06.09.2018

TINFO-tiedote 28 / 6.9.2018

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

TINFO PALVELEE

UUTISIA

TAPAHTUMIA

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

HAKUJA

KURSSEJA JA KOULUTUSTA

TYÖPAIKKOJA

MUITA ILMOITUKSIA

twitter.com/tinfotweets

Tilaa TINFO-tiedote sähköpostiisi

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

#taiteentulevaisuus – hetki on nyt

Taiteilijapoliittisen työryhmän kiihkeätahtinen työ on loppusuoralla. Työryhmän ehdotukset luovutetaan 30.9. Kuulemistilaisuudessa tällä viikolla keskusteltiin ehdotuksista Taiken johtajan ja työryhmän puheenjohtaja Paula Tuovisen johdolla. Bojot työryhmän tähänastiselle työlle, tilaisuuden vetäjälle ja koko tilaisuudelle. Ei mikään helppo tehtävä.

Isosta kuvasta ei liene erimielisyyttä. Nyt raivataan tilaa taiteilijan työn ja taiteen arvostukselle. Pohjimmiltaan kyse on siitä, mitä Suomi yhteiskuntana arvostaa, millaisiin arvoihin sen politiikka perustuu. Taiteilijan työ pitää tunnistaa työksi. Työryhmän työtä kannattelee taiteilijaemansipatorinen eetos. Nyt ei lähdetä liikkeelle anteeksipyydellen, selitellen ja hattukourassa vaan pystypäin!

Taiteilijoille kuuluu palkka työstään. Tämä tarkoittaa lisää julkista investointia taiteilijoihin. Merkittävää lisärahoitusta uskalletaan vaatia. Hintalappua ei vielä heiluteltu. Mutta kaksin- tai moninkertaistettunakin tuo lisäpanostus on suhteellinen.

Yritystukiin hupenee valtiolta 4 miljardia, kaikkine alennettuine arvonlisäverokantoineen, ja maa-, metsä- ja kalatalouden tukineen hulppeat 8-9 miljardia. Lisäinvestoinnit taiteilijan toimeentulon kehittämiseksi ovat kuin hyttysen pieru Saharassa. Meillä pitäisi nyt olla selkeä yhteinen agenda ensi keväälle: taiteen ja taiteilijoiden tukemiseen on panostettava merkittävästi nykyistä enemmän.

Taiteilijapoliittisen työryhmän yhtenä tavoitteena on muuttaa apurahat taiteilijan palkaksi, jolloin ainakin osa taiteilijan sosiaaliturvan, työterveyshuollon ongelmista ratkaistaisiin. Merkittävää on myös, että työryhmä tunnistaa erilaisia alustoja ja tuotantomalleja, joihin kytkeytyneinä eri alojen taiteilijat voisivat toimia. Työryhmässä on pyritty tunnistamaan taiteellisten tuotantoehtojen monimuotoisuus ja etsimään ratkaisuja siiloutumatta.

Työryhmä ehdottaa Taiken tekevän alueellisen kokeilun. Taiken roolia alueellisena toimijana halutaan uudistaa. Tavoitteena olisi muodostaa nykyistä vahvempi ja yhtenäisempi taiteen alan toimijarakenne nykyisen sirpalemaisen aluekeskusten muodostaman rakenteen sijaan. Halutaan myös hyödyntää nykyistä paremmin vertaisarviointia, mikä edellyttää sitä, että korvaukset vastaisivat arviointityön edellyttämää työmäärää.

Tästä eteenpäin! #taiteentulevaisuus, hetki on nyt! Ajoitus on erinomainen. Eri tahot tekevät hallitusohjelmaehdotuksiaan. Opetus- ja kulttuuriministeriölle tämä antaa buustia.
 

Miksi valtion pitäisi tukea taidetta?

Teemu Mäki on esseekokoelmassaan Taiteen tehtävä kirjoittanut siitä, miksi valtion pitäisi tukea taidetta. Nyt Mäki kiteyttää näkemyksensä kirjeessään Taideneuvostolle ja taiteilijapolitiikkaa valmistelevalle työryhmälle. Tässä Mäen Taiteilija-lehdessä ilmestynyt kirje.
 

Dramaturgian ja näytelmänkirjoittamisen tulevaisuuksia

Avoimuutta ja läpäisevyyttä, yhteistä pohdintaa. Teatterikorkeakoulun dramaturgian koulutusohjelma kutsui opiskelijoita ja meitä muita pohtimaan sitä, millaiselta tulevaisuus näyttää ja mitä dramaturgeille ja kirjailijoille pitäisi opettaa. Alustuspuheenvuoroja pitivät tutkija Paavo Järvensivu (BIOS), pelitutkija Jaakko Stenroos ja minä.

Paavo Järvensivu johdatti meidät miettimään jälkifossiilisen ajattelun materiaan ja ihmissuhteisiin kohdistamaa murrosta. Fossiilimodernin subjektin aika on ohitse. Mitä tarkoittaa irtautuminen materiasta ja luonnonolosuhteista ja uudelleen juurtuminen omaan kehoon ja niukkaan energiaan. Mitä tarkoittaisi ekologinen jälleenrakennus, tai eräänlainen mobilisaatio. Millaista olisi tämä elämän uudelleentavoittelu. Voiko vähäeleisyys olla rikkautta eikä vain ankeutta?  

Tässä luettavaa aihepiiristä. Antti Salmisen ja Tere Vadénin Energia ja kokemus on saanut jatkoa. Elo ja anergia on hiljan ilmestynyt.

Jaakko Stenroosin johdolla mentiin leikkimisen ja pelien pelaamisen äärelle. Leikki, jäljittely – kaikenlainen pelillinen oppiminen on osa meidän kulttuurista DNA:ta. Tutkija Stenroos otti esiin erilaisia pelejä, niiden rakenteita. Puhuttiin larpista, liveroolipeleistä. Palestiinan tilanteen simulaatio Suomeen Halt hisar -larpissa oli yksi esimerkki, A Nice evening with the family -larpissa katsotaan perhenormeja. Avantgarden rinnalla kukoistavat ”kaupalliset kokemuspelit”. Stenroos pohti sitä, mitä voisivat tarkoittaa sellaiset tekstit, joissa pelaajat/lukijat/kokijat ovat kanssatekijöitä ja miten teos pysyy koherenttina vaikka valtaa annetaankin osallistujille. Keskustelumme veivät immersiivisyyteen, myös elitistisyyteen.

