20.06.2018

TINFO-tiedote 23 / 20.6.2018

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

TINFO PALAVELLOO

UUTISIA

TAPAHTUMIA

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

HAKUJA

KURSSEJA JA TYÖPAJOJA

TYÖPAIKKOJA

MUITA ILMOITUKSIA

twitter.com/tinfotweets

Tilaa TINFO-tiedote sähköpostiisi

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

Teatteri, jalkapallo ja kaunis tappio 

Addiktio alkoikin alkulohkoista. Alun perin oli tarkoitus katsoa, miten Belgia ja Manchester Unitedin Romalu Lukaku pelaavat. Haaveissa on nähdä Lukaku Manchesterissä, haaveiksi jäi Zlatanin näkeminen…

Sohvaperunointi onkin paras lajini. Omistautumiseen on nyt mahdollisuus.

Yritän etäännyttävää lähestymistapaa – korruptiot ja skandaalit, rahanahneus, megalomania, politiikka… En saa itseäni siihen suuntaan väännetyksi. Sen sijaan liikutun nostalgiamuisteloista, joissa jalkapalloveteraanit kertovat voitoistaan ja häviöistään kuin sotaurhot. Kyynel nousee silmäkulmaan, kun japanilainen urheilutoimittaja kuvailee mieleensä syöpynyttä hetkeä. Saksan maajoukkueen kapteeni ja maalivahti Oliver Kahn MM-loppuottelun tappion jälkeen yksin maalissaan vuonna 2002. Titaani ja hänen traaginen erheensä. Kamerat siirtyivät voittoaan juhlivasta brasilialaisjoukkueesta Oliver Kahniin: ”On kuin kirsikankukat olisivat pudonneet. Tuollainen kaunis tappio meitä kiinnostaa.” Runoutta, respektiä. Fabien Barthez, Ranskan jalkapallomaalivahti, puhdasta koreografista nautintoa, kun Ranska voitti maailmanmestaruuden 1998. 

Teologi kirjoittaa jalkapallosta uskontona.  Liikuntasosiologi on tehnyt väitöskirjan jalkapallofaniudesta. Brittinäytelmäkirjailija Patrick Marber mursi kirjoittamiskauhunsa joitain vuosia sitten näytelmällä Red Lion. Se kertoo paikallistason jalkapallosta, se kertoo yhteisöstä. Näin Marber itse näytelmästään. Jalkapallo kuin teatteria, yhteisöllistä toimintaa. Voisiko joukkue, Mannschaft olla Menschshaft? Ensemble.

Olen passiivinen sohvaperunafani, en toimi, osallistu tai kuluta. No muutama olut, ei mitään päntsdrunk.
 

Teatteritilastot – arvista ja aliravitsemuksesta 

Teatteritilastot 2017 maailmalla. Kirjana sen saa elokuussa. Jos hotsittaa, niin avainlukuja voi katsoa tästä. Ja numeroiden kanssa kannattaa olla tarkkana ja katsoa, mitä ne niin sanotusti ovat syöneet, mitä on niiden takana.

On syytä iloita, että live ei ole lannistunut digin edessä. Ihmiset haluavat kohdata elävän eri muodoissaan. Teatterit ovat myös tehneet hartiavoimin työtä oikeutuksensa eteen. Niin ajattelen. Kynnystä mataloitetaan, tehdään yleisötyötä, kohdataan muissakin muodoissa kuin esityksissä. Iloitsen yleisötyöstä, iloitsen jokaisesta kävijästä mihin tahansa esitysmuotoon, -lajiin, esitykselliseen kohtaamiseen, tilaan tai tapahtumapaikkaan. Iloitsen joukkovoimasta, iloitsen yhteistekijyydestä, iloitsen kaikesta siitä muusta toiminnasta, jolle teatterit ovensa avaavat ja jonka ne tiloissaan mahdollistavat.

