06.02.2020

TINFO-tiedote 5 / 6.2.2020

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

Hyvää saamelaisten kansallispäivää! Buori sámi álbmotbeaivvi buohkaide! Pyeri säämi aalmugpeivi puohháid! ¦iõǥǥ saaʹmi meersa¸peiʹvv pukid!

UUTISIA

TAPAHTUMIA

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

HAKUJA

KOULUTUSTA JA KURSSEJA

TYÖPAIKKOJA

MUITA ILMOITUKSIA

twitter.com/tinfotweets

Tilaa TINFO-tiedote sähköpostiisi

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

Hyvää saamelaisten kansallispäivää!

Buori sámi álbmotbeaivvi buohkaide!

Pyeri säämi aalmugpeivi puohháid!

¦iõǥǥ saaʹmi meersa¸peiʹvv pukid!

Esitystaiteen karkkikaupassa

Olo on kuin karkkikaupassa. Katselen Mad Housen, Todellisuuden tutkimuskeskuksen, W A U H A U S:in, Toisissa tiloissa -kollektiivin, Blaue Fraun, Urban Apan, Delta Venuksen, Universumin, Zodiakin, Kiasman ohjelmistoja, tapahtumia, työpajoja, festivaaleja. Niin uteliaisuutta herättäviä näkökulmia ja mahdollisuuksia esityksellisiin kohtaamisiin.

En piittaa lajimäärittelyistä. Ajattelen teosten esiinnostamia ruumiillisia kokemuksia, tietämistä ja tietoa. Millaisia monimutkaisia asioita ja ongelmia praktiikoista, teoksista ja tapahtumista kehkeytyy esiin? Millaisia ruumiita, millaisia affekteja ja millaista vuorovaikutusta kuvittelen teosten tarjoavan?

Kehon politiikkaa

Yhdessä ajattelua, yhdessä tekemistä, vuoropuhelua.  Sanojen tai oman paikan etsintää, kokeilua, kuuntelua, henkilökohtaisuutta. Huokoisuutta, välisyyttä.  Surua, fantasioita ja body horroria. Affekteja! Kaikkea tällaista Mad Housissa nähtävät teokset tai tapahtumat tuntuvat ehdottavan.

Huhtikuussa toteutuva Mad Housen uusi kansainvälinen esitystaiteen festivaali Bad House kertoo haluavansa olla ”ristiriitoja, epätäydellisyyttä, armollisuutta sekä taiteen ja sen tekemisen vapautta vaaliva tulokas”.  

Éliane (Teemu Mäki & Maija Nurmio) kutsui ajattelemaan ”paikkaamme maailmassa ja luonnon kiertokulussa”.  (En päässyt – missasin siis.) Fabulous Muscles -teoksessa tekijät Emmi Venna, Reija Meriläinen, Erno Aaltonen kysyvät: ”Voisiko minusta näkyä enemmän kuin olen koskaan näyttänyt tähän mennessä? Voisiko kaikki kuultaa läpi?”

Prekaarit Praktiikat -työryhmän iltamien sarja Practices of Love and Body kutsuu taiteellisen tekijöiden työskentelyn äärellä jakamaan kokemuksia vailla suorituspaineita. ”Esittävät praktiikat ovat yhteisöllisiä, yhdessä kehollistuvia ja yhdessä koettuja, todistamista edellyttäviä tapoja olla maailmassa.”

Kävelyteos Rakkaudesta – sanasto tuleville vuosikymmenille on täällä jälleen (nyt Kalasatamassa) etsimässä sanoja, joita ei vielä ole.   Kolmen improvisaation sooloteoksessa Layers Heini Nukari, Pia Lindy & Annika Tudeer pohtivat sitä, mitä välissä olevasta voi aueta äänen ja puheen liikkeellistyessä. 

Mitä keho muistaa (usein mykkänä) ja mitä muistoja se nostaa esiin? Miten muistaminen ja muistot saavat aikaan kehollisia muodonmuutoksia. Liisa Pentti liikkuu tällaisten kiintoisien kysymysten äärellä Cloudbody – an ecology of dreams #2 -teoksessaan. Sonja Jokiniemi puolestaan etsii teoksessaan Mound Bound suhdetta menneisyyteen ja perinteisiin – kuulumiseen ja menetykseen, jonka globalisaatio aiheuttaa. Röykkiö identiteetin metaforana – kiehtovaa.

Rajalla ja väleissä ajan tuottamaa hämmennystä tunnustellen liikkuu Jenni-Elina von Baghin A Prologue Zodiakista. Actions x Figures (Mikko Makkonen) tutkii, millaisia voisivat tässä ajassa olla maskuliinisiksi oletetut kehollisuudet ja toimijuudet.

Huomio. Useissa teoksissa on koreografin työparina dramaturgi. Hienoa!
 

Feministisellä asenteella

Meiltä löytyy julkilausuttua feminististä asennetta!

Blaue Frau, Nina Matthis, ÖFA & LOSTIN Harlequin nähtiin kuun vaihteessa Mad Housessa. (En päässyt näkemään tätäkään). Mielessäni on 1980-luvun alkupuolella ilmestynyt romanttisia lajityyppejä analysoinut Janice Radwayn Reading the Romance. Minkälaisena Harlequin-esityksessä tuo romanttinen rakkaus näyttäytyi, kun sitä katsottiin intersektionaalisen feministin silmin?

Antirasistinen ja feministinen taideyhteisö UrbanApa on rakentanut yhteistyössä Mad Housen kanssa feministisen johtamisen alustan, jossa työpajaillaan puoli vuotta, toukokuuhun 2020 saakka. Tällainen normikriittinen käytännön työ on arvokasta ja tarpeellista!

Tässä teemoja: Mitä on feministinen johtaminen? Miten määritellä johtajuutta uudelleen? Miten työskennellä feministisesti hierarkkisissa rakenteissa? Valta ja vastuu? Kuratoinnin politiikka – kohti feminististä kuratointia? Solidaarisuus ja toivo? Inklusiivisuus ja moninaisuus – turvallisemmat tilat? Konflikti ja epäonnistuminen? How to change things? Muutos ja toisintekeminen Johtaminen ja unelmointi – millainen voisi olla tulevaisuuden taiteenkenttä? #StopHatredNow 2020 -tapahtuma tarjoaa työkaluja inklusiiviseen, antirasistiseen ja feministiseen toimintaan.

Delta Venus tarjoaa omanlaistaan estetiikkaa, trashin ja raivokkuuden twistillä. Sen yhtenä esikuvana on She She Pop. Miten paljon taustalla kummittelee Anaïs Nin ja hänen eroottinen kokoelmansa Delta of Venus? Kansallisessa tullaan näkemään The Betty Show.  En tiedä siitä mitään, mutta tällainen kieli koukuttaa: ”Betty on narkokapitalistisen ajan kabareetähti ja kotiäiti. Hänellä on niin kova krapula, että hänelle määrätään ISO purkki rauhoittavia ja siitä se sitten lähtee. Fuck & forget.” Go for it, Asta Honkamaa, Rosanna Kemppi, Sara Melleri, Annika Poijärvi ja Kreeta Salminen!

Katseen valta ja rakkaudellinen potentiaali

Matilda Aaltosen ja Joel Teixeira Nevesin Voyeur (Todellisuuden tutkimuskeskus) nähdään nyt Sivuaskel-festivaalilla ja hieman myöhemmin Universumissa

Sanaton esitys kehollistaa ja fyysistää meidät yhteisessä katsomisen/katsotuksi tulemisen tapahtumassa. Mitä esityksessä tulee tapahtumaan? Minun ei tarvitse pelätä manipulaatiota. Teoksen esittely saa minut tuntemaan oloni turvalliseksi. (Mielessäni Blaue Fraun hieno teos katsomisesta, kuuntelemisesta ja aistimisesta galleriaympäristössä!)

Universumissa kokemuksellinen esitystaiteen tapahtuma Unfamiliar Dialogues – Uneksunnan näyttämö (Ursula Hallas, Miro Mantere & Teemu Päivinen Hallas-Mantere-Päivinen) kutsuu meidät yhteiseen mielen sisäiseen leikkiin ja luomaan mielen näyttämöä. Yhteisen uneksunnan tila kuulostaa houkuttelevalta.
 

Kutsu häviämisen ja muutoksen tilaan

Työryhmän Mika Haaranen, Heikki Paasonen, Joonas Pehrsson, Ylermi Rajamaa, Essi Rossi, Raimo Saarinen & Tinja Salmi Larudio on ”esitys vaihtoehtoisista maailmoista ja niiden kuvittelemisesta”. Sen lähtökohta on kiehtova. Näyttelijä palaa lapsuutensa kuvitteelliseen maailmaan ja rekonstruoi c-kaseteille nauhoittamansa itsetehdyn Larudio-ohjelman. Miten katoavia maailmoja voi tallentaa?  

Artivismia What The F*rtum?

What The F*rtum? on teos, jonka toteuttaa itsenäinen näyttelijä- ja journalistiopiskelijoiden (Heli Hyttinen, Inke Koskinen, Samuel Kujala, Sofia Smeds, Hilma Toivonen) ryhmä. Teoksen avoimet harjoitukset ja esittelytilaisuus on perjantaina 7.2.2020 klo 11 Kansallisen pienen näyttämön lämpiössä. Ryhmä tukee WWF:n Fortumin yhtiökokoukseen lähettämää aloitetta siitä, että yhtiön olisi luovuttava hiilestä vuoteen 2030 mennessä.

