutessaan keskustella teoksesta esitystaiteen läänintaiteilija Marika Rädyn kanssa, joka toimii ohjelmassa asiantuntijaneuvonantajana.
– Kaikki valitut taiteilijat osallistuvat sparrausviikonloppuun 16.-18.8.2019 Turun alueella, jossa projektissa toteutettavia teoksia työstetään ja niistä annetaan palautetta.
– Festivaali maksaa teoksesta esiintymispalkkion. Työstöprosessista ei makseta erillistä palkkiota, mutta sparrausviikonlopun kulut katetaan.

Teokset esitetään New Performance Turku Festivalilla 18.-20.10.2019. Taiteilija ja festivaali neuvottelevat teoksen tarkemmasta toteutuksesta, esiintymisajasta ja -paikasta.

Hakuun voit osallistua, jos:
– olet Suomessa toimiva performanssi- tai esitystaiteilija tai performanssi- ja esitystaiteen pariin siirtymässä oleva taiteilija
– olet työskennellyt performanssitaiteen parissa alle 10 vuotta
– haluat ja pystyt sitoutumaan dialogiseen ja kollegiaaliseen teosprosessiin sekä residenssiviikonlopun ja festivaalin ajankohtiin
– olet rakentamassa täysin uutta esitystä tai haluat kehittää merkittävällä tavalla jotain aiemmin esitettyä teosta.

FRESH-projekti tarjoaa valituille taiteilijoille teoksen mentoroinnin, sparrausviikonlopun matka-, majoitus- ja ruokailukulut, festivaaliviikonlopun matka- ja majoituskulut, esiintymispalkkion, tekniikan, teosavustajan ja kohtuulliset, erikseen sovittavat materiaalikulut.

Hakuaika päättyy sunnuntaina 16.6.2019 klo 23:59.

Vapaamuotoiset hakemukset ja CV:t sähköpostitse (hakemus ja CV pdf-muodossa, yhtenä tiedostona) osoitteeseen: producer(a)newperformance.fi. HUOM! Kirjoita hakemuksen otsikkokenttään FRESH ja oma nimesi.
Hakeneille ilmoitetaan päätöksistä kesäkuun loppuun mennessä.

Lue lisää


Open Call for Rupert’s Residency Programme 2020 | Deadline 24 June 2019

Rupert’s Residency programme is dedicated to local and international practitioners and thinkers (such as artists, writers, curators, researchers, cultural managers and academics), providing them with the opportunity to live and work in Vilnius while developing individual projects and immersing themselves in the region’s contemporary art field. The residents can also get involved in Rupert’s Alternative Education and Public programmes, where the residents can attend talks, lectures and workshops by prominent curators, artists and thinkers from all over the world. 

Individual residencies can last from 1 to 3 months or longer in exceptional cases. Residents are asked to propose their preferred duration of stay and if accepted this can be negotiated according to studio availability and schedule. Artist collectives of up to 3-4 persons can apply to an individual residency spot. Residencies will take place between 1 January, 2020 — 31 December, 2020.

Read more


Perfomanssipankki etsii teosta Performanssipäiville! | Haku 28.6.2019 mennessä

Teatterin tiedotuskeskus TINFO ja PERFORMANSSIPANKKI julistavat yhdessä avoimen haun Suomessa toimiville taiteilijoille! Hakuun voivat osallistua kaikki performanssi- ja esitystaiteen ammattitaiteilijat PERFORMANSSIPANKKIIN (performanssi.com) kesäkuun 28. päivään mennessä ladatuilla teoksillaan. Performanssi on osa Performanssipäiviä, kentän vuotuista ammattilaistapahtumaa, joka järjestetään tänä vuonna Turussa 7.10.2019. 

Performanssipäivät sisältävät esittelyitä ja keskusteluja, sekä taidetta alan ammattilaisilta. Haemme nyt tapahtumaan sopivaa performanssia Performanssipankin kautta. Teoksen yleisönä on ensisijaisesti omaa ammattilaiskenttää, taiteilijakollegoita. Etsimme kuitenkin teokselle sopivan paikan ja yleisön valitun taiteilijan toiveiden mukaisesti. 