Jos kaupunginteatterikone yskii ja on huonossa hapessa, siitä kärsii koko ala. Leikkaukset jättävät arpia. Arvet altistavat aiempaa riskittömämmälle ja yhdenmukaisemmalle ohjelmistolle, varman päälle pelaamiselle.

Jos leikkauksista jää arpia, niin entä sitten se näyttämöruumis, joka on syntymästään saakka aliravittu? Sitähän rahoituslain ulkopuolinen kenttä on. Se sinnittelee, niin kuin ihmisruumis sinnittelee puutostilassa. Siitäkin kertovat tilastot, kertovat sen, että rahaa on tekemiselle jostain vain raapaistava, mutta entä palkka taidetyöstä?

Tilastojen pohjalta voi siirtyä pohdiskelemaan, mitkä ovat elävän esityksen mahdollisuudet digiajassa. Jokainen ohjelmistoluetteloiden teos ja sen tekijät puoltavat omalla tavallaan paikkaansa ja oikeutustaan. Jokainen teos ratkaisee, artikuloi ja päivittää sen, mistä esityksissä ja esittämisessä on kyse. Tilastojen pohjalta voi harjoittaa myös arvopohdintaa. Tilastojen taakse, käy!
 

Kesäteatteri on the road

Teatteri Tie – Johanna Ahonen ja Hannu Raatikainen kiertävät Henkilö V:llä ja Vinsentillä pitkin kesää. Vaasasta alkavalla kahden ihmisen turneella on nelisenkymmentä esitystä eri paikkakunnilla. Eläköön yksinkertaiset ideat. Mukana autossa kulkee nouseva katsomo, joka voidaan sijoittaa mihin tahansa. Ja jos sataa, niin sitten ollaan sisällä. Vaasasta lähdetään kohti Lappia, Utsjoelle, Kittilään, Sodankylään ja sitten alas. Forssassa 12.8. ja vielä yksi keikka Sonkajärvellä. Sitten jatkuu matka ensi kesänä. Sankarikesäteatterikiertämistä. Commedia dell´arte elää Suomen kesässä.
 

Kesäteatteripäivänä teatteriin 

TINFO on julistanut jo parina vuotena juhannuksen jälkeisen perjantain kansalliseksi kesäteatteripäiväksi. Tänä vuonna sitä vietetään 29.6. Miksikö? No siksi, että se on superpäivä, kaikkien kesäteatteriensi-iltailtojen kantaäiti, jonka helmoista tuona perjantaina pelmahtaa 39 ensi-iltaa – varmaan enemmänkin mutta tämänkokoisen saaliin olemme saaneet ensi-iltojen verkkopalveluun.

Tiedoksi. Juuri tuolloin on MM-kisoissa välipäivä, jolloin televisio näyttää vain koosteita edellispäivän peleistä. Kansallisena kesäteatteripäivänä ehtii hyvin teatteriin. Lauantaina 30.6. alkavat neljännesvälierät.

Vielä muutama viikko duunia. Future is Present Tampereen Teatterikesässä miltei jo täällä. Välissä tuo sohvaperunointi. Kesää!

 

Aiemmat Hanna Helavuoren työpäiväkirjamerkinnät

twitter.com/tinfotweets

TINFO PALAVELLOO

Teatteritilastot 2017 ilmestyneet

Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) kokoamat Teatteritilastot 2017 on ilmestynyt. Teatteritilastoihin sisältyvät 57 valtionosuuslainsäädännön piiriin kuuluvaa teatteria (nk. vos-teatterit; luku sisältää vos-tanssiryhmät ja -tuotantokeskukset), Suomen Kansallisteatteri ja Suomen Kansallisooppera, rahoituslain ulkopuolisia toimijoita on tilastoituna 74. Teatteritilastot antavat kuvan teattereiden taloudesta, henkilöstöstä, ohjelmistosta, esityskerroista, vierailuesityksistä ja yhteistuotannoista. Tilastot sisältävät myös tietoa mm. teatterin alueellisesta saavutettavuudesta, sukupuolittuneisuudesta ja kansainvälisestä liikkuvuudesta. Tilastojen aikasarjoista näkyy pitkän aikavälin kehityskulkuja.  