Ei helppoja kysymyksiä

Kun tehdään teoksia pakolaistaustaisten ihmisten tarinoista kuten esimerkiksi Kansallisteatteriin Undocumented Love -esitys, nousevat kysymykset kulttuurisesta omimisesta ja representaatiosta esiin.

Kuka saa käyttää kenenkin ääntä teatterissa? Miten ”toiset” esitetään? Onko ”toisille” itselleen tilaa näyttämöllä? Tulemmeko toiseuttaneeksi, vierauttaneeksi tai eksotisoineeksi toisia. Unohdammeko eettiset haasteet? Jätämmekö tiedostamasta valta-asetelmia?  

Yhteisymmärrykseen näistä vaikeista kysymyksistä on vaikea päästä. Kyse on alituisesta sensitiivisyyttä, ymmärrystä ja viisautta edellyttävistä neuvottelusta. Undocumented Loven ohjaaja Jussi Lehtonen ja käsikirjoittaja Kati Kaartinen pohtivat vastineessaan kriitikon näkemyksiin omia lähtökohtiaan.
 

Julkeaa ja julmaa poissulkemista

Kun tehdään Humisevaa harjua ja kun ollaan suurella näyttämöllä, niin tehdään kaihtelematta. Näin tapahtuu Helsingin Kaupunginteatterissa. Tehdään fyysistä näyttelijäntyötä, löydetään ruumiit ja niiden eleet, käytetään näyttämön julmansuurta tilaa syvyys- ja korkeussuunnassa, rikotaan rampin raja ja tuodaan Heathcliff ja Cathy pitkälle katsomoon, laitetaan näyttämötuulet ulvomaan, vanhat näyttämökoneet puhaltamaan. Lisätään Intohimon ja kostonhimon kohtuuttomuuteen kierroksia.

Humiseva harju ei pelkää fyysistää koloniaalista toiseuttavaa julmuutta ja hyväksikäyttöä, eikä se yritä kesyttää halua. Se käyttää groteskia postkoloniaalisessa, sukupuoli- ja luokkatietoisessa kehystyksessään. Mitä tapahtuu kahlitsemattomalle luonnolle väliajan jälkeen? Luokkasiirtymä Lintonien sisätiloihin on hieno. Ollaankin nykyajassa, jossa luontoa on enää Lintonin steriilin olohuoneen screenillä. Ihmiset ovat kuin kontrolloituja koneita, joiden ”häiriötilat” ovat uhka.

Eläköön tämä ensemble! Tietty röyhkeys! Mikä nautinto katsoa jokaista roolityötä. Ihanaa nähdä esitys, jossa niin sanotuilla sivuhenkilöilläkin on niin tärkeä tehtävä ja jossa näiden(kin) roolitöiden kautta piirtyy esiin uusia kerrostumia.
 

Punchline – missä olenkaan, West Endissäkö?

Pyhä jysäys. The Punchline – kuolemanpelkoa ja kevyttä kannibalismia on ylläri. Käydään käsiksi kuolemanpelkoon, mutta miten. Emil Kihlström on näyttelijäntaiteen opinnäytteenään kirjoittanut ja ohjannut täysivireisen nykyfarssin, jossa vielä näytteleekin.

Mikä keitos! Well made play – farssin nykytuleminen – tyylipuhdasta visuaalisuutta. Täydellistä kuljetusta, ajoitusta, rytmitystä. Dialogi kirmaa ja näyttelijät tekevät epätodennäköisissä ja makaabereissa tilanteissa tarkkaa työtä. Näihin roolihahmoihin uskoo. Näyttelijät eivät astu ylimielisesti sivuun vaan uivat uljaasti tämän lajityypin vesissä. Halleluja! En tee spoileria. Menkää ja katsokaa. Tämä esitys muuallekin!

Aiemmat Hanna Helavuoren työpäiväkirjamerkinnät

twitter.com/tinfotweets

UUTISIA

Mika Myllyahon Korjaamo New Nordics -festivaalilla Lontoossa

Mika Myllyahon näytelmä Korjaamo on yksi lontoolaisen New Nordics Festivaalin ohjelmistoon valituista teksteistä. Nelipäiväinen tapahtuma 18-21.3.2020 esittelee uutta draamaa Suomen lisäksi Färsaarilta, Islannista, Norjasta Ruotsista ja Tanskasta.

Korjaamon ohjaa Lucie Dawkins, kansainvälisesti työskentelevä freelancer, joka toimii SRUM Theatre –kollektiivissa. Garagen ensi-ilta on 20.3.2020. Näytelmän on kääntänyt englanniksi Eva Buchwald. Käännöstyötä tuettiin TINFO-apurahalla.

Festivaalin järjestäjät sanovat pohjoismaisesta kokonaisuudesta näin:

"We think it’s time to shine a light on new Nordic plays, modern Nordic theatre and Nordic approaches in the UK. And what a perfect way to do this, engaging some of the most exciting London-based theatre-makers in the world’s theatre capital!"

TINFO 6.2.2020


Teatterialan palkkatilastot 2019 ilmestyneet

Palkkatilastoissa ovat mukana kaikki vos-teatterit ja Suomen Kansallisteatteri eli yhteensä 58 teatteria: 47 puheteatteria ja 11 tanssiryhmää ja -tuotantokeskusta.

Keskiansioissa on pohjana säännöllisen työajan kuukausiansio, johon sisältyvät iltatyölisät, lauantai-illan korvaukset, yötyölisät, sunnuntaikorvaukset, esityslisät sekä mahdolliset muut lisät (mm. vanhan esityskorvausjärjestelmän lisät, muut järjestelyerät) sekä luontaisetujen raha-arvo marraskuussa 2019. Tilastoinnissa käytettävään säännöllisen työajan kuukausiansioon eivät sisälly lomarahat tai kertaluonteiset palkkaerät.

Teatterialan keskiansio oli marraskuussa 2019 3004,83 ¤/kk, naisilla 2 905,71 ¤/kk ja miehillä 3 104,87 ¤/kk. Naisten keskiansio oli 199,16 ¤ alhaisempi kuin miesten. Naisten ja miesten välinen ero oli pienin taiteellisen henkilöstön kohdalla, 62,72 ¤.

Taiteellisen henkilöstön keskiansio oli 3 182,54 ¤/kk, teknisen 2 684,71 ¤/kk, hallinnollisen 2 844,24 ¤/kk ja johtajien 4 537,57 ¤/kk. Teknisen henkilöstön keskiansio ilman mestareita oli 2 592,13 ¤/kk.

Teatterialan marraskuun 2019 kuukausiansioiden mediaani oli 2 898,35 ¤.

Suurissa ja keskisuurissa teattereissa keskiansio oli 3012,43 ¤/kk, ryhmissä ja pienteattereissa 3035,03 ¤/kk ja tanssiryhmissä ja -tuotantokeskuksissa 2814,03 ¤/kk.

Vertailu vuoden 2018 keskiansioon osoittaa 2,1 %:n nousua, eli 62,72 ¤/kk.

Palkkatilastoissa mukana olevan henkilöstön kokonaismäärä marraskuussa 2019 oli 1947 työntekijää, naisia 978 ja miehiä 969. Taiteellista henkilöstöä oli 602 ja teknistä henkilöstöä 871 työntekijää.

Työntekijöiden keski-ikä oli 46,3 vuotta; naisilla 45,9 ja miehillä 46,6 vuotta. Suurissa ja keskisuurissa teattereissa keski-ikä oli 46,8 vuotta, ryhmissä ja pienteattereissa 44,2 ja tanssiteattereissa 39,0 vuotta.

Katso tilastotaulukot TINFO-verkkosivuilta:
Keskiansiot teattereittain 2019
Keskiansiot ammattinimikkeittäin 2019


Selvitys taiteen ja kulttuurin tilasto- ja tietoperustasta valmistunut – teatteritilastointi hyvällä tasolla

Opetus- ja kulttuuriministeriön MDI Public Oy:lta tilaamassa selvityksessä tarkasteltiin koko tilastojen tuottamisen ja ylläpitämisen järjestelmää nykyaikaisen tietopolitiikan haasteiden valossa. Selvitys sisältää lukuisia toimenpide-ehdotuksia taiteen ja kulttuurin tilasto- ja tietoperustan vahvistamiseksi. Toimenpidesuositukset koskevat yhteistyörakenteiden kehittämistä, ohjauskeinojen kehittämistä, tiedon yhteentoimivuuden lisäämistä, tiedon koontia sekä analyysi- ja tulkintakyvykkyyden vahvistamista.

Tietoperustaisuuden vahvistaminen nykyistä kattavammaksi ja systemaattisemmaksi on selvityksen mukaan laaja ja pitkäkestoinen prosessi, johon tarvitaan sekä toiminnallisia että rahoituksellisia resursseja. Selvityksessä ehdotetaan kuitenkin lähdettäväksi liikkeelle sellaisista asioista, jotka voidaan toteuttaa myös pienemmillä panostuksilla, kuten alan tiedontuottajien ja tiedon käyttäjien yhteistyön kehittämisestä sekä osaamisen vahvistamisesta.

Selvitys on luettavissa verkossa: Taiteen ja kulttuurin toimialan tilasto- ja tietoperusta. Nykytila ja kehittämisehdotukset

"Teattereiden tilastointi on hyvällä tasolla verrattuna yleisesti taiteen ja kulttuurin tilastoihin.  

Teattereiden tilastoja on tuotettu pitkään, niitä kehitetään jatkuvasti yhteistyössä muiden alojen kanssa, ja tilastointi on läpinäkyvää, säännöllistä ja dokumentoitua.  