Performanssipankki on suomalaisen performanssi- ja esitystaiteen tietokanta verkossa, jossa voi tarkastella, tilata ja seurata performanssitaidetta helposti. PERFORMANSSIPANKIN kautta etsimme nyt tapahtumaan sopivaa performanssia, joka esitetään Turussa 7.10.2019 

VOIT OSALLISTUA HAKUUN, kun a) kuulut tai liityt PERFORMANSSIPANKIN tietokantaan. Tietokannassa mukana olo on taiteilijalle ilmaista. b) lisäät 28.6. mennessä ajankohtaisia performanssi- ja esitystaiteen teoksiasi tai teosideoitasi Performanssipankkiin ja c) lähetät näiden teosten linkit 28.6.2019 kello 16.00 mennessä osoitteeseen performanssi(a)muu.fi. Merkitse viestin aiheeksi ”teoshaku2019” ja kirjoita tarvittaessa myös arviosi teoksen muista kuluista (materiaali- ja matkakulut). 

Taiteilija- ja teosvalinnan tekee performanssi- ja esitystaiteen asiantuntijajury: MUU ry:n kutsumana kuvataiteilija, performanssiryhmä Piirakkakerhon jäsen Liisa Hilasvuori ja Teatterin tiedotuskeskus TINFOn kutsumana äänitaiteilija, esityksentekijä Juha Valkeapää. Lisäksi mukana ovat performanssi- ja esitystaiteen läänintaiteilija Marika Räty sekä TINFOn johtaja Hanna Helavuori. 

Juryn valitsema taiteilija esittää yhden teoksensa livenä PERFORMANSSIPÄIVÄT-tapahtumassa 7.10.2019. Valinnasta ilmoitetaan viimeistään viikolla 28. Taiteilijalle maksetaan 700 euron korvaus (sekä. sivukulut, materiaalit ja matkakulut).   PERFORMANSSIPÄIVÄT 2019 TIEDOSTA VALTAA: Teatterin tiedotuskeskus, TINFO ja Taiteen edistämiskeskus järjestävät 7.10.2019 jo järjestyksessään toiset Performanssipäivät. Toivomme tapahtumaan mukaan mahdollisimman laajasti performanssin ja esitystaiteen ammattilaisia ympäri Suomen – taiteilijoita, ryhmiä ja organisaatioita.   

PERFORMANSSIPÄIVÄT on ammattilaiskenttää mahdollisimman hyvin palveleva, kiertävä foorumi.  Toivomme, että ilmapiiri on otollinen tärkeille keskusteluille performanssitaiteen käytänteistä ja tulevaisuudesta. Toivomme myös, että PERFORMANSSIPÄIVILLÄ olisi helppo tutustua kollegoihin. Tällä kertaa kohtaamme Turussa teemalla ”Tiedosta valtaa” ja keskitymme tiedolla vaikuttamiseen. Tulethan mukaan?  

PERFORMANSSIPANKKI on tietokanta ja palvelu, joka kerää suomalaisen performanssi- ja esitystaiteen yhteen. Performanssipankissa voit tarkastella, tilata ja seurata performanssitaidetta helposti. Verkkopalvelun käyttö on ilmaista taiteilijalle ja tilaajalle. Performanssipankkia ylläpitää MUU ry yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa. 

Teatterin tiedotuskeskus TINFO on suomalaisen teatterin asiantuntija, tiedontuottaja ja yhteistyökumppani. TINFO tekee suomalaista teatteria, esitystaidetta ja tekstejä kansainvälisesti näkyväksi.  Se tukee taiteilijoiden verkottumista ja kansainvälistä liikkuvuutta sekä edistää esittävien taiteiden yhteistuotantoja ja kumppanuuksia. 

Performanssipäivien Facebook-sivu

LISÄTIETOA: 

Marika Räty, performanssi- ja esitystaiteen läänintaiteilija Taiteen edistämiskeskus, Turun toimipiste   marika.raty(a)taike.fi +358 45 650 2893 taike.fi Facebookissa: Performanssitaiteen ryhmä - Group for Performance Art 

PERFORMANSSIPANKKI – performanssi.com 

Hanna Helavuori Teatterin tiedotuskeskus, TINFO hanna.helavuori(a)tinfo.fi +358 44 363 1722 www.tinfo.fi 


Lava –teatteritapahtuma 2020 etsii kiertäviä esityksiä! | Haku 30.9.2019 mennessä

Lava –teatteritapahtuma on maaliskuussa 2020 toista kertaa järjestettävä kiertävien teatteriesitysten tapahtuma, joka kokoaa yhteen niin teatterialan ammattilaiset kuin harrastajatkin Pieksämäen kulttuurikeskus Poleeniin 20.-22.3.2020.