Teatteritilastot 2017 sekä lisätietoa ja materiaaleja: www.tinfo.fi/tilastot

Teatterin tunnuslukuja 2017: www.tinfo.fi/fi/Teatterin_tunnuslukuja_2017


Uutta TINFO-blogissa. Umpihangesta: Keskikesän teatterissa

Suomi. Tuhansien järvien ja neljän vuodenajan maa. Kesäisissä järvimaisemissa lahdenpohjukoita, niemennokkia, salmensuita, yöttömiä öitä, norppanäkymiä ja itikoita huiskivia ihmisiä. Keskittyneenä johonkin erityiseen. Naurunremakka saattaa kiitää pitkin järvenselkää. Kuuluuko jostain lauluakin? Siellähän on kesäteatteri!

Lue Hyde Hytin Umpihangesta-blogin uusin kirjoitus: Keskikesän teatterissa

Lue muut TINFO-blogissa julkaistut kirjoitukset


TINFO jää pian kesätauolle. Näillä neuvoin selviät ilman meitä heinäkuussa

Tinfolaiset käyvät kesän viettoon heinäkuussa. TINFO-tiedote ilmestyy seuraavan kerran Tampereen Teatterikesän kunniaksi jo tiistaina 7.8.2018. Meille voi lähettää uutisvinkkejä ja tiedotteita ehdolle jatkuvasti osoitteella: tinfo(a)tinfo.fi

TINFO-toimisto on suljettu 2.7.-3.8.2018.

Näillä neuvoin selviät ilman meitä heinäkuussa:

Leppoisaa kesää, toivottavat:

Hanna, Heidi, Hyde, Jenni, Mikko, Piia ja Sari

UUTISIA

Teatteritilastot 2017: Teatteri on säilyttänyt asemansa digiaikana

Yleisö katsoo kotimaista – Teatteritilastot 2017 ilmestyneet

Suomalaisen teatterin kotimaisuus jatkuu vahvana. Se näkyy erityisesti katsojamäärissä; yleisö katsoo mielellään kotimaista draamaa ja uusia esitysmuotoja. Kotimainen ohjelmisto keräsi lähes 1,5 miljoonaa katsojaa (1 486 563), 261 000 katsojaa enemmän kuin edelliskaudella. Tämä käy ilmi Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) julkaisemista Teatteritilastoista 2017. 

Teatterit tekivät entistä enemmän yleisötyötä. Katsojat kohtasivat monimuotoista elävää esittämistä, usein itse osallistujana. Yleisötyöhön osallistui 334 603 ihmistä. 

Näytäntökaudella 2016-2017 valtionosuusteattereissa (46 kpl; ei sisällä vos-tanssiryhmiä ja -tuotantokeskuksia) ja Suomen Kansallisteatterissa 63 % lipuista myytiin kotimaisiin teoksiin (1 164 651 myytyä lippua). Rahoituslain ulkopuolisten toimijoiden (74 tilastoitua toimijaa) ohjelmiston kotimaisuusaste oli vieläkin korkeampi, 91 % (321 912 myytyä lippua). Ohjelmistosuosikeista valtaosa oli kotimaisia teoksia ja uusien kotimaisten teosten kantaesityksiä oli paljon. Perinteisen draaman rinnalle tulleet moninaiset uudet esitysmuodot, joita rahoituslain ulkopuolisella kentällä tehtiin, olivat pääasiassa kotimaisia kantaesityksiä. Ne ovat nyt ensimmäisen kerran mukana ohjelmiston kotimaisuuden tarkastelussa.