Tiedot ovat saatavilla sekä raakadatana että tulkittuna tietona, myös englanniksi." (s. 27)

Uutisen lähde OKM:n verkkosivuilla


Thalia-juhlassa jaetaan 15 alan palkintoa

Esittävien taiteiden yhteisessä Thalia-juhlassa 9.3.2020 palkitaan vuonna 2019 ansioituneita tekijöitä.  
Thalia-juhla kello 18-20 Tampereen Komediateatterissa (osoite: Lapintie 3 a, Tampere).

Palkintoja myöntävät alan eri järjestöt. Jaossa on seuraavat 15 palkintoa:

Dramaturgitunnustus
Lasten- ja nuortenteatterin kunniamaininta
Ohjaajatunnustus
Sirkuksen Lumo -palkinto
Tanssin- ja sirkuksen mainetekopalkinto
Lavastussäde
Pukusäde
Valosäde
Videosäde
Äänisäde
Voimavara-palkinto
Vuoden teatteri 
Vuoden teatterinäyttelijä
Vuoden teatteriteko
Yhteisvoima-palkinto 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ennakkoilmoittautumiset ja tiedustelut:
 
Teatterijärjestöjen Keskusliitto / sihteeri Anu Karanto
045 896 4024, sihteeri(a)teatterijarjestojenkeskusliitto.fi

Lisätietoja:

teatterijarjestojenkeskusliitto.fi/thalia2020/

https://www.facebook.com/events/2625530891016532

Yleistä tietoa teatterialan palkinnoista: www.tinfo.fi/fi/Teatterialan_palkintoja

TINFO on Thalia-juhlan viestintäyhteistyökumppani.


Iiris Tuisku Todellisuuden tutkimuskeskuksen toiminnanjohtajaksi

Todellisuuden tutkimuskeskus on nimittänyt uudeksi toiminnanjohtajakseen Iiris Tuiskun (TaM).   Hän on aloittanut tehtävässä vuoden 2020 alussa.

Tuisku on työskennellyt aiemmin erilaisissa tehtävissä kulttuurituotannon ja viestinnän parissa. Viimeksi hän on toiminut tuottajana Pohjoisessa valokuvakeskuksessa Oulussa sekä Kattilakosken kulttuuriosuuskunnan ja AIR Frosterus -taiteilijaresidenssin toiminnanjohtajana.

Todellisuuden tutkimuskeskus on Helsingistä käsin toimiva 43 jäsenen esitystaiteen kollektiivi, joka on tutkinut todellisuutta ja etsinyt uusia esitysmuotoja vuodesta 2001 saakka. Esitykset ovat kollektiivin tutkimuksen pääasiallinen väline ja sen hedelmä. Toiminnassa keskeistä ovat aikaansa edellä oleminen, immersiivisyys, kokemuksellisuus, osallistavuus ja laadukas yleisötyö.

Lisätiedot: Iiris Tuisku, toiminnanjohtaja(a)todellisuus.fi, +358 400 641 989


Lapin ylioppilasteatteri on vuoden harrastajateatteri 2020

Suomen Harrastajateatteriliitto on valinnut Lapin ylioppilasteatterin Vuoden Harrastajateatteriksi 2020. Tunnustus jaetaan vuosittain teatterille, jonka taiteellinen kunnianhimo ja teatterin asema oman paikkakuntansa vaikuttajana yleisön tai muun yhteistyön kautta on merkittävä. Perusteluina valinnasta todetaan:
 
Suomen Harrastajateatteriliitto Vuoden Harrastajateatteri 2020 -tunnustusta tavoitteli yhteensä kaksikymmentä teatteria. Suomen Harrastajateatteriliiton myöntämä tunnustus jaetaan vuosittain hakemusten perusteella valitsijatyöryhmän päätöksellä. Teatterin toimintaa tarkastellaan erityisesti palkinnonjakovuotta edeltävän vuoden ajalta. Vuoden Harrastajateatterin valinnasta vastaa Suomen Harrastajateatteriliiton hallituksen jäsenistä koostuva työryhmä. Vuoden Harrastajateatteri saa 1000 euron stipendin.
 
Lisätiedot:
 
www.lapinylioppilasteatteri.net
lyt(a)ulapland.fi
 
Risto Ukkonen
Puheenjohtaja
040 5861652
 
Dana Hautanen
Varapuheenjohtaja
044 2645141


Näyttämötaiteen toiminta-avustukset 2020

Kaikkiaan 51 yhteisölle jaettiin 4 040 000 euroa. Hakijoita oli 74.

Näyttämötaiteen toiminta-avustukset:

Viisivuotiset:

Jyväskylän kulttuuritalon tukiyhdistys ry, Jyväskylä, 100 000 ¤
Teatteri Avoimien Ovien kannatusyhdistys ry, Helsinki, 220 000 ¤
W A U H A U S ry, Helsinki, 70 000 ¤

Kolmivuotiset:

Kapsäkki Osuuskunta, Helsinki, 195 000 ¤
Keski-Uudenmaan teatterin kannatusyhdistys ry, Kerava, 150 000 ¤
Klockriketeatern rf, Helsinki, 200 000 ¤
KokoTeatteri yhdistys ry, Helsinki, 200 000 ¤
Lahden Omateatteri-yhdistys ry, Lahti, 220 000 ¤
Nukketeatteritaiteilijayhdistys Aura of Puppets ry, Turku, 130 000 ¤
Rakastajat teatteriryhmän kannatus ry, Pori, 260 000 ¤
Teatteri Telakka ry, Tampere, 220 000 ¤
Teatteriyhdistys Takomo ry, Helsinki, 150 000 
Tehdas Teatteri-yhdistys ry, Turku, 185 000 ¤
Totem-teatterin kannatusyhdistys ry, Espoo, 115 000 ¤
Universum ry, Helsinki, 220 000 ¤

Yksivuotiset:

Circus Maximus yhdistys ry, Helsinki, 40 000 ¤
DuvTeatern r.f., Helsingfors, 20 000 ¤
Esittävän taiteen osuuskunta Kaukasus, Mikkeli, 30 000 ¤
Esitystaiteen keskus ry, Helsinki, 70 000 ¤
Esitystaiteen seura ry, Helsinki, 25 000 ¤
Grus Grus Teatteri yhdistys ry, Turku, 40 000 ¤
Hämeen Kuninkaallisen Nukketeatterin kannatusyhdistys ry, Hämeenlinna, 20 000 ¤
Höyhentämö-teatteriyhdistys ry, Helsinki, 40 000 ¤
Improvisaatioteatteriyhdistys Stella Polaris ry, Helsinki, 70 000 ¤
Jalostamo-kollektiivi ry, Helsinki, 40 000 ¤
Kaiken Keskus ry, Helsinki, 40 000 ¤
Kolmas Tila - Tredje Rummet ry, Turku, 40 000 ¤
Kulttuuri- ja teatteriyhdistys Kaksikko ry, Tampere, 40 000 ¤
Kulttuuriosuuskunta G-voima, Kajaani, 75 000 ¤
Mad House -ystävät ry, Helsinki, 60 000 ¤
Myllyteatteri-yhdistys ry, Helsinki, 40 000 ¤
Nukketeatteriyhdistys Akseli Klonk ry, Oulu, 40 000 ¤
Oblivia rf, Helsingfors, 80 000 ¤
OSIRIS teatteriyhdistys ry, Helsinki, 40 000 ¤
Quo Vadiksen Tuki ry, Helsinki, 100 000 ¤
Red Nose Company ry, Helsinki, 90 000 ¤
sadsongskomplex:fi ry, Helsinki, 40 000 ¤
Saimaan Teatteri ry, Juva, 20 000 ¤
Siperian teatteriyhdistys ry, Tampere, 70 000 ¤
Taimine Oy - Teater Taimine, Esbo, 45 000 ¤
Teaterföreningen Blaue Frau rf, Helsingfors, 60 000 ¤
Teatterikone Osk, Jyväskylä, 30 000 ¤
Teatteriosuuskunta ILMI Ö, Helsinki, 30 000 ¤
Teatteriyhdistys Metamorfoosi ry, Helsinki, 60 000 ¤
Teatteriyhdistys RUSKAensemble ry, Kokkola, 60 000 ¤
Todellisuuden tutkimuskeskus-yhdistys ry, Helsinki, 100 000 ¤
Toisissa tiloissa ry, Helsinki, 35 000 ¤
Valtimonteatteri ry, Helsinki, 60 000 ¤
Voimauttavan taiteen äärellä ry, Helsinki, 50 000 ¤
Wusheng Company osk, Helsinki, 25 000 ¤
Ylioppilasteatteri ry, Helsinki, 40 000 ¤.

Muiden alojen toiminta-avustukset Taiken verkkosivuilla

TAPAHTUMIA

Lisää ajankohtaisia ja tulevia tapahtumia: www.tinfo.fi/tapahtumia


Teatterimuseon taiteilijatapaamiset, kevään ensimmäinen vieras: Asko Sarkola | 15.2.2020, Helsinki

Teatterimuseon taiteilijatapaamiset jatkuvat helmikuussa. Kevätkauden ensimmäisenä vieraana lauantaina 15.2.2020 klo 13 on näyttelijä, teatterinjohtaja Asko Sarkola. Häntä haastattelee toimittaja Kirsikka Moring.