Tapahtuman runko koostuu kiertävien esitysten katselmuksesta, johon valitaan 4-6 kiertävää ammattilaisryhmien esitystä. Haku katselmukseen päättyy 30.9.2019, ja katselmukseen valitut esitykset ja tapahtuman muu ohjelma julkistetaan joulukuun 2019 alussa. 

Katselmukseen haetaan esitystallenteella ja vapaamuotoisella hakemuksella, joka sisältää tiedot tarjottavasta esityksestä, kustannusarvion esitysvierailusta sekä tekniset tarpeet sisältäen rakennus- ja purkuajat. Esitystallenteen voi toimittaa sähköisesti  

esim. Google Drive-, Dropbox- tai Youtube-linkkinä. Mikäli esitys on nähtävissä syksyn 2019 aikana kiertueella, hakemuksessa voi ilmoittaa myös esityksen esityspäivät ja paikkakunnat. Esitystallennelinkit ja hakemukset toimitetaan määräaikaan mennessä sähköpostitse osoitteeseen lavatapahtuma(a)gmail.com.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Pieksämäen kaupunki, Poleenin Teatteri ja Työväen Näyttämöiden Liitto ry.

Lisätiedot ja tiedustelut:

Janne Jämsä, 044 292 5694; lavatapahtuma(a)gmail.com 

KURSSEJA JA TYÖPAJOJA

TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja kursseja ja työpajoja löydät myös: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Luigi Riccoboni International Commedia Dell’Arte Masterclass | 26 Aug- 1 Sep 2019

The organisers of the “Luigi Riccoboni” International Commedia dell’Arte Masterclass, conceived and developed by Antonio Audino, Federico Corona, and the Institute of Theatre and Opera of the Giorgio Cini Foundation, are proud to announce the commencement of the selection of 20 participants for their Commedia Dell’Arte Masterclass, which will take place at the Giorgio Cini Foundation, Venice, from 26 August – 1 September 2019.
   
For more information about terms and conditions for applicants plus a full run-down of the event, please click here.

TYÖPAIKKOJA

TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja avoimia työpaikkoja löydät myös: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Kulttuuriosuuskunta ILME hakee kahta taitelijaa Saunalaulu -tuotantoon | Haku 24.5.2019 mennessä

Etsimme kahta taiteilijaa työskentelemään Laura Sorvarin vetämässä Saunalaulu -tuotannossa syksyn ja talven aikana.

Kulttuuriosuuskunta ILME hakee kahta taitelijaa määräaikaiseen työsuhteeseen työskentelemään osana Laura Sorvarin "Saunalaulu" (työnimi) yhteisötaidetuotannon työryhmää, aikavälillä 1.9.2019 - 31.3.2020.

Tuotanto toteutetaan ei-ammattilaistaiteilijoiden parissa Oulun, Muhoksen ja Kempeleen alueilla, yhteistyössä mielenterveyskuntoutujille ja kehitysvammaisille toimintaa järjestävien organisaatioiden kanssa.

Etsimme kaikkien alojen osaajia, mutta eritysiesti kiinnostukisenamme on löytää dramaturgi tai sanataiteilija sekä äänen ja musiikin kanssa työskenteleviä osaajia. 

Etsimme henkilöitä, joilla on kokemusta tai vähintään aitoa kiinnostusta työskennellä erityisryhmien ja ei-ammattilaisten taiteilijoiden kanssa ja joiden ammatillinen kiinnostus on työskennellä avoimesti, joustavasti sekä kuunnellen vaihtelevissa työryhmissä.

Työaika yhteensä 1kk, palkkaus 2300 e/kk

Lue lisää


Ohjelmajohtaja Hanasaaren kulttuurikeskukseen | Haku 2.6.2019 mennessä

Ohjelmajohtajan tehtävänä on vastata Hanasaaren ohjelmatoiminnan kokonaisuudesta ja sen strategiatyöstä, johtaa 15 hengen ohjelmaosastoa sekä osaltaan vastata Hanasaaren kokonaisuudesta ja sen kehittämisestä johtoryhmän jäsenenä. Ohjelmajohtajan työn tavoitteena on luoda mahdollisimman hyvät taloudelliset ja toiminnalliset edellytykset tulokselliselle ohjelmatoiminnalle.