Olin pikkutekijä näiden tutkijaihmisten rinnalla. Dramaturgian tulevaisuutta pohtivassa omassa mietiskelyprosessissani kiteytyi ajatus poetiikan uudesta tulemisesta, kielen vallasta ja emansipaatiosta. Kieli on järjestelmä, kieli on materiaalisuutta, kieli itsessään esittää. Tulevaisuudessa meillä on useita erilaisia dramaturgian ja kirjailijan orientaatioita, erilaista ylirajaista yhteistekijyyttä, vaikka mitä. Kriittistä reflektoijaa, haviannoijaa, artikuloijaa, sanoittajaa ja sommittelijaa tarvitaan moniaalle. Dramaturgian koulutusohjelma kouluttaa tällaisia asiantuntijoita. Let there be language. Tulkoon kieli!

Liikuimme teatterin (instituution, tämän valistuksen yhden rakennelman) raunioilla, tulimme takaisin. Lisää tällaisia kohtaamisia.
 

Tilastoerheistä ja jälkikäteisistä korjauksista

Harmillista. Turun kaupunginteatterista otettiin yhteyttä ja kyseltiin, miten Teatteritilastoissa on melkoisen suuri heitto teatterin omiin myytyjen lippujen lukuihin. Tilastonlaatijamme Piia Volmari kävi heti asiaa tarkistamaan. Kävi ilmi, että teatteri oli epähuomiossa jättänyt ilmoittamatta yhden tuotannon.

Teatteritilastot ovat sellainen haarautuvien polkujen puutarha, jossa myytyjen lippujen luku on kimpassa usean muun tilaston kanssa. Tästä seuraa se, että meillä ei jälkikäteen ole mahdollisuutta repiä auki tilastoja ja ryhtyä tekemään uusiksi itse asiassa hyvin suurta joukkoa taulukoita ja infograafeja. Nyt on vain tyydyttävä lisäämään tuo jälkikäteen saatu luku erilliseen alaviitteeseen.
 

Sukupuolta ei voi puolittaa

Vasta nyt näin Lavaklubilla Heini Junkkaalan ja Axelin (ja koko muun työryhmän) musiikillisen dokumentin sukupuolesta Axel – soolo miesäänelle. Toivon sydämestäni, että tämä hieno esitys jatkaisi elämäänsä ja sen voisi vielä nähdä moni, moni. Viisaanherkän dokumentin tekee mahdolliseksi Axelin kyky esityksellistää oma kokemuksensa, se julma realiteetti, jossa ihmisen on valittava sukupuolensa binariteetista. Hormonihoitojen hintana Axel menetti oman (naisen) äänensä, oman sielunsa. Surutyötä.

Josko täällä voisi rauhassa olla vaikka minkälainen. ”Kunnioitammeko toistemme itsemääräämisoikeutta, identiteettejä, ilmaisua ja olemisen tapaa”, kysyy Trasekin hallituksen jäsen Sami Suhonen käsiohjelmassa, joka hienosti rakentaa sukupuolen takaisuutta kirjoituksissaan (Emilia Kokko, Valto Kuuluvainen, Helena Sinervo).

Axel – soolo miesäänelle on dokumentti, mutta dokumenttina se on samaan aikaan pelkistettyjen keinojen teatteria. Yhden ihmisen, kahden äänen läsnäolo, mikrofoni, Lavaklubin tilan elementit.

Aiemmat Hanna Helavuoren työpäiväkirjamerkinnät

 

twitter.com/tinfotweets

TINFO PALVELEE

Uutta TINFO-blogissa. Umpihangesta: Virolainen teatteri innovoi

Lue Umpihangesta-blogista Hyde Hytin kirjoitus virolaisen teatterin uusista innovaatioista.

Lue muut TINFO-blogissa julkaistut kirjoitukset


Selaa ensi-iltoja ja ilmoita ensi-iltasi verkkolomakkeella

Syksyn ensi-illat ovat avoimesti selattavissa ensi-iltojen tietokannasta.

Meille voi jatkuvasti ilmoittaa tulevista syksyn ja ensi vuoden ensi-illoista. Mikäli teatterisi ensi-iltoja vielä puuttuu ensi-iltojen tietokannasta, voit ilmoittaa ensi-illat verkkolomakkeella. Jos teatterisi puuttuu teatterilistalta, ilmoita teatterin tiedot ensi-iltalomakkeessa tai sähköpostitse osoitteella tinfo(a)tinfo.fi


TINFO auttaa, kun kansainvälinen teatterikenttä kutsuu  

Tuliko tarve päivittää mille festivaalille ja mihin kulttuurisuuntaan kannattaisi tarjota esitystänne? Kiinnostaako venäläisen nykyteatterin ja esitystaiteen tuoreimmat kuulumiset? Näitä ja muita kysymyksiä voi makustella esimerkiksi TINFOn kansainvälisellä Maanantaiklinikalla. Muutakin neuvontaa ja mentorointia on tarjolla. Kurkkaa, valitse ja ota yhteyttä! Nähdään teatterisyksyssä.

Kansainvälisen liikkuvuuden valmennus

Vai oletteko jo saaneet vierailukutsun ulkomaille? Tarvitsetteko neuvoja sen suhteen? Kulttuurierot ja kielimuurit tekevät asioiden hoitamisesta aina normaalia suurempaa säätämistä. TINFOn kansainvälisen liikkuvuuden työkalupakki auttaa alkuun tarjoamalla käytännön budjetointiesimerkkejä ja sopimusmalleja.

Liikkuvuuden opaspaketti

UUTISIA

Suuri Koralliriutta lähtee jälleen Saksaan

Esitystaiteen kollektiivi Toisissa tiloissa on kutsuttu toistamiseen tänä vuonna vierailulle Saksaan. Vedenalainen seikkailu ja muodonmuutos koralliksi odottaa nyt yleisöä Frankfurtissa, kun teoksesta Suuri Koralliriutta on kolme esitystä 22.-24.9.2018 Künstlerhaus Mousonturmissa. Suuren Koralliriuttaan liittyy myös avoin, julkisessa tilassa tapahtuva mielenosoitus.

Suuri Koralliriutta nähtiin toukokuussa Hampurissa pian Helsingin ensi-illan jälkeen. Toisissa tiloissa -kollektiivin teokset ovat olleet kysyttyjä ulkomailla, esimerkiksi Susisafari on koettu Saksan lisäksi Italiassa, Tanskassa ja Venäjällä.

(TINFO 6.9.2018)


Suuntana Minsk ja Vilna

Klockriketeaternin esitys 3 Musketeers – East of Vienna ja Suomen Kansallisteatterin just filming on kutsuttu Valko-Venäjälle TEART-festivaalille. Lokakuun alussa (1. ja 4.10.2018) toteutuvat esitysvierailut lisäävät suomalaiset mittavaan kansainvälisten teosten listaan, joita Minskissä vuodesta 2011 järjestetty teatterifoorumi kutsunut.  
 