Asko Sarkola tunnetaan näyttelijänä teattereissa, televisiossa, elokuvissa ja radiossa niin suomen- kuin ruotsinkielisissä tuotannoissa. Näyttelijäntyön lisäksi Sarkola on toiminut teatterinjohtajana 1970-luvulta lähtien, ensin Lilla Teaternissa ja sitten Helsingin Kaupunginteatterissa. Hän on vaikuttanut myös suomen ruotsinkielisissä ja pohjoismaisissa teatterijärjestöissä.

Sarkola siirtyi eläkkeelle Kaupunginteatterin johtajan toimesta loppuvuonna 2016. Eläköityminen mahdollisti paluun vanhaan ammattiin, näyttelijäksi. Sarkolan tuorein elokuva on Kari Hotakaisen romaaniin perustuva Ihmisen osa, joka ilmestyi 2018. Keväällä 2019 sai ensi-iltansa Svenska Teaternissa Sarkolan tähdittämä Pappan, joka palaa ohjelmistoon tämän vuoden huhtikuussa. Moni tunnistaa Sarkolan äänen Ylen pitkäaikaisimman kuunnelmasarjan, Knallin ja sateenvarjon kertojana!

Taiteilijatapaamisessa Asko Sarkola
Lauantaina 14.2.2020 klo 13-14.30
Museon pääsylipulla tai Museokortilla

Kuva: Tapio Vanhatalo / Helsingin Kaupunginteatteri

Kevätkauden muut taiteilijatapaamiset:

Lauantaisarja, klo 13-14.30
14.3. näyttelijä Elina Knihtilä
18.4. vieras ilmoitetaan myöhemmin
9.5. näyttelijä Esko Roine

Keskiviikkosarja, klo 18.30-20, liittyy näyttelyyn Kansa elää näyttämöllä!
25.2. ohjaaja, teatterinjohtaja Maarit Pyökäri
29.4. näyttelijä Jarkko Lahti
27.5. professori, ohjaaja Yrjö Juhani Renvall

Haastattelijana kaikissa taiteilijatapaamisissa toimii toimittaja Kirsikka Moring.

Lue lisää Teatterimuseon verkkosivulta


Kutsu taiteilijavetoisten toimijoiden YYA*-tapaamiseen. Ilmoittautumisaikaa jatkettu | 12.-13.3.2020, Helsinki

*(Ystävyys, Yhteistyö ja Avunanto)

Hei!

Olemme järjestämässä vertais- ja verkostoitumistapahtumaa taiteilijavetoisille organisaatioille, yhteenliittymille, tiloille, verkostoille ja toimijoille eri taiteenaloilta. Lähtökohtana on koota toimijoita yhteen, tutustua, keskustella sekä kartoittaa toimijoiden haluja ja tarpeita.

Onko jotain, missä toimijat voisivat oppia toisiltaan, jakaa toimintatapoja, resursseja tai muodostaa yhteenliittymiä? Tapahtuman tarkoituksena on verkostoituminen ja vertaistuki. Toisen päivän tarkoituksena on dialogi taide- ja rahoitusinstituutioiden kanssa. Kokoontumisen agenda määrittyy osallistuvien intresseistä käsin. Siksi pyydämme organisaatiotanne täyttämään linkin takaa löytyvän kyselyn (täyttäminen kestää alle 15 min)!

Ajankohta:
To 12.3.2020 klo 10-15 (Päivä instituutioiden kanssa)
Pe 13.3.2020 klo 11-17 (Päivä taiteilijavetoisten toimijoiden kanssa) -  ja illanvietto 19-22
 
Paikka: Teatteri Toivo (Haukilahdenkatu 2, Helsinki)

Toivomme vastauksia kyselyyn 11.2.2020  mennessä. Suunnittelemme tapaamisen sisällön ja rakenteen kyselyn perusteella.  Osallistuminen on maksutonta eikä sido mihinkään.

Tapahtumaa on järjestämässä vapaa yhteenliittymä eri taide- ja taiteilijaorganisaatioiden aktiiveja (Pois poteroista -liike, Catalysti, Taidemaalariliitto, Esitystaiteen seura, Muu ry, Teatteri Toivo, Kulttuuria kaikille).

Parhain terveisin,

Lauri Antti Mattila (Pois poteroista -liike / Esitystaiteen seura)
Paola Livorsi (Catalysti)
Sara Salmenmäki (Teatteri Toivo)
Mikko Paakkola (Taidemaalariliitto)
Veera Lamberg (Esitystaiteen seura)
Kikka Rytkönen (Muu ry)
Christine Langinauer (Kulttuuria kaikille / Culture for All)


Teatteriopiskelijat päivittävät työväenteatterin 2020-luvulle | 16.3.2020, Tampere

Millaista voisi olla 2020-luvun työväenteatteri? Mihin asioihin sen olisi tartuttava?
 
Opiskelijat tietävät mikä heitä odottaa. Pirstaleinen työelämä uudessa luokkayhteiskunnassa, josta tuskin löytyy kovin yhtenäistä työväenluokkaa. Luokkayhteiskunnassa yläluokan työviikko voi lyhentyä neljään tuntiin, siinä missä alaluokka työskentelee yli 12 tuntia päivässä, eikä palkka silti riitä elinkustannusten kattamiseen.
 
Prekarisaatio ja epätyypilliset työt leviävät, samoin minä työnä, myyvän persoonan esittäminen ja markkinoiminen. Yhdet vaativat kansalaispalkkaa, toiset aktiivimallia, kolmannet ilmastonmuutoksen torjunnan huomioonottamista. Tämä kaikki vaikuttaa siihen millaista työväenteatteria opiskelijat tulevat esittämään. On päätettävä, kenen asia pitäisi nostaa esille ja miten, ketä puhutella, millaista tulevaisuutta työväenteatterilla laajemmin rakennettaisiin, ja mikä on sen suhde työväenteatterin perintöön.
 
Osana Työväen Näyttämöiden Liiton 100-vuotisjuhlaa järjestetään keväällä 2020 Teatterikorkeakoulun, Tampereen yliopiston Teatterityön tutkinto-ohjelman ja Helsingin Yliopiston Teatteritieteen laitoksen yhteistyönä opintokokonaisuus, jossa käsitellään työväenteatterin historiaa, työkulttuurin nykyistä tilaa ja tulevaisuuden näkymiä.
 
Kurssin lopputuloksena syntyy 1-2 tunnin mittainen kiertue-esitys, jossa juuri työelämään astuva sukupolvi vastaa yllä oleviin kysymyksiin ja esittää oman, tuoreen näkemyksensä siitä, mitä on 2020-luvun työväenteatteri!
 
Kurssin pääopettajina toimivat dosentti Mikko-Olavi Seppälä ja ohjaaja Janne Saarakkala.
 
Esitys saa ensi-iltansa Tampereen Työväen Teatterin Eino Salmelaisen näyttämöllä maanantaina 16.3.2020 klo 19. Tämän jälkeen se lähtee esityskiertueelle Jyväskylän Aalto-saliin (19.3.), Salon työväentaloon (20.3.) ja Tarmon taloon Turkuun (21.3.).
 
Esitystä edeltää Työväen Näyttämöiden liiton 100-vuotisjuhlapaneeli otsikolla Missä on sivistyksen paikka? Aiheesta keskustelemassa Teatterinjohtaja Otso Kautto, näyttelijä, ohjaaja Tiina Lymi, työelämäprofessori Matti Apunen ja lehtori Marietta Kunnas. Puhetta johtaa toimittaja Suna Vuori. Tilaisuus alkaa klo 17 Eino Salmelaisen näyttämöllä.
 
Molempiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.
 
Facebook-sivu


Satakielikuukausi juhlii kielellistä moninaisuutta | 21.2.-21.3.2020

Satakielikuukauden blogissa julkaistaan tekstejä kerran viikossa. Runoklubit, satutunnit, työpajat ja muut tapahtumat tuovat taiteen ja kulttuurin kautta esiin monikielisyyden eri puolia, tutkivat kielen kautta rakentuvaa identiteettiä ja luovat mahdollisuuksia kohtaamisille yli kielirajojen. Verkostofestivaalin tapahtumia järjestetään ympäri Suomea.

Äidinkieltä, monikielisyyttä ja kielellistä moninaisuutta juhlistavaa Satakielikuukautta vietetään tänä vuonna viidettä kertaa. Kulttuurikeskuksiin, kirjastoihin, kouluihin ja koteihin levittäytyvä verkostofestivaali alkaa kansainvälisenä äidinkielen päivänä 21.2.2020 ja päättyy maailman runouden päivän ja maailman rasisminvastaisen päivän tapahtumiin 21.3.2020. Satakielikuukausi haastaa tarkastelemaan äidinkielen ja kielten merkitystä taiteen, kohtaamisten ja yhdessä tekemisen kautta. Festivaalia on 2017 alkaen vietetty myös muissa Pohjoismaissa nimellä Multilingual Month.

Satakielikuukautta koordinoi Monikielinen kirjasto yhteistyössä Kulttuuria kaikille -palvelun kanssa.