Koko esittävän taiteen kenttä (teatteri 74 %, tanssi 11 %, sirkus 10 % ja ooppera 4 %) keräsi yhteensä 3,7 miljoonaa käyntikertaa, 20 875 esitykseen. Teatteri (vos-puheteatterit, Suomen Kansallisteatteri ja rahoituslain ulkopuoliset toimijat) keräsi katsojia 2,8 miljoonaa.

Puheteatterissa katsojamäärät nousivat 7 % edelliskaudesta. Suurissa ja keskisuurissa teattereissa (lähinnä kaupunginteatterit ja Suomen Kansallisteatteri) katsojia oli 122 500 edelliskautta enemmän (7 %). Rahoituslain ulkopuolisella kentällä katsojia oli myös 7 % enemmän (27 700 katsojaa). Suurten näyttämöiden yleisömenestykset tai vastaavasti -flopit näkyvät suoraan katsojatilastoissa. Nousua selittää suurelta osin Helsingin Kaupunginteatterin ja Suomen Kansallisteatterin kasvaneet katsojaluvut, mutta myös teattereissa pääkaupungin ulkopuolella myytiin lippuja aiempaa enemmän. Ilahduttavasti teattereiden päänäyttämöiden täyttöasteet nousivat 68,2 %:iin.

Kotimaisella draamalla on vankka asema, mutta samanaikaisesti ohjelmistoissa näkyivät myös draamanjälkeisyys ja yhteisöteatterin eri muodot. Esityksiä tehtiin yhä enemmän varsinaisten teatteritilojen ulkopuolella perinteisiä teos- ja esityskonsepteja kyseenalaistaen. Yhteisöteatterissa yleisöstä on tullut entistä useammin kanssatekijä. Vuorovaikutteisuuteen ja osallistavaan katsojasuhteeseen perustuvissa esityksissä ei tavoitella korkeita katsojamääriä.

Teatterit ovat jatkaneet saavutettavuuden esteiden purkamista. Yleisötyötä tehtiin entistä enemmän ja monimuotoisemmin. Katsojat kohtasivat elävää esittämistä aiempaa useimmin muissa muodoissa kuin tarkkarajaisina esityksinä. Yleisötyöhön osallistuneiden määrät kasvoivat, samoin yleisötyön suhteellinen osuus teattereiden toiminnasta. Kansalaisten silmissä yleisötyöllä luotu osallisuus vahvistaa teatterin oikeutusta ja mataloittaa kynnystä tulla teatteriin esityksiä katsomaan.

________________________

Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) kokoamat Teatteritilastot 2017 on ilmestynyt. Teatteritilastoihin sisältyvät 57 valtionosuuslainsäädännön piiriin kuuluvaa teatteria (nk. vos-teatterit; luku sisältää vos-tanssiryhmät ja -tuotantokeskukset), Suomen Kansallisteatteri ja Suomen Kansallisooppera, rahoituslain ulkopuolisia toimijoita on tilastoituna 74. Teatteritilastot antavat kuvan teattereiden taloudesta, henkilöstöstä, ohjelmistosta, esityskerroista, vierailuesityksistä ja yhteistuotannoista. Tilastot sisältävät myös tietoa mm. teatterin alueellisesta saavutettavuudesta, sukupuolittuneisuudesta ja kansainvälisestä liikkuvuudesta. Tilastojen aikasarjoista näkyy pitkän aikavälin kehityskulkuja. 

Teatteritilastot 2017 sekä lisätietoa ja materiaaleja: www.tinfo.fi/tilastot

Teatterin tunnuslukuja 2017: https://www.tinfo.fi/fi/Teatterin_tunnuslukuja_2017

 

Teatteritilastot

• antavat yleiskuvan teattereiden toimintojen volyymista ja voimavaroista

• tekevät näkyväksi ja julkiseksi sitä, mitä toimialalla tehdään ja mitä julkisella ja omarahoituksella saadaan aikaan

• tuottavat aineistoa teattereiden rahoitus- ja henkilöstörakenteen, ohjelmistojen ja katsojien vertailuun