Niin Klockriken kuin Kansallisteatterinkin esitysten tekijäjoukko on kansainvälinen, 3 Musketeersin on ohjannut latvialainen Valters Silis, just filmingin Kristian Smeds. Teoksissa puhuttu kieli englanti, tai broken English, mikä siloittaa tietä esitysten kansainväliselle liikkuvuudelle. Kansallisteatterin tuottama just filming on kutsuttu 9.-10.10.2018 myös Vilnaan Sirenos-festivaalille, jossa Smedsin ohjauksista on aiemmin nähty jo Sad Songs form the Heart of Europe (2006). 

(TINFO 6.9.2018)


OKM: Ensi vuonna miljoonan lisärahoitus esittävän taiteen vapaalle kentälle

Opetus- ja kulttuuriministeriö 5.9.2018 15.15 

Esittävän taiteen vapaan kentän rahoitusta lisätään ensi vuonna miljoonalla eurolla. Lisäys on kertaluonteinen. Vuonna 2020 lisäystä on kolme miljoonaa euroa. Lisärahoituksesta sovittiin kevään kehysriihessä. Vuonna 2018 vapaan kentän toiminta-avustuksia myönnettiin 7 455 000 euroa. Harkinnanvaraiset avustukset jakaa Taiteen edistämiskeskus.

Kevään 2018 kehysriihessä vuosille 2020-2023 hallitus on sopinut, että museoiden, teattereiden ja orkestereiden rahoitusjärjestelmää uudistetaan toteuttamalla museoiden valtionosuusjärjestelmän uudistus ja parantamalla esittävän taiteen ns. vapaiden ryhmien toimintaedellytyksiä.
 
- Uudistuksen toimeenpanosta aiheutuviin kustannuksiin varataan vuodesta 2020 lukien yhteensä 7 miljoonaa euroa, josta esittävän taiteen vapaan kentän osuus on kolme miljoonaa. Uudistus käynnistetään etupainotteisesti. Sitä varten talousarviossa on varattu ensi vuodelle miljoonan euron määräraha, joka käytetään vapaan kentän kolmevuotisiin toiminta-avustuksiin, sanoo kulttuuriministeri Sampo Terho.   
 
Taiteen edistämiskeskuksen kautta jaettavia harkinnanvaraisia avustuksia uudistetaan VOS-uudistustyöryhmän esittämällä tavalla. Uudistus kohdentuu noin 105 toiminta-avustusta saavaan ammattilaisryhmään teatterin, tanssin, sirkuksen ja musiikin aloilla. Muilta osin esittävän taiteen valtionosuusjärjestelmän uudistaminen on jatkovalmistelussa ministeriössä.
Kulttuuriministeri Sampo Terhon mukaan uudistuksella on huomattava vaikutus vapaalla kentällä työskentelevälle noin 600 taiteilijalle. Suurimmat muutokset tulevat olemaan siirtyminen 1- tai 3-vuotisiin toiminta-avustuksiin sekä tuotantoalustojen hyväksyminen tuettavan toiminnan piiriin.
 
- Uudistuksella helpotetaan toiminta-avustuksen piiriin pääsemistä, tuetaan alan uudistumista sekä parannetaan toimijoiden toiminnan kehittymistä pitkäjänteisempään suuntaan. Myös siirtymistä valtionavustuksen piiristä valtionosuustoimijaksi helpotetaan. Tuotantotapa tai genre ei ole enää määräävä tekijä, sanoo ministeri Terho.

Lisätietoja:
- erityisavustaja Toni Kokko, p. 02953 30113
 
Taustaa:
 
Opetus- ja kulttuuriministeriö asetti työryhmän valmistelemaan taide- ja kulttuurilaitosten rahoituksen uudistusta kesällä 2016. Esittävien taiteiden ja museoiden rahoitusjärjestelmän uudistustyöryhmä luovutti tammikuussa 2018 kulttuuriministeri Sampo Terholle esityksensä uusiksi kulttuurin rahoituslaeiksi, jotka korvaisivat nykyisen teatteri- ja orkesterilain ja museolain.

Lue koko uutinen


Teattereiden, orkestereiden ja museoiden valtionosuudet talousarvioesityksessä


Vuonna 2018:

Momentilla 29.80.31 myönnettiin 46 615 000 euroa, momentille lisättiin myöhemmin 1 950 000 euroa
Momentilla 29.80.52 Lakisääteisiin valtionosuuksiin myönnettiin 58 482 000 euroa

Yhteensä: 107 047 000 euroa

Vuonna 2019, Valtionvarainministeriön ehdotus:

Momentilla 29.80.31 myönnetään 46 482 000 euroa
Momentilla 29.80.52 myönnetään 58 695 000 euroa

Yhteensä: 105 177 000 euroa

Erotus 2018-2019: -1,87 milj. euroa (-1,7%)

Rahapelitoiminnan tuotot taiteen edistämiseen (Momentti 29.80.52)

Esittävä taide (musiikki, tanssi, teatteri ja sirkus):

Vuonna 2018: 48 884 000
Vuonna 2019: 49 884 000

Erotus 2018-2019: + 1 milj. euroa (+2,0 %)

Linkki Valtion talousarvioesitykseen vuodelle 2019


Vankilateatteri vahvistaa vapaudessa tarvittavia taitoja

Suomalaista vankilateatteria ja sen vaikutuksia kartoittaneessa tutkimuksessa saatiin näyttöä siitä, että Suomen ainoan vankilateatteriin keskittyneen toimijan – Taittuu ry:n – projektit ovat tarjonneet vangeille oppimisen ja yhteisöllisyyden kokemuksia sekä vahvistaneet vapaudessa tarvittavia taitoja. Tutkimuksen toteutti Rikosseuraamuslaitoksen tutkimus- ja kehittämismäärärahalla Laura Menard yhteistyössä Helsingin yliopiston sosiaalipsykologian oppiaineen kanssa.

Taittuu ry:n vankilateatteriprojekteissa vangit käsikirjoittavat ja esittävät näytelmän ammattiteatterissa aidolle yleisölle. Apunaan heillä on ammattilaisohjaaja ja tuotantotiimi. Yhteisöllisyyden ja luottamuksen kokemukset olivat kannustaneet ja velvoittaneet osallistujia esityksen valmistamisen eri vaiheissa ja mahdollistaneet onnistumisen kokemuksen.  
 