Poimintoja Satakielikuukauden ohjelmasta:

  • Leikin 100 kieltä ja tarinaa – minimessut varhaiskasvattajille. Nyt jo viidennen kerran järjestetään Helsingissä – tällä kertaa Malmitalossa 26.2.2020, klo 12.30–16.00 – varhaiskasvatuksen ammattilaisille, kirjastolaisille, opiskelijoille ja muille kiinnostuneille maksuton minimessutapahtuma. Tapahtumassa esitellään monikielisyyskasvatuksen menetelmiä alle kouluikäisille tietoiskuilla ja esittelyosastoilla.
  • Yleisöluento: Tampereen ja Finlaysonin monet kielet: monikielisyys voimavarana ja haasteena. 27.2.2020, klo 16-18. Finlaysonin tehdasalue 200 vuotta -luentosarja, Tampereen ja Finlaysonin monet kielet: monikielisyys voimavarana ja haasteena, puhumassa englannin kielen professori Jukka Tyrkkö, Linné-yliopisto. Opastettu kierros Finlaysonin tehdasalueen historiaan ennen luennon alkua kello 16.
  • Suomi/Arabia kielenvaihtokulma. Maunula-talo, Helsinki. 15.1.-22.4., klo 17.30-20.45. Opitaan suomea ja arabiaa sekä kohdataan kahvikupposen äärellä. Kielivaihtokulmassa opit tandem-menetelmillä arabiaa sitä äidinkielenään puhuvalta ja itse opetat samalla suomea, molemmat opettavat toisilleen! Vapaa pääsy.

Katso koko ohjelmisto Satakielikuukauden verkkosivuilta: www.satakielikuukausi.org ja lue blogi festivaalin pohjoismaisella sivulla Multilingual Month: www.multilingualmonth.org

#satakielikuukausi #flerspråkighetsmånaden #multilingualmonth #monikielisyys #alkuperäiskansojenkielet #saamenkielet

Lisätietoa: monikielinen.kirjasto(a)hel.fi

Lue koko uutinen Kulttuuria kaikille -verkkosivulta


Drag-festari | 22.-23.5.2020, Riihimäki

Toukokuussa Riihimäellä dragahtaa! 22.-23.5.2020 luvassa on Drag-taivaan tähtiloistoa ja useita esityksiä Riihimäen Teatterilla, Teatterihotellilla sekä kaupungin keskustassa. Samalla viikolla vietetään myös Riihimäki Prideä 18.-23.5.2020.  
 
Festareilla säkenöivät Jukka K., Marko Vainio, Drag-leidit lavalla, Pola Ivanka, Linnea von Kattendam, Xenia sekä Miss B. Riihimäen Drag-festarit huipentuvat lauantai-illan esityksiin ja bileisiin Graniittiteatterissa! Festarin hostavaat Riksun omat tytöt Jukka K. ja NikoLa. 

Drag-festarien ohjelma

Yhteistyössä: Riihimäen Teatteri, Jukka K., Riihimäen Teatterihotelli, Graniittiteatteri, Vihreä talo, Riihimäen Nuorisoteatteri sekä Riihimäen kaupunki 

Tiedustelut:
Hallintopäällikkö Sanni Naukkarinen / Riihimäen Teatteri Oy
sanni.naukkarinen(a)riihimaenteatteri.fi, 050 322 1025

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

Ajankohtaiset apurahahaut löydät Apurahavahdista


Pohjoismainen kulttuuripiste: Kulttuuri- ja taideohjelma | Haku 5.3.2020 mennessä 

Kulttuuri- ja taideohjelman vuoden 2020 ensimmäinen hakukierros alkoi viides helmikuuta uudistetulla hakulomakkeella. Tukiohjelman kriteerit pysyvät muuttumattomina, mutta lomaketta on muokattu käyttäjäystävällisemmäksi.

Ohjelman keskeiset kriteerit ovat jatkossakin pohjoismainen ulottuvuus, taiteellinen laatu ja yhteistyöulottuvuus. Hankkeen laadun arvioinnille keskeisiä kysymyksiä on miten hanke kehittää taide- ja kulttuurikenttää, kuinka innovatiivinen hanke on ja miten elinvoimaisia hankkeen sisällöt ovat hankkeen päättymisen jälkeen. Hakijan kyky toteuttaa hanke laadukkaasti arvioidaan myös. Hankkeen kestävyyttä tarkastellaan erityisesti sosiaalisesta näkökulmasta, hankkeen vaikutuksista kestävän, saavutettavan ja moninaisen pohjoismaisen kulttuuri- ja taidekentän hyväksi.

Kulttuuri- ja taideohjelman tukihakemusten arvioinnissa sovelletaan myös Pohjoismaisen ministerineuvoston poikkisektoraalisia painotuksia, yhdenvertaisuutta, kestävyyttä ja lasten ja nuorten näkökulmaa. Hakemukset käsitellään myös Pohjoismaisen kulttuuriyhteistyön strategisten teemojen pohjalta. Niitä ovat kestävyys, luovuus, kulttuurienvälisyys, nuoret ja digitaalisuus. Näille strategisille painotuksille ei kuitenkaan ole varattu erillistä rahoitusosuutta, ja ohjelma on avoinna myös muille sisällöille.

Hakuaika on helmikuun viidennestä maaliskuun viidenteen 2020. Huomaathan että kaikkien tukiohjelmiemme hakuaika päättyy kello 15.59 suomen aikaa.

Alkuperäinen uutinen Pohjoismaisen kulttuuripisteen verkkosivulla


Taike: Kevään 2020 apuraha- ja avustushaut

Keväällä Taikesta voi hakea alueiden apurahoja taiteilijoille ja työryhmille, taiteilija-apurahoja, liikkuvuusapurahoja ja prosentti rakennuskustannuksista taiteelle -erityisavustuksia. Lue hakuilmoitus huolellisesti ja täytä hakemus Taiken verkkoasioinnissa.

Voit hakea alueiden apurahoja joko työskentelyapurahana tai kohdeapurahana. Alueiden työskentelyapurahana haettava summa on noussut 1 900 euroon kuukaudessa.

Taiteilija-apurahojen suuruus on 1.1.2020 alkaen 1 939,15 euroa kuukaudessa. Korotus koskee sekä aiemmin myönnettyjä että hakuun tulevia taiteilija-apurahoja.

Apurahaa voi hakea myös lastenkulttuurin alan työskentelyyn tai hankkeisiin.

12.2 alkaen apurahoja ja avustuksia voi hakea vain Taiken verkkoasioinnin kautta. Lisätietoja verkkoasioinnin käytöstä apurahanhakijalle ja avustuksen hakijalle Taiken verkkosivuilla. Voit kysyä ohjeistusta ja neuvontaa myös Taiken asiakaspalvelusta. 

Taiteilija-apurahoja voi hakea 28.2.-31.3.2020

Liikkuvuusapurahojen haku päättyy 2.3.2020

Lisätietoja: Taiken asiakaspalvelu
Puhelinpalvelu 0295 330 700 palvelee arkisin klo 10-14.
Chat-asiakaspalvelu on auki apurahat ja avustukset -sivulla arkisin klo 10-14.
Sähköposti: asiakaspalvelu(a)taike.fi

HAKUJA

Aiemmin TINFO-tiedotteessa ilmoitettuja avoimia hakuja: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Colombo International Theatre Festival 2020 | Deadline 15 Feb 2020

InterAct Art is happy to announce the Call for Participation in the 9th Colombo International Theatre Festival – 2020 (CITF) which will be held from 31 July to 7 August 2020 in Colombo, Sri Lanka.

The deadline for submissions is 15 February 2020.

For any information about the application please contact  interactartsl(at)gmail.com

click here to have access the festival application form


Mitambo International Theatre Festival 2020 | Deadline 20 Feb 2020

The second edition of the Mitambo International Theatre Festival 2020 will be held from 29 September to 3 October 2020 in Harare, Zimbabwe.

 The deadline for submissions is 20 February 2020.

For any information about the open call please contact mitambointerfest(at)gmail.com,

Mitambo in Facebook


Viirus GUEST: Open call 2020-2022 | Haku 27.2.2020 mennessä

Teatteri Viiruksen kuratoitu GUEST-vierailuohjelma käynnistyi syksyllä 2017 uusiin Jätkäsaaren teatteritiloihin muuton myötä. Vuosien 2017-2019 aikana talossa on toteutettu yli 30 erilaista tuotantoa. Vierailuohjelmiston tarkoituksena on rikastuttaa Viiruksen ja Jätkäsaaren kaupunginosan taide-ja kulttuuritarjontaa ja tarjota vapaina olevia tiloja myös muille taiteen alan toimijoille.  

Open call -haku tapahtuu kaksi kertaa vuodessa ja kaikki vierailut ovat vuokrapohjaisia. Tämä tarkoittaa sitä, että vierailija maksaa kohtuullisen tilavuokran, ja saa lipputulot kokonaisuudessaan. Taloudellisista syistä Viirus ei ikävä kyllä pysty tekemään tällä hetkellä yhteistuotantoja.

Hintaan sisältyy kulloinkin saatavilla oleva teatteritekniikka, joka vaihtelee kunkin projektin ja talon omien tuotantojen tarpeiden mukaan. Studiossa on aina teatteritekninen perussetti. Lisäksi hintaan sisältyy tekninen apu ja konsultointi rakennukseen ja purkuun, sekä stand-by ongelmiin, markkinointi Viiruksen omissa kanavissa (sosiaalinen media, painotuotteet, pressitiedotteet, uutiskirjeet), sekä siivous ja yleinen tuotannollinen apu. 

Ajankohta ja hakuprosessi

Kevään 2020 open call-haku kohdistuu Suuren salin kohdalla pääsääntöisesti kevääseen 2021 ja 2022 ja muiden tilojen osalta (Studio 1, Amfi, Galleriet) syksyyn 2020 ja vuosiin 2021 ja 2022. Viiruksen Suuressa salissa on vapaita aikoja huhti-heinäkuussa. Muissa tiloissa vierailut ja harjoitukset ovat mahdollisia ympäri vuoden. Hakuaika päättyy torstaina 27.2.2020.