• antavat pohjaa teattereiden itsearviointiin ja vertaisarviointiin

• tarjoavat argumentteja teatterin julkisen tuen merkitykselle ja teatterin vaikuttavuudelle

 

Tiedustelut:

TINFO / johtaja Hanna Helavuori, +358 44 3631722 hanna.helavuori(a)tinfo.fi tai

tilastonlaatija Piia Volmari, +358 50 35365883, piia.volmari(a)tinfo.fi


Hevosenkengästä Espoon toinen lastenkulttuurikeskus

Lapsiyleisön rakastamat espoolaiset Teatteri ja Lelumuseo Hevosenkenkä on hyväksytty Suomen Lastenkulttuurikeskusten liiton jäseneksi. Näin ollen Hevosenkengästä tulee maan 28. ja Espoon toinen virallinen lastenkulttuurikeskus. Jäsenyys osuu tärkeään ajankohtaan myös sen vuoksi, että valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi järjestetään syksyllä 2018 Espoossa.

Jäsenyytensä myötä Hevosenkenkä sitoutuu noudattamaan lastenkulttuurin laatukäsikirjan periaatteita, ja onkin muun muassa toiminut saavutettavuuden edelläkävijänä alallaan. Hevosenkengän kaikkea toimintaa ohjaavat arvot lapsilähtöisyys, suvaitsevaisuus, ilo & huumori, lämpö & sydämellisyys sekä korkea laatu sopivat hyvin yhteen liiton tukeman korkeatasoisen lastenkulttuurin kehittämisen kanssa. 

Espoon ensimmäinen ammattiteatteri, teatteri Hevosenkenkä sijaitsee Mankkaan Juhannusmäellä, 1800-luvun koulurakennuksessa, joka on kunnostettu ja laajennettu ihanteelliseksi miljööksi lapsiyleisölle. Lelumuseo Hevosenkenkä toimii Tapiolassa, Näyttelykeskus WeeGeellä. Lisäksi Hevosenkengästä käsin organisoidaan valtakunnallista Satupäivää, joka on noussut kymmenen vuoden aikana merkittäväksi, lapsille lukemista ja tarinankerrontaa edistäväksi tapahtumapäiväksi.

Keskuksen toimintaa laajenee ja monipuolistuu entisestään syksyllä 2018 kun teatterin pihapiiriin Juhannusmäelle avataan uusi toimintatalo Tusculum. Tusculumiin siirtyy teatterin yleisötyö, taideterapiatoiminta ja kurssit. Lisäksi sinne on suunniteltu uusia toimintamuotoja, kuten vauvateatteria, lasten improvisaatiotyöpajoja, lausuntailtoja ja vauvojen värikylpyjä.

Lue lisää Hevosenkengästä: www.hevosenkenka.fi
Lue lisää valtakunnallisesta lastenkulttuuriverkostosta: www.lastenkulttuuri.fi

Yhteystiedot:

Teatteri Hevosenkenkä
Juhannusmäki 2
02200 Espoo

Lelumuseo Hevosenkenkä
Näyttelykeskus WeeGee
Ahertajantie 5
02100 Espoo

TAPAHTUMIA

Lisää ajankohtaisia ja tulevia tapahtumia: www.tinfo.fi/tapahtumia


Kapsäkki goes Pride | 26.-29.6.2018, Helsinki

On aika juhlistaa yhdenvertaisuutta!

Musiikkiteatteri Kapsäkki juhlistaa Pride-viikkoa kolmatta kertaa järjestettävällä monitaiteellisella Kapsäkki goes Pride -festivaalilla. Pride-viikon tämän vuoden teemana on "Ääni" ja sen mukaisesti Kapsäkin esityksissä kuullaan monenlaisia kannanottoja ja äänimaisemia.  