Vankilateatteriin osallistuneiden haastateltavien yleisimmin mainitsemia kuntoutusvaikutuksia olivat itsetunnon koheneminen, avoimuuden lisääntyminen ja kasvanut luottamus muita kohtaan. Osa haastatelluista koki vankilateatteriprojektiin osallistumisen auttaneen suuntaamaan ajatukset tulevaisuuteen. Fyysisenä toimintamuotona vankilateatteri oli tarjonnut uusia tapoja oppimiseen ja itseilmaisuun sellaisillekin osallistujille, jotka eivät olleet kokeneet hyötyneensä perinteisemmistä kuntoutusohjelmista.

Menard, Laura (2018): Vankilateatterin vaikutukset ja vaikuttavuus. Taittuu ry:n esteettis-eettinen työtapa vankien kuntoutuksessa. Rikosseuraamuslaitoksen julkaisuja 2/2018. Luettavissa Rikosseuraamuslaitoksen verkkosivuilla.

Lisätietoja: Laura Menard, 044 3811 200, laura.menard(a)kukukukustannus.com

erityisasiantuntija Kati Sunimento, 029 56 88420, kati.sunimento(a)om.fi


Tuija Kokkonen taiteellisen tutkimuksen professoriksi

Teatteritaiteen tohtori Tuija Kokkonen on aloittanut 1.8.2018 taiteellisen tutkimuksen professorina Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Kokkosen toimikausi on viisivuotinen.

Tuija Kokkonen on nykyesityksen pioneereja ja hänellä on monipuolinen ja kansainvälinen kokemus taiteilijana, tutkijana ja opettajana. Hän on aiemmin toiminut osa-aikaisena lehtorina Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun kansainvälisessä MA in Ecology and Contemporary Performance -maisteriohjelmassa sekä vierailevana opettajana useissa yliopistoissa.  

– Taiteellinen tutkimus on erittäin innostava, jatkuvasti muuttuva yhdistelmä taidetta ja tutkimusta, ja haluan osallistua sen edellytysten ja mahdollisuuksien kehittämiseen. Haluan olla rakentamassa ja puolustamassa tehtävissään vahvoja ja kriittisesti keskustelevia Taideyliopistoa, Teatterikorkeakoulua ja esittävien taiteiden tutkimuskeskus Tutkea aikana, jolloin taide, tutkimus sekä yliopistoinstituution merkitys ja arvot ovat vakavasti uhattuina, Kokkonen toteaa.

Tuija Kokkonen on johtanut omaa esitystaideryhmäänsä Maus & Orlovskia vuodesta 1996. Kokkonen on toiminut aktiivisesti erityisesti ekologisen ja posthumanistisen esitystutkimuksen ja -taiteen aloilla Suomessa ja kansainvälisesti. Hänen väitöstutkimuksensa käsitteli suhdetta ei-inhimilliseen, etenkin toisiin lajeihin esitystapahtumassa. Kokkonen näkee taiteellisella tutkimuksella tärkeän roolin yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Tuija Kokkonen työskentelee tiiviissä yhteistyössä Teatterikorkeakoulun varadekaani Leena Rouhiaisen kanssa, joka myös toimii taiteellisen tutkimuksen professorina. Heidän työnjakonsa on selvä.

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu


Lasten- ja nuortenteatteripalkinto 2019 – Ehdota palkinnonsaajaa

Suomen Teatterit ry ja Suomen Assitej ry etsivät ehdokkaita Lasten- ja nuortenteatteripalkinnon 2019 saajaksi.

Palkinnon voi saada mikä tahansa lasten- tai nuortenteatteriin liittyvä teko, esimerkiksi teatteri, ryhmä, esitys, esiintyjä, ohjaus, käsikirjoitus, koreografia, visuaalinen suunnittelu, musiikki, suomennos/ruotsinnos/saamennos, projekti, yleisötyöhanke tai muu lasten- ja nuortenteatteria edistänyt tapahtuma. Viimeksi palkinnon voitti vuonna 2017 Tampereen Työväen Teatterin ja Teatteri Siperian yhteistuotantona tehty näytelmä ”Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus”.  

Palkinnon finalistit ja voittajan valitsee raati, jonka muodostavat Suomen Teatterit ry:n ja Suomen Assitej ry:n valitsemat asiantuntijat. Kilpailuun voi ehdottaa omaa teatteria tai muuta erinomaista teatterialan tekoa 5.10.2018 mennessä ensisijaisesti osoitteeseen info(a)assitejfi.org tai tarvittaessa postitse merkinnällä:

Lasten- ja nuortenteatteripalkinto 2019 
Suomen Assitej ry
Bulevardi 7 
00120 Helsinki

Valintaperusteluita toivotaan korkeintaan kahden liuskan verran ja perusteluissa on hyvä mainita vähintään kolme keskeistä tekijää, miksi juuri tämä teatteriteko on merkittävä. Perustelujen lisäksi mukaan voi laittaa rajoitetusti muuta materiaalia, mieluiten sähköisinä linkkeinä. Teatterialan teon on tullut tapahtua suomalaisessa ammattiteatterissa vuosien 2016-2018 aikana. 

Raati voi halutessaan tehdä finalistivalinnan myös ehdotusten ulkopuolelta. Palkinto jaetaan Thalia-juhlassa maaliskuussa 2019.

Lisätietoja kilpailusta

Lisätietoja:
Järjestöasiantuntija Maria Leivonen, 020 730 2890, maria.leivonen(a)suomenteatterit.fi 
Järjestösihteeri Kaisa Silvo, 044 086 6355, info(a)assitejfi.org

TAPAHTUMIA

Lisää ajankohtaisia ja tulevia tapahtumia: www.tinfo.fi/tapahtumia


Teatterikorkeakoulun alumniklubi | 17.9.2018, Helsinki

Teatterikorkeakoulun alumnit ry – Teaterhögskolans alumner rf  järjestää alumniklubin
maanantaina 17.9.2018 klo 18-21, Teatterikorkeakoulun auditorio 1

ORJATSALO - legendaarinen näyttelijä ja "rosvopäällikkö"

Suomen värikkäin, palvotuin ja kiistellyin näyttelijä, tulisieluinen Aarne Orjatsalo (1883-1941)  
astuu keskellemme tarinoissa sisällissodan kauhuista ja Englantiin, Kanadaan ja Amerikan ihmemaahan suuntautuneista pakomatkoistaan.

Orjatsalon pojanpoika, ohjaaja Jotaarkka Pennanen kertoo tutkimuksistaan ja kirjastaan
Orjatsalo - Taiteilija politiikan kurimuksessa.

Tilaisuus on avoin kaikille. Tervetuloa.