Linkki elektroniseen hakulomakkeeseen

Pyrimme vastaamaan kaikkiin hakemuksiin 2 kuukauden kuluessa hakuajan päättymisestä. Ohjelmistovalinnoista päättää Viiruksen taiteellinen kollektiivi yhdessä ohjelmatuottajan kanssa.

Hakemuksen tulisi sisältää lyhyt ja alustava projektikuvaus, tieto työryhmän koostumuksesta, lisätietoja niin teknisistä kuin muista tarpeista (esim. istumapaikkojen määrä salissa), sekä toivottu vuokrausajankohta. 

Hakemukseen voi liittää myös muuta tietoa, joka auttaa Viirusta hahmottamaan minkälaisesta projektista on kyse. Valmiista tuotannoista pyydämme aina lähettämään tallenteen.

Katso tiedot tiloista

Mitä haemme?

Toivomme vierailuohjelmistoomme taiteellisesti korkeatasoisia ja ammattimaisia tuotantoja, jotka sykähdyttävät ja innostavat niin viiruslaisia kuin yleisöämme. Valintaprosessissa painotamme erityisesti seuraavia tekijöitä:

  • Esittävän taiteen konventioita uudistava tuotanto tai uusi, kiinnostava ja yllättävä avaus
  • Kantaesitys, Suomen ensi-ilta tai Helsingin ensi-ilta
  • Kielellinen ja kulttuurinen monimuotoisuus ja/tai tasa-arvoisuus
  • Alueen asukkaita aktivoiva esitys tai esitysprosessi
  • Tuotannollisesti ja rahoituksellisesti harkittu ja suunniteltu projekti

Tiedustelut avoimeen hakuun ja tilojen teknisiin yksityiskohtiin liittyen sähköpostitse ohjelmatuottajalta: mirkka.maikola(a)viirus.fi    


ILME etsii taiteilijoita toteuttamaan yhteisötaideprojekteja | Haku 29.2.2020

Haemme taiteilijoita työskentelemään kolmeen eri kohteeseen Oulun, Muhoksen ja Kempeleen alueella 1.8. - 30.9. 2020 välisenä aikana. Taiteilijan tehtävänä on järjestää taiteellista toimintaa yhteisön jäsenille ja toteuttaa yhteisötaideteos yhdessä paikallisen yhteistyökumppanin kanssa.  

Tuotantojen teemoina ovat yksinäisyys, kyläily ja luottamus. Toivomme ehdotuksen käsittelevän jotain näistä teemoista tai kaikkia.

Kohteet:

1. Oulu, Rajakylän Hoiva ja hyvinvointipiste, 1-2 taiteilijaa.  

  • Taiteilija työskentelee Rajakylän Hoivan tiloissa, tehden projektia yhteistyössä Hoivan ja hyvinvointipisteen asiakkaiden, sekä ympäröivän asuinalueen asukkaiden kanssa.  
  • budjetti 9000¤

2. Muhos, Nuorten Ystävien valmennuspajat, 1-taiteilija.  

  • Taiteilija työskentelee Nuorten Ystävien valmennuspajojen Mahis ja Tärppi asiakkaiden kanssa.
  • budjetti 6000¤

3. Kempele, Nuorten työpajatoiminta, 1-taiteilija.  

  • Taiteilija työskentelee Starttipaja Zuumin asiakkaiden kanssa.
  • budjetti 6000¤  

Tarjoamme taiteilijoille  

  • tuotantobudjetin (sis. palkka, materiaalikulut, matkat)
  • tuottajan ja markkinoinnin Kulttuuriosuuskunta ILMEen puolesta
  • työskentelytilat
  • majoituksen
  • valmiit yhteistyökumppanit

Yhteinen orientaatiojakso 3.-7.8.2020
Työskentely välillä 10.8.-30.9.2020
Toiminnan ja teosten esittely Kehä -festivaalin yhteydessä 23.-27.9.2020

Toivomme hakemuksia 29.2.2020 mennessä s-postitse osoitteeseen haku(a)kulttuuriosuuskuntailme.fi

Lisätietoja:

Mika Kiviniemi
Kulttuuriosuuskunta ILME toiminnanjohtaja
040 7658 147
kulttuuriosuuskuntailme.fi

Lisätietoja ja hakulomake


Call for the Korea International Duo Performing Arts Festival | Deadline 29 Feb 2020

The South Korean Centre of ITI is calling for applications for the 20th Korea International Duo Performing Arts Festival in 2020. This unique and valued world art festival with the primary objective to share a theatrical study on communication between one and another invites applications for Duo Performances.

 Provisional date of the Festival: 1 to 22 November 2020

 Deadline for applications: 29 February 2020

For more information (pdf)


Teoshaku Kehä-festivaalille on auki | Haku 1.3.2020 mennessä

Kutsumme sinut tuomaan teoksesi Kehään. Kehä on monitaiteellinen festivaali kahdelle, johon kaikkien taiteenalojen teokset ovat tervetulleita. Kehää vietetään seuraavan kerran Oulun alueella syyskuussa, 23.–26.9.2020. Kaikki teokset toteutetaan yhdelle kokijalle kerrallaan.

Vuoden 2020 festivaalin teemana on Raja

Haemme kolmenlaisia teoksia:
• Yksityisiä teoksia, joissa taitelija ja kokija ovat tilassa kahdestaan, ehdottoman luottamuksellisesti.
• Julkisen kahdenkeskisyyden teoksia, joissa myös muu yleisö voi seurata hetkeä.
• Päivän aikana rakentuvia teoksia, joissa osallistuneiden kanssa syntynyt jälki muodostuu lopulta näyttelyksi, konsertiksi tai muuksi kokonaisuudeksi.

Lue lisää hakemisesta

Festivaali vastaa ohjelman tuotannosta, markkinoista sekä yhteydenpidosta laitoksiin. Sinulle taiteilijana lupaamme kotimajoituksen, yhteisiä ruokailuja, matkakulut, tukea teoksen mahdollisiin materiaalikuluihin sekä 500 euroa teospalkkion (125 euroa/festivaalipäivä). Teospalkkiota korotetaan, mikäli saamme lisää myönteisiä apurahapäätöksiä.

Kerro teoksestasi vapaamuotoisessa hakemuksessa ainakin:
• Teoksen nimi ja kuvaus
• Teoksen kesto
• Tekninen tarve ja esitystilan toiveet
• Haluaisitko toteuttaa teoksesi kiertuepäivänä jossain tietyssä sosiaalialan laitoksessa? Sinun ei tarvitse osata vielä vastata tähän, mutta otamme toiveesi mahdollisuuksien mukaan huomioon. Jokaiselle teokselle etsitään keskustellen sille sopiva laitos. Tarjoamme mahdollisuutta kokeilla teosta hoitolaitoksessa kenties ensimmäistä kertaa.
• Liitä hakemukseen CV ja haluamasi näyte työstäsi sähköisessä muodossa.

Haku päättyy 1.3.2020 Klo 23.59. Ilmoitamme valituksi tulleille viimeistään maaliskuun lopussa. Lähetä teosehdotuksesi osoitteeseen kehafestivaali(a)gmail.com

Lisätiedot:

Kehän Taiteellinen johtaja Timo Harju, timo.juhani.harju(a)gmail.com, 040 860 1657
Kulttuuriosuuskunta ILMEen toiminnanjohtaja Mika Kiviniemi, mika.kiviniemi(a)kulttuuriosuuskuntailme.fi, 040 7658 147

Kehää järjestää Kulttuuriosuuskunta ILME. Tapahtumaa tukevat Koneen säätiö, Taike,
Opetus ja Kulttuuriministeriö sekä Kulttuuritalo Valve

Kehä ILMEen sivuilla: http://www.kulttuuriosuuskuntailme.fi/keha


Agenda – Art 2030 teoshaku  | Haku 8.3.2020 mennessä

Agenda – Art 2030 teossarja avaa YK:n Kestävän kehityksen tavoiteohjelman 17 osa-aluetta taide- ja tiedeteoksen kautta poikkiyhteiskunnallisesti 17 taideteoksen keinoin, muun muassa tanssin, kuvataiteen, musiikin, performanssin, vuorovaikutustaiteen, runon, mielenilmaisun, liikkeen, sirkuksen, ympäristö- ja yhteisötaiteen, taidepajojen, virtuaalitodellisuuksien, äänitaiteen, videoiden, tarinoiden, installaatioiden, valojen, juhlien, ym., eli kaiken, minkä voi käsittää taiteeksi.  
 
Teoshakuun voivat osallistua yksityishenkilöt, työryhmät ja yhteisöt taustasta riippumatta. Hakija voi olla ammattilainen, harrastelija, ystäväporukka tai uusi tekijä, miltä tahansa taiteenalalta tai taiteistuneen tieteenalalta. Teoshakuun voi osallistua jo olemassa olevalla teoksella tai uudella. Tärkeintä on, että teos avaa yhtä tai useampaa YK:n Kestävän kehityksen tavoitetta.  
 
Toivomme kantaaottavia, uutta tulokulmaa tarjoavia, kysymyksiä herättäviä, koskettavia, puhuttelevia tai osallistavia teoksia Agenda 2030 tavoitteisiin liittyen. Ekologisuus ja yhdenvertaisuus ovat teossarjan keskeisiä arvoja. 