Tehtävään valittavalta henkilöltä toivotaan laajaa Suomen ja Ruotsin yhteiskuntaelämän ja kulttuurin tuntemusta. Muita Pohjoismaita koskeva osaaminen on eduksi. Tehtävä edellyttää soveltuvaa akateemista koulutusta ja kokemusta esimiestyöstä.

Työn menestyksekäs suorittaminen vaatii hyviä viestintä- ja yhteistyötaitoja, kokemusta sidosryhmätyöskentelystä sekä erinomaisia taitoja suomen, ruotsin ja englannin kielissä. Tehtävään valittavalta henkilöltä edellytetään myös kokemusta talousvastuun kantamisesta ja budjetoinnista. Hyvät hallinnolliset taidot ovat avuksi tehtävästä suoriutumisessa.

Tehtävä on haussa nykyisen ohjelmajohtajamme jäädessä eläkkeelle. Tehtävä täytetään toistaiseksi, ja toivomme aloitusta 1.12.2019.

Kyselyihin vastaa Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman, +358 40 745 1738, 26.5. klo 19–20 ja 27.5. klo 9–10.

Vapaasti muotoillut hakemukset palkkatoivomuksineen ja CV lähetetään viimeistään 2.6.2019 sähköpostilla osoitteeseen info(a)fairchild.fi merkinnällä ”Hanaholmen”.


Lappeenrannan kaupunginteatteri hakee vastaavaa näyttämömestaria | Haku 14.6.2019 mennessä

Haemme ainutlaatuiseen kaupunginteatteriimme vastaavaa näyttämömestaria 

Edellytämme alan soveltuvaa koulutusta, työkokemusta vastaavista tehtävistä, esimieskokemusta, kykyä itsenäiseen työskentelyyn, hyviä vuorovaikutustaitoja, paineensietokykyä sekä tietoteknisiä taitoja. Toivomme myös lavastus- ja näyttämötyöhön soveltuvia puu-, metalli- ja pintakäsittelytyötaitoja. Työssä noudatetaan Kunnallista teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimusta.  

Toimi täytetään 1.10.2019 alkaen toistaiseksi tai sopimuksen mukaan. Toimeen valitun tulee ennen toimen vastaanottamista esittää hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. 

Lappeenrannan kaupunginteatterille osoitetut kirjalliset hakemukset ansioluetteloineen ja mahdollisine palkkatoivomuksineen tulee toimittaa viimeistään 14.6.2019 klo 12 ensisijaisesti Kuntarekryn kautta. Hakemuksen voi toimittaa myös: Lappeenrannan kaupunki, Kirjaamo, PL 11, 53101 Lappeenranta. Kuoreen merkintä: Vastaava näyttämömestari. Sähköpostilla: kirjaamo(a)lappeenranta.fi, aihekenttään: vastaava näyttämömestari. 

Lisätietoja tehtävästä antavat käyttöpäällikkö Marko Sorsa, puh. 040 771 5230 ja toiminnanjohtaja Maarit Welin, puh. 040 353 9535.

MUITA ILMOITUKSIA

Cuporen tuore tutkimusraportti arvioi, kuinka Sipilän hallitus onnistui lisäämään taiteen ja kulttuurin käyttöä sote-palveluissa

Yksi pääministeri Sipilän hallituksen hallitusohjelman kulttuuripoliittisista linjauksista oli vahvistaa vuosien aikana rakentunutta taiteen, kulttuurin ja hyvinvoinnin yhteistoimintaa. Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore arvioi tuoreessa raportissaan, kuinka tavoitteet onnistuivat ja millä edellytyksillä taide- ja kulttuuritoiminta voisivat vakiintua osaksi sosiaali- ja terveydenhuoltoa.

Hallitusohjelman pohjalta muodostuneessa hankkeessa haluttiin luoda uusi toimintapa, jolla sujuvoitetaan taide- ja kulttuuripalvelujen hankintaa sosiaali- ja terveydenhuollossa. Tavoitteena oli myös saada sosiaali- ja terveydenhuollon hallinto osallistumaan taiteen ja kulttuurin rahoitukseen aiempaa pysyvämmin ja järjestelmällisemmin ja pitkällä aikavälillä kehittää uusia rahoitusmalleja.