Teatterikorkeakouluun, Haapaniemenkatu 6 pääsee kätevästi julkisilla liikennevälineillä: monilla busseilla keskustan suunnasta (61,64,65,67,71,78 ym) ja ratikalla 6, 6T ja 7. Pysäkki Haapaniemi.


Vielä ehtii ilmoittautua Taiken aluekumppanuuksien päivään 20.9.2018

Taiken aluekumppanuuksien päivä 20.9.2018 klo 9.30 – 16 Kuntatalo, Toinen linja 14, Helsinki

Miten taide- ja kulttuuripolitiikan tavoitteet saadaan osaksi maakuntaohjelmia ja muita keskeisiä strategiakirjoja? Miten strategiat viedään käytäntöön? Ohjelmassa avataan käytännön esimerkkien kautta sekä ohjelma- että toimijatason työtä alueverkostoissa.

Seminaari pureutuu taiteen ja kulttuurin alueellisiin verkostoihin ja toimintamahdollisuuksiin maakuntauudistuksen lähestyessä ja on jatkoa 2017 alueverkostojen päivälle.

Ohjelma

Varaa paikkasi
 
Tilaisuus streamataan osoitteessa: https://prospectumlive.com/event/taike_20092018

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

Ajankohtaiset apurahahaut löydät Apurahavahdista


TelepART Mobility Support Platform

TINFO vinkkaa: tämä on notkea ja nopea liikkuvuustuen muoto. Tutustu ja käytä hyväksesi.

TelepART Mobility Support promotes opportunities for performing artists to travel and perform internationally. It is a light micro-funding format aimed for emerging and semi-established professional artists.

Run by the Finnish Cultural Institutes, the platform hopes to generate more cultural exchange opportunities between Finland and the following countries: Austria, Belgium, Croatia, Estonia, Germany, Great Britain, Hungary, Ireland, Japan, Latvia, Lithuania, Luxembourg, The Netherlands, Romania, Slovakia, Slovenia, Switzerland.

The platform is permanently open to applications, which can be submitted by individual performers; groups; representatives of performers, such as agencies; or event organisers. Applicants will be notified of the decision within two weeks of submitting the application.

Funding may be granted for travel, accommodation and shipping costs. Starting from ¤100, the support is limited to a maximum of ¤1,000 and must not represent more than 50% of the total cost of the production (including travel, accommodation and shipping costs, performance fees and other performance related non-fixed costs, including VAT).

www.applytelepart.com


Taiken rahoitusinfoja syksyllä useilla paikkakunnilla

Mistä rahoitusta taiteelle ja kulttuurille? Taike järjestää eri puolilla Suomea infotilaisuuksia tukimuodoista ja niiden hakemisesta sekä työpajoja hankkeiden suunnitteluun.

Kaikkiin tilaisuuksiin tulee ilmoittautua etukäteen. 2.10. apurahainfoa on mahdollista seurata myös striimauksen kautta.

 • 10.9. Joensuu 
 • 11.9. Turku
 • 17.9. Lahti  
 • 18.9. Hämeenlinna  
 • 2.10. Helsinki  
 • 2.10. Tampere  
 • 10.10. Jyväskylä  

Tervetuloa!

Lue lisää


Ida Aalberg -säätiö: Petra Uexküllin rahaston apuraha | Haku 30.09.2018 mennessä

Petra Uexküllin rahaston apurahaa haetaan vapaamuotoisella hakemuksella sähköpostitse tai paperilla maapostissa. Vapaamuotoisen hakemuksen on oltava mahdollisimman konkreettinen. Sen pitää sisältää enintään 2500 merkin tai kahden liuskan mittainen työsuunnitelma, josta käyvät ilmi

 • mahdollisen työryhmän muut jäsenet
 • aikataulu
 • budjetti
 • esityspaikka / jatko-opintopaikka.
 • Hakemukseen on liitettävä hakijan cv.

Apurahan saajan on tehtävä selvitys apurahan käytöstä. Mikäli projekti viivästyy, hakijan on pyydettävä jatkoaikaa.
Hakemuksen lähettäminen

Lue lisää


Konstsamfundet: Stipendier och understöd | Ansökningstid 1.-30.09.2018

Teater: Understöd ges till organisationer och grupper för verksamhet, uppsättningar, produktioner och turnéverksamhet inom både professionell teater och amatörteater. Enskilda kan söka bidrag för seriös fortbildning i teater utomlands.

Läs mer


NORDBUK-tukiohjelman haku alkaa | Hakuaika 6.9.-8.10.2018

Ohjelmassa tuetaan lasten ja nuorten omia hankkeita ja vahvistetaan heidän järjestäytymistään, vaikuttamistaan ja osallistumistaan poliittiseen, sosiaaliseen ja kulttuuritoimintaan.

Haku­aika: 06.09.2018 – 08.10.2018 15:59  

Lue lisää NORDBUK-tukiohjelmasta

Katso muut Pohjoisen kulttuuripisteen haut 

HAKUJA

Aiemmin TINFO-tiedotteessa ilmoitettuja avoimia hakuja: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Open Call: Lokoranga-18 International Theatre festival of India | Deadline 12 Sep 2018

Call for participation in the 9th Lokoranga-18 (International Theatre festival of India)
The Theatre Organization Kasba Arghya is calling for participation in the 9th International Theatre festival of India (Lokoranga), that will happen in Kolkata from 1 to 4 November 2018. For this edition of the festival, they intend to celebrate with solo performances from different parts of the world. More than one entry from a group/company/director can be accepted. The deadline to apply is 12 September 2018. The final list will be published on 15 September. 

For more information please click here or contact kasba_arghya(at)yahoo.com.


Villa Karon kevään residenssit | Haku 15.9.2018 mennessä

Villa Karo on suomalais-afrikkalainen kulttuurikeskus, joka sijaitsee Grand-Popon kylässä Beninissä, Länsi-Afrikassa. Keskuksen päämääränä on parantaa suomalaisten kulttuurivaikuttajien Afrikka-tietämystä, edistää yhteistyötä suomalaisten ja afrikkalaisten taiteilijoiden ja tutkijoiden välillä sekä tukea Suomen ja Beninin välistä kulttuurivaihtoa.

Villa Karo tarjoaa suomalaisille kulttuuri- ja yhteiskunta-alan ammattilaisille mahdollisuuden residenssityöskentelyyn Beninissä sekä toimii kulttuurikeskuksena Grand-Popossa.

Hakemuksessa tulee olla lyhyt ansioluettelo ja työsuunnitelma. Hakemus liitteineen PDF-muodossa.

Hakemuksessa tulee käydä ilmi hakijan tai työryhmän tiedot (nimi kuten passissa, yhteystiedot, syntymäaika) ja residenssin ajankohtatoive.