Teossarjan 17 teosta toteutetaan esitettäväksi Helsingissä (Töölönlahden ympäristössä julkisissa tiloissa ja kaupunkiympäristössä) viikolla 43 (19.10.-25.10.), lokakuussa 2020. Teossarja on osa Suomessa YK:n 75 v. juhlatapahtumia. 

Agenda - Art 2030 teossarjaan teoshaulla valituille teoksille on varattu kullekin 900 euron palkkio. Teosten oikeudet ja omistus säilyvät taiteilijalla. Mikäli teos on myytävänä teoksen myyntitulosta 20 % osoitetaan Suomen YK-liiton toiminnan tukemiseen. 

Kuratointi tapahtuu anonymisoidulla haulla ja kutsulla. Teossarjan valitaan teoshaun kautta kahdeksan teosta. Valintaprosessiin osallistuu Suomen YK-liiton henkilökuntaa, teossarjaan kutsuttuja taiteilijoita ja teossarjan esittämistilojen hallinnosta vastaavia tahoja. Teossarjan kuratointi ja taiteellinen sisältö ovat Marika Tomu Kaipaisen vastuulla.

Lue tarkemmin hakemisesta

Teoshaku päättyy 08.03.2020 klo 23.59.  

Lähetä hakemuksesi sähköpostitse osoitteeseen artagenda2030(at)gmail.com

Hakemuksen otsikon tulee olla Teoshaku. Hakemukset lähetetään yhtenä pdf-liitteenä. Myöhässä tulleita hakemuksia ei käsitellä. Valinnasta ilmoitetaan 31.03.2020 mennessä sähköpostitse.  
 
Lisätietoja: artagenda2030(at)gmail.com ja 040 137 2273.


EU:n Luova Eurooppa: yhteistyöhankkeet Länsi-Balkanin kanssa | Haku 17.3.2020 mennessä

EU:n Luova Eurooppa -ohjelmassa järjestetään erillinen haku yhteistyölle Länsi-Balkanin kanssa. Haun tavoitteena on edistää kulttuuriyhteistyön avulla sovintoa ja hyviä naapuruussuhteita, lisätä EU:n ja Länsi-Balkanin välistä kulttuuriyhteistyötä sekä kasvattaa Länsi-Balkanin alueen kulttuurin ja luovien alojen kilpailukykyä.

Jaossa on yhteensä 5 miljoonaa euroa arviolta 20 hankkeelle. Erillishaun rahoittaa EU:n liittymistä edistävä tukiväline (Instrument for Pre-accession Assistance) IPA II.

Kenelle?

Hakijoiden (koordinaattori ja partnerit) pitää olla kulttuurin ja luovien alojen organisaatioita tai näillä aloilla työskenteleviä julkisia toimijoita. Hakijat eivät voi olla audiovisuaalisen alan toimijoita. Koordinaattoriorganisaation perustamisesta on oltava vähintään 2 vuotta.

Hankkeissa on oltava mukana vähintään 5 organisaatiota (1 koordinaattori ja 4 partneria) vähintään 5 seuraavista maista:

  • EU:n jäsenvaltiot (mukana vähintään 2 jäsenmaata)
  • Länsi-Balkanin maat Albania, Bosnia ja Hertsegovina, Kosovo, Montenegro, Pohjois-Makedonia, Serbia (mukana vähintään 2 näistä maista)

Mihin tukea voi hakea?

Hankkeiden tulee liittyä haun tavoitteisiin:

  • EU:n jäsenvaltioiden ja Länsi-Balkanin alueen välisen kulttuuriyhteistyön edistäminen
  • alueen kulttuurin ja luovien alojen toimijoiden kilpailukyvyn kasvattaminen

sekä painopisteisiin:   

  • kulttuurin ja luovien alojen kansainvälisen toimintakyvyn kasvattaminen
  • kulttuurialan liikkuvuuden ja kulttuurituotteiden levityksen edistäminen
  • kulttuurienvälisen vuoropuhelun edistäminen taiteilijoiden, kulttuurialan toimijoiden ja suuren yleisön välillä.

Haun Guidelines -dokumentissa on avattu tarkemmin hankkeiden mahdollista sisältöä.

EU-tuki on vähintään 100.000 ja enintään 500.000 euroa ja se voi olla korkeintaan 85% hankkeen kokonaiskustannuksista.

Hankkeet voivat käynnistyä välillä 1.1.2021 ja 31.3.2021. Hankkeiden minimikesto on 24 kk ja maksimikesto 48 kk.

Hakemusten jättäminen

Rahoitusta haetaan sähköisellä lomakkeella (linkki tämän sivun lopussa). Ennen hakemuksen jättämistä hakijan on tutustuttava huolellisesti Guidelines-dokumenttiin, jossa kerrotaan hankkeiden painopisteistä sekä rahoituksen reunaehdoista.

Hakuaika päättyy tiistaina 17.3.2020 klo 18.00 Suomen aikaa (klo 17.00 Brysselin aikaa).

Lue lisää

KOULUTUSTA JA KURSSEJA

TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja kursseja ja työpajoja löydät myös: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Accademia Teatro Dimitri: Advanced Studies Program for 2020

Accademia Dimitri is proud to announce that the application process for the Advanced Studies Program for 2020 has started. Please see the attached program. 

To find further information about the program please click here to access to their website.

If you are interested easter and summer workshops, please click here.   


Paraabelin naamionäyttelemisen kurssi | 22.-23.2.2020, Helsinki

Naamionäytteleminen tarjoaa mahdollisuuden herättää eloon mielikuvituksellisia hahmoja ja tutkia kehollista ilmaisua. Naamioiden kanssa harjoitteleminen tuo myös selkeyttä ja vilpittömyyttä kaikkeen muuhunkin esiintymiseen.

Kurssi pidetään Studio Tasaamolla, joka sijaitsee Helsingin Pitäjänmäessä osoitteessa Höyläämötie 18 A, 5. krs.  

Kurssimaksu on 95/80 euroa. Sitovat ilmoittautumiset kurssille osoitteeseen info(a)paraabeli.fi maanantaihin 17.2.2020 klo 10.00 mennessä.

Olet lämpimästi tervetullut sellaisena kuin olet!

"Naamiojamit" on osa Paraabelin avoimien kurssien SARJA -kokonaisuutta. Kaikkien kurssien aiheet löytyvät Facebook-sivulta

TYÖPAIKKOJA

TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja avoimia työpaikkoja löydät myös: www.tinfo.fi/fi/hakuja


TINFO hakee johtajaa | Haku 15.2.2020 mennessä

Teatterin tiedotuskeskus TINFO hakee johtajaa. Tule meille työtoveriksi ja johtamaan teatterialan asiantuntijaorganisaatiota.

TINFO

… on suomalaisen teatterin asiantuntija ja yhteistyökumppani. TINFO on teatterin rohkea puolestapuhuja, luotettava viestijä ja välittäjä.

… on suomalaisen teatterin ja esitystaiteen asiantuntija ja yhteistyökumppani Suomessa ja kansainvälisesti.

… huolehtii alan tilastoinnista, tekee selvityksiä ja jalostaa ja analysoi tietoa.

… tarjoaa kaikille avoimia digitaalisia palveluja.

… tuottaa erikielisiä viestintäaineistoja.

… edistää alan kansainvälistymistä ja liikkuvuutta tukemalla tekijöiden verkottumista ja näkyvyyttä.

… toimii yhteistyössä eri kumppaneiden kanssa.

... on opetus- ja kulttuuriministeriön toiminta-avustusta saava rekisteröity yhdistys, jonka hallitus toimii työnantajana.

TINFOn johtaja vastaa TINFOn strategisesta ja operatiivisesta johtamisesta. Lisäksi työtehtäviin kuuluu hankkeiden ja verkostojen kehittäminen.

TINFOn tulevalta johtajalta edellytetään laajaa teatteri- ja esitystaiteen sekä toimintakentän tuntemusta, johtajakokemusta, ylempää korkeakoulututkintoa, molempien kotimaisten kielten ja englannin hyvää hallintaa ja sosiaalisia taitoja. Laajempi kielitaito, toiminta kansainvälisissä verkostoissa ja kulttuuripolitiikan tuntemus luetaan eduksi.

TINFOn tulevalta johtajalta edellytetään myös vankkaa kokemusta talousvastuusta johtotehtävissä. Arvostamme myös työkokemusta teatterialan tai muiden taiteen alojen yhteisöissä.

Työ edellyttää matkustamista Suomessa ja ulkomailla.  

Uusi johtaja aloittaa vakinaisessa työsuhteessa 1.9.2020 lukien tai sopimuksen mukaan.

Vapaamuotoiset hakemukset (enintään kolme sivua) ja ansioluettelo (enintään viisi sivua) yhtenä PDF-tiedostona on lähetettävä 15.2.2020 mennessä. Hakemukset pyydetään ensisijaisesti sähköpostitse haku(a)tinfo.fi. Postitse lähetettävät osoitteella Teatterin tiedotuskeskus TINFO, Maneesikatu 2 A, 00170 Helsinki (kuoreen merkintä Johtajan haku).

Haastattelut järjestetään Helsingissä maalis-huhtikuussa 2020.

Lisätietoja:
hallituksen puheenjohtaja Mikko Kanninen
050 318 7348
mikko.kanninen(a)tuni.fi

www.tinfo.fi


Uusi Iloinen Teatteri hakee markkinointi- ja viestintäpäällikköä | Haku 16.2.2020

Uusi Iloinen Teatteri on vuonna 1978 perustettu ammattiteatteri. UIT on valtakunnallisesti tunnettu ja voimakkaasti kasvava teatteribrändi. Kuluvana vuonna tuotantojamme nähdään viidellä eri paikkakunnalla,  lisäksi tuotamme vierailuesityksiä ympäri Suomea.