Hankkeen myötä taide- ja kulttuuritoiminnan merkittävyys ja painoarvo hyvinvoinnin edistämisessä tunnustettiin aiempaa laajemmin. Toimenpiteet vaikuttivat asenteisiin, aktivoivat toimijakenttää, synnyttivät uusia verkostoja ja lisäsivät toiminnan näkyvyyttä. Yhteistyö ja dialogi sote- sekä taide- ja kulttuuritoimijoiden välillä kasvoi ja vahvistui eri puolilla Suomea, mikä edisti taiteen ja kulttuurin merkityksen ymmärrystä ja kysyntää sote-sektorilla. Kehityshankkeissa tavoitettiin uusia kohderyhmiä, tuotiin marginaaliryhmiä enemmän esille sekä annettiin ääni sote-palveluiden asiakkaiden omille kokemuksille. Samalla kerättiin tietoa toiminnan vakiintumisen edellytyksistä ja esteistä paikallisesti ja organisaatiotasolla.
Taiteen ja kulttuurin rahoitus ei kärkihankkeen aikana siirtynyt sosiaali- ja terveydenhuollon käyttötalousmenoihin eikä taide- ja kulttuuritoiminta juurtunut laajasti sosiaali- ja terveydenhuoltoon, vaikka edellytyksiä asian edistymiselle havaittiin. Kulttuurisektorin kehityshankkeiden oli vaikea muuttaa sosiaali- ja terveyssektorin rahoitusmalleja. Kehityshankkeiden lyhyet toteutusajat ja maakunta- ja sote-uudistuksen epävarmuus hankaloittivat rahoitusmallien rakentamista ja toiminnan juurtumista.

Arvioinnin mukaan ministeriöiden välisen yhteistyön tulisi olla vahvempaa ja konkreettisempaa. Se edellyttää tulevaisuudessa rahoitusvastuun jakamista, tavoitteiden konkretisoimista ja siirtämistä muun muassa tulossopimuksiin (Taike, THL) sekä esimerkiksi valtionavustusten suunnittelua ja jakamista molempien hallinnonalojen asiantuntijuutta hyödyntäen. Poikkihallinnollisten hankkeiden toimeenpanoa on todella koordinoitava yhteistyössä eri hallinnon aloilla. Eri sektoreiden yhteisten tavoitteiden tulisi olla selkeästi rajattuja, poikkihallinnollisia ja linjassa käynnissä oleviin muihin ohjelmiin tai hankkeisiin.

Taiteen ja kulttuurin käyttö hyvinvoinnin edistämisessä tulisi nähdä eri hallinnon tasot ja rajat ylittävänä hybriditoimialana, jolla on yhteinen pyrkimys edistää hyvää elämää.

Lue arviointiraportti: Jakonen, Olli ja Lahtinen, Emmi 2019. Taide, kulttuuri ja hyvinvointi. Hallitusohjelman kulttuurin kärkihankkeen arviointi: Prosenttitaiteen periaatteen laajentaminen yhteistyössä sosiaali- ja terveydenhuollon kanssa. Cuporen verkkojulkaisuja 53. Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore. www.cupore.fi/fi/julkaisut/cuporen-julkaisut/kulttuurin-karkihankkeen-arviointi

Raporttiuutinen sivuillamme: https://www.cupore.fi/fi/tietoa/uutiset/taide-kulttuuri-ja-hyvinvointi


Uusi kotimainen julkaisu valosuunnittelusta on ilmestynyt englanniksi

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun julkaisusarjassa on ilmestynyt Tomi Humaliston, Kimmo Karjusen ja Raisa Kilpeläisen toimittamana teos 360 Degrees – Focus on Lighting Design (2019). Kyseessä on englanninkielinen laitos teoksesta Avauskulmia – kirjoituksia valosuunnittelusta (2017). Teos julkaistaan PQ19:ssä, Prague Quadrennial of Performance Design and Space -maailmannäyttelyssä Prahassa 7.6.2019.