Hakemukset liitteineen toimitetaan sähköisesti osoitteeseen hakemukset[a]villakaro.org.

Kevään residenssien (1.1.–31.5.) hakuaika päättyy 15.9. klo 23.59.

Hakuohjeet


Cirkon residenssi, Helsinki | Haku 16.9.2018 mennessä

Cirko – Uuden sirkuksen keskus hakee kauden 2019-2020 residenssiohjelmaansa suomalaisia tai Suomessa asuvia nykysirkustaiteilijoita ja poikkitaiteellisia työryhmiä, joissa on ainakin yksi suomalainen nykysirkustaiteilija, tekemään taiteellista tutkimusta ja työstämään uusia teosideoita. Residenssiohjelman valintoja tehdessä painotetaan ammattimaisuutta, taiteellista tasoa, yksilöllisyyttä, kansallista kattavuutta, taiteilijoiden sukupuolijakaumaa sekä projektin soveltuvuutta Cirkon tiloihin.
 
Residenssihakukaavakkeessa on sekä haettavat päivämäärät että tilat. Tarkista ennen hakemista, että residenssisi on mahdollista toteuttaa hakemassasi tilassa. Lisätiedot tiloista löydät Cirkon nettisivuilta.
 
Residenssihaku on avoinna 20.8.–16.9.2018. Myöhässä saapuneita hakemuksia ei huomioida. Haku toteutetaan sähköisesti.  
Lisätietoja residenssihausta antaa Tekninen tuottaja Robert Ahlbäck, robert.ahlback(a)cirko.fi , +358 50 305 7513

Hakulomakkeeseen


Drake Arts Center -residenssi, Kokkola | Haku 30.9.2018 mennessä

Drake Arts Center on kansainvälinen taitelijaresidenssi, joka sijaitsee Kokkolan vanhankaupungin, Neristanin sydämessä. Residenssi tarjoaa vierailevalle taitelijalle asuintilat noin 40 m2 puutalossa, Kotimuseon pihapiirissä. Oleskelujaksojen pituus vaihtelee viikosta kuuteen kuukauteen.

Drake Arts Center ohjelman kautta pyritään ennakkoluulottomasti lisäämään eri taiteenalojen keskinäistä vuorovaikutusta takaamalla residenssivieraalle kosketuspinta alueella toimiviin kulttuurilaitoksiin. Toivottavaa on, että taiteidenvälinen dialogi tavoittaa paikallisen yleisön. Tämän vuoksi etusijalla vieraiden valinnassa ovat ne hakijat, jotka tarjoavat konkreettista taiteellista ja/tai julkista produktiota vierailunsa yhteydessä tai sen jälkeen. Tuotos voi olla muodoltaan taideteos, julkinen esiintyminen tai avoin luento.

Lue lisää


Saison Foundation: Open for Application

Open for Application for activities, April 2019 - March 2020

Deadline: October 4, 2018


Lucky Trimmer Seeks Short Original Performances | Deadline 15 Nov 2018

Be it mainstream or avant garde, LUCKY TRIMMER is open to all genres of dance and performance as long as you can do it in under 10 minutes! Have you got what it takes to get LUCKY?

Where: Berlin, Germany
When: April 2019
Deadline for applications: November 15th, 2018

Who can apply?
LUCKY TRIMMER accepts applications from anyone and anywhere. Show us your solos, your duets, bring your whole dance crew. Our world revolves around contemporary dance but is open to all genres that are engaged with physicality, movement and performance. The only requirements are that:
– You are the choreographer or owner of the rights to the piece
– The piece is finished, not a work in progress
– You do not require extensive technical support
– The piece is TEN minutes or less

Contact details: romain(a)luckytrimmer.com

For further information


Call for Proposals: International Performing Arts Conference 17 – 21 Dec, Austria

We are honored to invite you to 2018 IUGTE Conference!  

International Conference "Theatre Between Tradition and Contemporaneity

The conference is a wonderful opportunity for performers, performing arts educators and teachers to demonstrate their methods and techniques.   

"Theatre Between Tradition and Contemporaneity" is the annual international multidisciplinary conference researching the Bridge between Tradition and Contemporaneity in performing arts.
The conference creates international, multicultural and multidisciplinary platform for exchange and collaboration between academics, performing artists, arts managers, producers, musicians, designers and teachers.  
 
Our goal is to explore the bridge between the world theatre traditions and contemporary performing arts through the acquaintance with the diversity of world traditions and modern innovations.
 
The conference will take place in the green heart of Austria - Steiermark. The venue is located at the territory of the 15th century castle, which is today the modern international arts centre.

The conference working language is English.

More details


Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali etsii ohjelmistoa | Haku 30.11.2018 mennessä

Suomen vanhin ja yhä yksi Euroopan suurimmista teatterifestivaaleista nuorelle yleisölle etsii ammattimaisesti korkeatasoista esittävää taidetta ohjelmistoonsa 2.-5.5.2019. Valitut teokset saavat 2-4 esityskertaa festivaalin aikana hyvin varustetuilla näyttämöillä. Festivaali maksaa esityksen matka- ja majoituskulut ja pienen esiintymiskorvauksen.

Hakemuksen tulee sisältää teostiedot, vierailun kustannusarvio, dvd/sähköinen latauslinkki ja tekninen rideri valo- ja lavakarttoineen.  

Hakemus tulee lähettää sähköpostitse osoitteeseen sari.tanner(a)ouka.fi tai postitse:
Sari Tanner
Oulun teatteri
PL 5, 90015
Oulun kaupunki.

KURSSEJA JA KOULUTUSTA

TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja kursseja ja työpajoja löydät myös: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Participation in Performance -kurssi Teatterikorkeakoululla | 11.9.-6.11.2018, Helsinki

Esitysten tekijä, koreografi Maija Hirvanen opettaa kurssin Participation in Performance Teatterikorkeakoululla 11.9.-6.11.2018, tiistai-iltoina 17:30-20:30. Tila on auditorio 1, kurssin kieli englanti.

Kurssi on Taideyliopiston opiskelijoille ja sitä järjestää Yhteisten opintojen keskus/Nykyesityksen opintokokonaisuus, mutta sessioihin, vaikka yhteen, voi tulla mukaan myös muita kiinnostuneita.

Jos haluat tulla mukaan, laita viesti Maijalle, maija(a)hirvanen.net. On hyvä tietää paljonko osallistujia kullakin kerralla on.

