19.01.2023

Katri Tanskanen

Teatteritieteen uusi lehtori aloittanut 

FT Katri Tanskanen työskentelee professori Hanna Korsbergin työparina Helsingin yliopistossa, jossa annetaan alan kandi- ja maisteritasoista opetusta, ainoana Suomessa. 
 
FT Katri Tanskanen on aloittanut vuodenvaihteessa Helsingin yliopistolla teatteritieteen yliopistonlehtorina. Teatteritiede kuuluu taiteiden tutkimuksen koulutusohjelmaan, opetus käytännössä pyörii kahden ihmisen voimin, professori Hanna Korsbergin ja lehtorin. Tanskanen toimi viransijaisena samassa tehtävässä jo marraskuusta 2021 asti, kun Johanna Laakkonen jäi opintovapaalle ja aloitti sittemmin Teatterimuseon johtajana. 
 
Katri Tanskasen työsarkaa on kandiopintojen kokonaisuus. Kevään opinto-ohjelmaan ja samalla avoimen yliopiston kautta kaikille tarjolle on tulossa kurssi eurooppalaisesta nykydraamasta, nojaten meneillään olevan Suomen Kulttuurirahaston rahoittaman Maailma näyttämölle -hankkeen sisältöihin. Tanskasen oman väitöskirjan (2017) aihe liittyi suomalaisiin nykynäytelmiin ja etiikan dramaturgiaan. 
 
Helsingin yliopisto on ainoa paikka Suomessa, jossa teatteritiedettä voi opiskella kokonaisena opintosuuntana. Vuoden 2021 lopulla jouduttiin tilanteeseen, jossa teatteritieteen asema opintosuuntana oli uhattuna. Yliopiston humanistisen tiedekunnan tiedekuntaneuvostoon vedottiin, ja päätös tehtiin teatteritieteen hyväksi vuosille 2023–2026. 
 
TINFO / 19.1.2023 
 
 

Sinua voisi kiinnostaa

Tutkimus Uutiset