Nyt haemme iloiseen perheeseemme oma-aloitteista, innokasta ja idearikasta markkinointi- ja viestintäpäällikköä.

vastaamaan teatterin markkinointiviestinnän suunnittelusta ja toteutuksesta. Kehität UIT-brändimme markkinointiviestintää tuomalla uusia näkemyksiä ja ideoita kysynnän vahvistamiseksi. Vastaat markkinointitoimenpiteistä ja viestinnästä monikanavaisesti, olet mukana tapahtumien ideoinnissa ja järjestelyissä sekä vastaat produktioitten ilmeestä. Olet avainroolissa digitalisoituvan viestintämme ja markkinointikonseptiemme kehittämisessä. Työskentelet tiiviissä yhteistyössä sekä sisäisten että ulkoisten sidosryhmien kanssa.

Odotamme sinulta:

  • aiempaa työkokemusta vastaavista tehtävistä ja vastuista (kulttuurialan kokemus katsotaan eduksi)
  • näyttöä suunnitelmallisesta markkinointiviestinnän toteutuksesta
  • erinomaisia kommunikointi- ja yhteistyötaitoja
  • digitaalisten markkinointikanavien tuntemusta ja kokemusta
  • markkinointiin suuntautunutta kaupallista koulutusta (tradenomi tai vastaava)
  • vahvaa visuaalista silmää
  • kuvankäsittely- ja taitto-ohjelmien käyttökokemusta
  • sujuvaa suullista ja kirjallista suomen ja englannin kielen taitoa.

Sinulla on aktiivinen ja itsenäinen ote työhön sekä erinomaiset tiimityöskentelytaidot. Olet luontaisesti rohkea ja utelias markkinointiviestinnän ammattilainen, jolla on positiivinen asenne sekä jatkuva halu kehittää uutta. Olet luova ja nautit konkreettisesta tekemisestä, tartut tuumasta toimeen ja saat vietyä tehtävät loppuun asti. Tiedät markkinoinnin ja digitalisoituvan viestinnän uusimmat trendit ja osaat tuoda ne käytäntöön vahvistaen brändiämme ja visiotamme.

Tarjoamme sinulle
mielenkiintoisen ja monipuolisen tehtävän, jossa pääset osaksi teatterituotantojen kiehtovaa maailmaa. Tehtävä on kokopäiväinen ja vakituinen.

Työpaikka sijaitsee UIT:n päämajassa Helsingin Vallilassa.

Kiinnostuitko tehtävästä?

Hae tehtävää mahdollisimman pian, viimeistään 16.2.2020, lähettämällä CV:si ja hakemuksesi palkkatoiveineen osoitteeseen jari(a)uit.fi. Aloitamme haastattelut jo hakuaikana ja työ alkaa mahdollisimman pian sopivan henkilön löydyttyä.

Lisätietoja tehtävästä antaa myyntijohtaja Jari Lindström puh. 040 732 6112, soittoajat 5. ja 6.2. klo 15-17.


Rauman teatteri hakee äänimestaria | Haku 21.2.2020 mennessä

Rauman teatteri hakee äänimestaria vakituiseen työsuhteeseen.  

Äänimestari vastaa esitysten äänen laadusta. Työhön kuuluu äänisuunnittelu osana taiteellista työryhmää, äänien ajaminen esityksissä ja harjoituksissa sekä äänijärjestelmien ylläpito ja kehittäminen. Osallistut tarvittaessa myös näyttämötekniseen työskentelyyn osana teknistä työryhmää.  

Edellytämme soveltuvaa koulutusta tai muutoin hankittua pätevyyttä ja riittävää työkokemusta sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn, paineensietokykyä sekä yhteistyökykyä ja vuorovaikutustaitoja.  

Palkkaus TeaTES:n mukainen.  

Hakemukset 21.2.2020 mennessä hakemukset(a)raumanteatteri.fi 

Lisätietoja: 
Harri Natunen, 044 776 9902, harri.natunen(a)raumanteatteri.fi 
Hannu Naamanka 040 701 6162, naamanka(a)gmail.com


Wasa Teater söker teaterchef | Ansök senast 24 Feb 2020

Wasa Teater - Österbottens regionteater söker ny teaterchef med ansvar för repertoarplaneringen och det konstnärliga ledarskapet från 1.8. 2020 för en femårsperiod.  

Med visionen ”Lokala upplevelser i världsklass” jobbar vi kundcentrerat som Österbottens regionteater. Vi har tre egna scener i teaterhuset och turnerar årligen med både barn- och vuxenteater. Teatern är känd för sin yrkeskunniga och engagerade personal.  

Teaterchefen leder, övervakar och utvecklar teaterns konstnärliga verksamhet i nära samarbete med den administrativa chefen (som har det ekonomiska och administrativa helhetsansvaret för teaterns verksamhet) och teaterns ledningsgrupp.  

Vi söker en dynamisk och motiverande person med ledaregenskaper. Vi uppskattar förmåga att leda vår 100-åriga teater i en kontinuerlig förändrings- och utvecklingsprocess i samklang med de krav som regionen ställer.  

De formella behörighetskraven för den som väljs till teaterchef är lämplig högre högskoleexamen och i praktiken dokumenterad erfarenhet av teaterbranschen. Intyg över hälsokontroll ska uppvisas inom 4 månader efter att anställningen börjat. Tjänsten ska sökas senast den 24 februari 2020 kl 15.00.  

Wasa Teater – Österbottens regionteater är ett ansvarsområde inom samkommunen Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur. 

Ansökan ska riktas till: Samkommunstyrelsen för Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur, Kungsgårdsvägen 30 A, 65380 Vasa eller via ansökningsportalen https://ansokan.sofuk.fi. Använd ansökningskoden CK0220 i portalen eller på kuvertet.  

Närmare information: 
Teaterns administrativa chef Marit Berndtson, 050 594 9092 
Samkommunens direktör Ulrica Karp, 050 502 5550 
Kultursektionens ordförande Ulla Granfors, 050 542 4929

MUITA ILMOITUKSIA

Näyttämölle! -kirjasarja teatteritaiteen perusopetuksen tueksi 

Näyttämölle! -kirjasarjan on kirjoittanut ja suunnitellut Helena Hasselblatt Potkua teatterin tekemiseen hankkeessa, joka on opetushallituksen tukema hanke.  

Kirjasarja on teatteritaiteen perusopetuksen tueksi luotua materiaalia, joka sisältää hauskoja innovatiivisia oppitunteja. Oppitunnit on jaettu teemoihin ja teeman mukaisiin harjoitteisiin. Kirjan harjoitteiden kautta oppilaat tutkivat omaa ilmaisua näyttämötaiteen näkökulmasta.  
 
Oppitunnin lopussa oppilaat esittävät tunnilla miniesityksen, jossa harjoitellaan tunnilla opittuja taitoja. Katsojat harjoittelevat palautteen antamista, joka on osa oppimista. Teatteri-ilmaisut perusteen kurssin jälkeen on hyvä kokeilla opittuja taitoja käytännössä ja aloittaa näytelmän harjoitukset.

Näyttämölle! -kirjasarjasta löytyvät: 

1. Näyttämölle! Teatteri-ilmaisun perusteet I & II, opettajan opas 69 euroa 168 sivua.
2. Näyttämölle teatteri-ilmaisun perusteet I oppilaan tehtäväkirja 29 euroa 117 sivua. 
3. Näyttämölle teatteri-ilmaisun perusteet II oppilaan tehtäväkirja 29 euroa 117 sivua.

Kustantaja: Dramabox

Näytämölle! -kirjansarjan tuotteita voi tilata Dramaboxista 040 5764 201 tai helena.hasselblatt(a)dramabox.fi


Kevätkauden avausnumero Teatteri&Tanssi+Sirkus -lehdestä ilmestynyt

Poimintoja sisällöstä 

Kuopiolainen festivaalijohtaja Johanna Tuukkanen haluaa luoda mahdollisuuksia toisille taiteilijoille.

Mikko-Olavi Seppälä on kirjoittanut historiikin työväenteattereista. Miten traditio on muuttunut vuosien varrella, mitä työväenteatteri on nyt? 

Näyttelijä Alma Pöysti matkaa Siperiaan esittämään vallankumousta ja miettii omaa työtään. 

Oulun kaupunginteatterin Alma Lehmuskallio ja Lappeenrannan kaupunginteatterin Iiris Rannio uskovat vahvaan yhteistyöhön. 

Ilmassa-palstalla muun muassa CirkusMania-festivaali Tukholmassa,  pääkoreografi Antti Lahti keskittyy Helsinki Dance Companyn kehittämiseen, Uotinen menee Kekkosta, Teme ry pyrkii objektiivisuuteen häirintätilanteissa. 

Arvioissa muun muassa Kansallisteatterin Rikinkeltainen taivas, Kouvolan Teatterin Anu Pentik, Alpo Aaltokosken Kadotettu sekä Naive Man Companyn Luulosairaat.

Lue verkkosivuilla Marja Silden Baltic Circle -festivaaliarvio.


twitter.com/tinfotweets

TINFO julkaisee ajankohtaisista teatterialan tapahtumista uutiskirjeen kerran viikossa.
Voit tilata TINFO-tiedotteet sähköpostiisi tästä.

Aiemmin ilmestyneet TINFO-tiedotteet.