Ensimmäisellä kerralla on introluento. Tämän jälkeen kuusi kertaa, joista kullakin mukana eri vieraileva taiteilija, joka avaa työtään "participation in performance" -alueella. Kaikki erilaisia lähestymistapoja, joten joka kerralla keskitytään ja ollaan eri tavalla. Vierailijat ovat Anthea Moys (Etelä-Afrikka, New Performance Turku -yhteistyö), Sonya Lindfors, Tellervo Kalleinen, Aune Kallinen ja Juha Valkeapää. Viimeisellä kerralla koonti.

katso tarkempi aikataulu

"Participation in Performance course explores and discusses the potential that lies in the concept of "participation". The course sheds light on the backgrounds and practices connected to selected performance works based on participation and social protocols. We'll ask what participation means or can mean, and what kind of critical, practical and explorative perspectives art based on participating can take."


Helsingin yliopiston taiteiden tutkimuksen tohtoriohjelma | Haku 14.9.-27.9.2018

Filosofian, taiteiden ja yhteiskunnan tutkimuksen tohtoriohjelmassa on kaksi hakuaikaa vuodessa – yksi keväällä ja yksi syksyllä.

Syksyn hakuaika alkaa 14.9.2018 kello 09.00 ja on käynnissä 27.9.2018 kello 15.00 asti. Hakijoille tiedotetaan päätöksistä 30.11.2018 mennessä. Tarjotut opiskelupaikat tulee vastaanottaa 14.12.2018 mennessä. Syksyn haussa myönnetyt opinto-oikeudet alkavat 1.1.2019.

Kevään 2019 hakuaika on 2.-15.4.2019.

Lue lisää


Teatterikorkeakoulun tohtoriohjelma 2019 | Haku 12.10.2018 mennessä

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu, Esittävien taiteiden taiteellisen tutkimuksen tohtoriohjelman opiskelijavalinta

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu (TeaK) ottaa enintään 6 uutta tohtoriopiskelijaa aloittamaan opintonsa syksyllä 2019.

Esittävien taiteiden tutkimuskeskus (Tutke) vastaa tohtorikoulutuksesta ja tutkimuksesta TeaKissa. Esittävillä taiteilla tarkoitetaan TeaKissa edustettuja aloja: suomen- ja ruotsinkielinen näyttelijäntaide, ohjaus, dramaturgia, valo- ja äänisuunnittelu, tanssi, tanssijantaide, koreografia, tanssi- ja teatteripedagogiikka sekä esitystaide ja -teoria.  

Lue lisää

TYÖPAIKKOJA

TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja avoimia työpaikkoja löydät myös: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Suomen kansallisooppera ja -baletti sr hakee Teknistä suunnittelijaa | Haku 9.9.2018 mennessä

Suomen kansallisooppera ja -baletti sr hakee Teknistä suunnittelijaa vakinaiseen työsuhteeseen 1.11.2018 alkaen tai sopimuksen mukaan

Vastaat itsenäisesti ooppera- ja balettiesitysten lavasteiden teknisestä suunnittelusta lavastajien pienoismallien ja suunnitelmien pohjalta. Työtehtäviisi kuuluu myös esim. pohja- ja leikkauskuvien piirtämistä, kokoonpanokuvien piirtämistä, teosten lavastelistauksen laatimista sekä kokoonpanojen ja osien suunnittelua ja mallintamista. Arvioit myös erilaisten vuokra-, osto- ja yhteistyöteosten sopivuutta sekä ohjeistat esim. lavastajia ja näyttämömestareita.  

Valmistelet lavasteisiin liittyviä tarjouspyyntöjä, teet materiaalitilauksia sekä esittelet teknisiä konsepteja lavastamon ja näyttämön työryhmille. Osallistut teknisen suunnittelun viikkopalavereihin, teosten teknisiin palavereihin, sekä purku- ja palautekeskusteluihin. Työskentelet osana lavastamoa teknisessä suunnittelutoimistossa, esimiehenäsi lavastamon apulaispäällikkö.

Edellytämme sinulta soveltuvaa teknistä koulutusta (esim. kone- tai konstruktiotekniikan insinööritutkinto), taitoja dynamiikasta ja lujuusopista, vähintään kolmen vuoden suunnittelukokemusta, innovatiivista ajattelukykyä ja valmiutta toteuttaa suunnitelmia alusta asti, kokemusta teknisten projektien läpiviemisestä, prototyyppimäisestä suunnittelusta ja tuotannosta sekä eri materiaaleista (puu, teräs, alumiini ja muovit), hyvää paineensietokykyä ja ahkeraa työotetta, hyvää hallintaa Inventor, AutoCad ja MS Office -työkaluista sekä sujuvaa englannin kielen taitoa. Katsomme suomen kielen taidon eduksi. Katsomme myös eduksi, jos sinulla on aikaisempaa kokemusta lavasterakenteiden suunnittelusta ja CNC-tekniikasta.

Lavastamon päällikkö Tapio Säkkinen antaa tehtävästä lisätietoja 29.8. klo 12.00–14.00 ja 6.9. klo 12.00–14.00 välisinä aikoina, puh. 040-7667573.  

Hakemukset pyydetään jättämään ma 9.9.2018 mennessä Kansallisoopperan ja -baletin internet-sivuilla olevaan sähköiseen rekrytointijärjestelmään.

Lue lisää


Teatterikorkeakoulu etsii opetuksesta vastaavaa varadekaania | Haku 13.9.3018 mennessä

Hakuaika päättyy 13.09.2018 12:00  

Opetuksesta vastaava varadekaani johtaa Teatterikorkeakoulun opetuksen kehittämistä ja vastaa opetukseen liittyvien strategisten hankkeiden kehittämisestä. Lisäksi opetuksesta vastaava varadekaani
-    toimii opetusneuvoston puheenjohtajana
-    toimii dekaanin ensisijaisena sijaisena tämän ollessa estynyt hoitamaan tehtäväänsä
-    edustaa Teatterikorkeakoulun opetusta Taideyliopiston varadekaanitapaamisissa ja muissa vastaavissa elimissä.

Edellytämme hakijalta asiantuntemusta ja kiinnostusta teatteri- ja tanssitaiteen kandidaatti- ja maisteritutkintojen kehittämiseen. Edellytämme erinomaisia vuorovaikutustaitoja sekä hyvää kielitaitoa. Eduksi katsomme akateemisen johtamiskokemuksen, esimieskokemuksen sekä esittävien taiteiden syvällisen tuntemuksen.

