16.02.2022

Teatteritiede säilyy opintosuuntana 

Helsingin yliopistossa pystyy jatkossakin opiskelemaan teatteritiedettä kandista lähtien. Tiedekuntaneuvoston päätös turvaa aineen aseman opintosuuntana, mutta opetusresursseista käytävä keskustelu jatkuu. 
 
Helsingin yliopiston humanistisen tiedekunnan tiedekuntaneuvosto on kokouksessaan 15.2.2022 tehnyt päätöksen, että teatteritiede säilyy opintosuuntana eli siinä pystyy jatkossakin opiskelemaan kandin ja maisterin tutkinnot. Päätös koskee vuosia 2023–2026. Tiedekunnan johdon suunnitelmat typistää teatteritieteen opintoja saivat teatterikentältä täystyrmäyksen: 3421 ihmistä allekirjoitti teatteritieteen oppiaineen ja laajemminkin suomalaisen taiteidentutkimuksen tulevaisuutta koskevan adressin vuodenvaihteessa. 
 
Professori Hanna Korsberg sanoo Hufvudstadsbladetin (16.2.2022) jutussa, että henkilökunnaltaan vastaavanlaisesti resursoitujen (yksi professori, yks yliopistonlehtori) aineiden asemasta on yliopistolla päätetty jo aikaisemmin, minkä vuoksi oli yhdenvertaista tehdä sama päätös jatkuvuudesta myös teatteritieteen kohdalla. Korsberg lisää: Toivottavasti nyt on käsitetty, kuinka merkittävästä oppiaineesta on kysymys ja että yhteiskunta tarvitsee tämän alan erikoisosaajia
 
 
TINFO / 16.2.2022 
 
(Uutisen alkuperäinen lähde: YLE Uutiset / Pia Parkkinen, 15.2.2022
 
  

Aiheesta myös: 

 
 
  
  
 
  
 

Sinua voisi kiinnostaa

Uutiset