Teoksen kirjoitukset käsittelevät valosuunnitte­lun ja sen koulutuksen historiaa, pohtivat valosuunnittelijan työskentelyä, identiteettiä ja siihen liittyviä tekijyyden määrittelyitä sekä pureutuvat visuaalisen havainnon, läpinäkyvyyden käsitteen ja teknologiasuhteen kysymyksiin. Kirjoi­tuskokoelma julkaistiin alun perin juhlistamaan osaltaan Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun valosuunnittelun koulutuksen 30-vuotista taivalta. Teoksen kirjoittajat ovat suomalaisia valosuunnittelijoita ja esittävän taiteen ammattilaisia. Teoksen voi ostaa suoraan joko TeaKin kirjastosta, tilata Unigrafian verkkokaupasta tai ladata sähköisenä Heldasta.

Lisätietoa englanninkielisestä versiosta ja sen saatavuudesta

Lisätietoa suomenkielisestä versiosta ja sen saatavuudesta


Ehdota seuraavaa Minna Canth -palkinnonsaaja 31.8.2019 mennessä

Minna Canth -palkinto jaetaan lokakuussa 2019 kolmannen kerran. Suomen Messusäätiön rahoittama 5000 euron palkinto myönnetään henkilölle, jonka työ kirjoittajana, yrittäjänä tai yhteiskunnallisena vaikuttajana innostaa rakentamaan yhä parempaa Suomea Minna Canthin rohkeassa hengessä.

Ehdotuksia palkinnon saajaksi perusteluineen saa lähettää palkintoraadin puheenjohtajalle Hanna Korsbergille hanna.korsberg(a)helsinki.fi 31.8. asti.


30 vuotta täyttävä Taiteiden yö kerää muistoja, ilmoita myös tämän vuoden tapahtumasi

Helsinkiläiseksi perinteeksi muodostunut Taiteiden yö täyttää tänä kesänä 30 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Taiteiden yö tarjoaa lähtölaukauksen koko Juhlaviikoille ja käynnistää festivaalin jo torstaina 15. elokuuta.  

Ensimmäisen kerran kesällä 1989 vietetystä korttelijuhlien edelläkävijästä on vuosikymmenien saatossa kasvanut satojen pienten ja suurten taidetapahtumien värikäs kaupunkifestivaali, joka levittäytyy klubeilta kaduille ja puistoista putiikkeihin. Kaikkiin Taiteiden yön tapahtumiin on vapaa pääsy.

Merkkivuoden kunniaksi Taiteiden yö kerää ja jakaa öisiä muistoja vuosikymmenien varrelta. Olitko mukana ensimmäisessä Taiteiden yössä tai muistatko mitä illan aikana tapahtui 10 tai 20 vuotta sitten? Mitä koit ja kenen kanssa vai järjestitkö kenties oman taidetapahtumasi? Taiteiden yön muistoja kerätään Taiteiden yön verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa hashtagilla #taiteidenyömuisto. Parhaat muistot palkitaan lipuilla Huvila-teltan konsertteihin.

Taiteiden yön tapahtumapaljous ja kaupunkijuhlan ainutlaatuinen tunnelma syntyvät yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Juhlahumuun voi tänäkin vuonna osallistua myös järjestämällä oman suuren tai pienen taidetapahtumansa, leffapiknikistä taidenäyttelyyn ja runonlausunnasta tansseihin laiturinnokassa. Tapahtumia voi ilmoittaa mukaan illan viralliseen ohjelmaan Taiteiden yön verkkosivujen kautta aina 13. elokuuta saakka. Lisätietoa ilmoittautumisesta ja tapahtuman järjestämisestä löytyy Taiteiden yön verkkosivuilta.

Taiteiden yötä vietetään torstaina 15.8.2019, ja Helsingin juhlaviikkoja juhlitaan 15.8.–1.9.2019.

Taiteiden yön ohjelma laajenee kesän aikana ja on kokonaisuudessaan tutustuttavissa verkossa elokuussa.

Lisätiedot

helsinkifestival.fi/taiteidenyo
 
Vastaava tiedottaja Laura Gottleben, laura.gottleben(a)helsinkifestival.fi, puh. 050 468 7243


twitter.com/tinfotweets

TINFO julkaisee ajankohtaisista teatterialan tapahtumista uutiskirjeen kerran viikossa.
Voit tilata TINFO-tiedotteet sähköpostiisi tästä.

Aiemmin ilmestyneet TINFO-tiedotteet.