Tehtävästä kiinnostuneiden tulee toimittaa vapaamuotoiset hakemuksensa palkkatoivomuksineen Teatterikorkeakoulun kirjaamoon osoitteeseen teak.kirjaamo(at)uniarts.fi 13.9.2018 klo 12 mennessä. Dekaani Maarit Ruikan tukena rekrytoinnissa toimii rekrytointiryhmä, joka haastattelee hakijat. Lisäksi hakijoita kuullaan Taideyliopiston yhteisölle avoimessa tilaisuudessa Teatterikorkeakoulussa. Tilaisuudessa yleisöllä on mahdollisuus esittää hakijoille kysymyksiä. Varadekaanin nimittää rehtori Jari Perkiömäki dekaanin esityksestä. Ennen esityksensä tekemistä dekaani kuulee Teatterikorkeakoulun johtokuntaa.

Tehtävä on osa- ja määräaikainen. Tehtävän osa-aikaisuusprosentti on 50 %. Tehtävä alkaa 1.10.2018 tai sopimuksen mukaan ja on kestoltaan enintään kolme vuotta.

Lisätietoja: Dekaani Maarit Ruikka, maarit.ruikka(at)uniarts.fi, 050-5812649.

Lue lisää


Teatterikorkeakoulu hakee tutkimuksesta vastaavaa varadekaania | Haku 13.9.2018 mennessä

Hakuaika päättyy 13.09.2018 12:00 

Tutkimuksesta vastaava varadekaani johtaa Teatterikorkeakoulun tutkimuksen ja tohtorikoulutuksen kehittämistä sekä vastaa tutkimukseen liittyvien strategisten hankkeiden kehittämisestä. Lisäksi varadekaani

-    toimii tutkimusneuvoston puheenjohtajana
-    toimii dekaanin toissijaisena tämän ollessa estynyt hoitamaan tehtäväänsä
-    edustaa Teatterikorkeakoulun tutkimusta ja tohtorikoulutusta Taideyliopiston tutkimuksen ja tohtorikoulutuksen ohjausryhmässä ja muissa vastaavissa elimissä.

Edellytämme hakijalta asiantuntemusta ja kiinnostusta teatteri- ja tanssitaiteen tohtorikoulutuksen ja tutkimuksen kehittämiseen. Edellytämme tohtorintutkintoa, erinomaisia vuorovaikutustaitoja sekä hyvää kielitaitoa. Eduksi katsomme akateemisen johtamiskokemuksen, esimieskokemuksen sekä esittävien taiteiden ja taiteellisen tutkimuksen syvällisen tuntemuksen.

Tehtävästä kiinnostuneiden tulee toimittaa vapaamuotoiset hakemuksensa palkkatoivomuksineen Teatterikorkeakoulun kirjaamoon osoitteeseen teak.kirjaamo(at)uniarts.fi 13.9.2018 klo 12 mennessä. Dekaani Maarit Ruikan tukena rekrytoinnissa toimii rekrytointiryhmä, joka haastattelee hakijat. Lisäksi hakijoita kuullaan Taideyliopiston yhteisölle avoimessa tilaisuudessa Teatterikorkeakoulussa. Tilaisuudessa yleisöllä on mahdollisuus esittää hakijoille kysymyksiä. Varadekaanin nimittää rehtori Jari Perkiömäki dekaanin esityksestä. Ennen esityksensä tekemistä dekaani kuulee Teatterikorkeakoulun johtokuntaa.

Tehtävä on osa- ja määräaikainen. Tehtävän osa-aikaisuusprosentti on 25 %. Tehtävä alkaa 1.10.2018 tai sopimuksen mukaan ja on kestoltaan enintään kolme vuotta.

Lisätietoja: Dekaani Maarit Ruikka, maarit.ruikka(at)uniarts.fi, 050-5812649.

Lue lisää

MUITA ILMOITUKSIA

Teatteri&Tanssi+Sirkus -lehden syyskauden avausnumero on ilmestynyt + erikoistarjous

Syyskauden avausnumerossa 5/2018 Teatteri&Tanssi+Sirkus puhuu taidetyöstä.

Paradoksien mies Janne Saarakkala sanoo, että nykyisin pitää olla kiinnostunut kaikesta eikä välittää mistään. Saarakkalan mielestä sanottava pitää salakuljettaa näyttämölle, jotta ihmiset tulisivat katsomaan. Samaan aikaan hän itse haaveilee suuresta yleisöstä.

Mitä ihmettä esitystaiteen pioneerit tekevät valtavirrassa? Oblivia maalaa samaa aihetta uudelleen, mutta syvemmin. Toisissa tiloissa ottaa kaikki sukupolvet mukaan.

Maakuntateatterit miettivät, kuinka tehdä taiteellisesti tärkeää työtä ja muodostaa samalla dialogi erilaisten yleisöjen kanssa.

Uudessa Toisia ääniä - sarjassa puhuvat kotimaansa tai työskentelypaikkansa Suomeen vaihtaneet taiteilijat. He keskustelevat toimittajan kanssa näkemästään esityksestä. Ensimmäisinä venäläiset Elli Närjä ja Olesia Fokina Ice/Jää-esityksen parissa.

Lisäksi mm: Akram Khan, Barrandov-studioiden aarteet, Aino Kiven kolumni, Jarkko Mandelin, Theatertreffen, Samuli Niittymäki, kesän festarit sekä Teatterikorkeakoulun irtisanomisseikkailu

Erikoistajrous uusille Teatteri&Tanssi+Sirkus -lehden tilaajille: Koko vuosi 30 euroa, hinta normaalisti 59 euroa. Tarjous on voimassa 16.9.2018 asti!


Madein-theweb.com -verkkosivusto auttaa kansainvälistymisessä

Ilmoita tuotantosi Madein-theweb.com -verkkosivustolle

Made in the Web on verkkosivusto, joka voi hyödyttää niitä esiintyviä taiteilijoita ja ryhmiä, jotka ovat kiinnostuneita lisäämään kansainvälistä näkyvyyttä.

Ilmoita oma tuotantosi madein-theweb.com -verkkosivustolle ja uutiskirjeeseen lähettämällä tietosi Åsa Edgrenille, asa.edgren(a)locoworld.se. 

Tutustu verkkosivustoon


Ohjesivusto viestinnän saavutettavuuden parantamiseen

Uusi Saavutettavasti.fi -portaali tarjoaa ohjeita verkkosisältöjen ja viestinnän saavutettavuuden edistämiseksi. Sivustolla on vinkkejä siihen, miten verkkosisältöjen saavutettavuutta voi parantaa helposti ja tehokkaasti.
 
www.saavutettavasti.fi


twitter.com/tinfotweets

TINFO julkaisee ajankohtaisista teatterialan tapahtumista uutiskirjeen kerran viikossa.
Voit tilata TINFO-tiedotteet sähköpostiisi tästä.

Aiemmin ilmestyneet TINFO-tiedotteet.