Festivaalin ohjelmisto on valittu huolella. Teatterisalin puolella viikon aloittaa tiistaina 26.6. Blondit Amazoonit räväkällä punk-performanssilla. Torstaina 28.6. lavan valloittavat Minna Kivelä, Niina Hosiasluoma, Lassi Alhorinne ja Hanna Kirjavainen absurdilla komedialla Koiran sydän, joka perustuu löyhästi venäläisen Mihail Bulgakovin samannimiseen novelliin. Viikon huipentaa perjantaina 29.6. tanssija Janne Marja-ahon ja barokkiyhtye Cornucopian yhteisteos Superborea, jossa elektronisesta äänimaailmasta, Juha T. Koskisen ja Jean-Philippe Ramean musiikista, tanssista ja projisoinneista punoutuu moniaistinen kokemus.

Viikon ohjelmaa täydentävät Ravintola Kapsäkin hulvattomat esitykset joissa kuullaan komiikkaa ja kannanottoja mm. Juuso Kekkosen ja dragtaiteilijoiden esittäminä.

www.kapsakki.fi/pride


Peacemakersin kansainvälinen retriitti Suomen sisällissodasta | 26.-29.6.2018

Kansainvälinen retriitti tuo osallistujia ympäri maailman Suomen sisällissodan vankileireille 26.-29.6.2018

Peacemakers Finland järjestää kesäkuun lopussa nelipäiväisen kansainvälisen retriitin, jonka tarkoituksena on valottaa Suomen sisällissodan tapahtumia. Retriitti vie osallistujansa mm. Suomenlinnaan, Tammisaareen ja Lahden Hennalaan. Retriitille on kutsuttu puhumaan tutkijoita ja taiteilijoita, jotka ovat erikoistuneet Suomen sisällissotaan, kuten esimerkiksi “Helsinki veressä” kirjan kirjoittaja Sari Näre. Retriitille saapuu puhumaan myös Bosnian sisällissodassa Celebicin vankileirillä vartijana toiminut ja Haagin sotarikostuomioistuimessa tuomittu, Suomessa tuomionsa kärsinyt ja asuva Esad Landzo.

Retriitin henkisinä vastuuhenkilöinä toimivat belgialainen kuvataiteilija ja zenopettaja Frank De Waele ja suomalainen evankelis-luterilaisen kirkon pappi Maika Vuori.

Kansainvälinen Zen Peacemakers International on järjestänyt samankaltaisia retriittejä Auschwitzissä, Puolassa, Bosniassa, Ruandassa ja Yhdysvaltojen Black Hillsillä.  

Retriitin järjestävät Peacemakers Finlandin jäsenet Harvardin yliopiston tutkija, kuvataiteilija Mikko Ijäs ja säveltäjä ja äänenkäytön valmentaja Maija Kaunismaa, ohjaaja Johanna Hammarberg ja evankelis-luterilaisen kirkon pappi Maika Vuori.

www.peacemakersfinland.org/events

Lisätietoja:  Mikko Ijäs, mikkoijas(a)fas.harvard.edu


Taike SuomiAreenalla: Mihin Suomi tarvitsee taidetta? | 20.7.2018, Pori

Mikä on taiteen paikka yhteiskunnassa, kysytään 20.7.2018 Porissa. Vastaamassa ovat presidentti Tarja Halonen, kirjailija-ohjaaja Juha Hurme, muusikko-näyttelijä Olavi Uusivirta sekä Taiken johtaja Paula Tuovinen.

Tuovinen odottaa keskustelulta raikkaita näkökulmia siihen, mihin taidetta nykypäivänä tarvitaan ja mitä siltä odotetaan.

Keskustelu järjestetään yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Kaksi kolmasosaa Taiken jakamasta kokonaispotista taiteelle on Veikkauksen tuottoa. Veikkaus mahdollistaa myös Taiken 40 läänintaiteilijan työn eri puolilla maata.

Taiken ja Veikkauksen yhteisessä ohjelmassa tehdään näkyväksi myös SuomiAreenan suvaitsevaisuus-teemaa ja kulttuurista moninaisuutta. Taiken läänintaiteilija Maikki Kantola toimii Satakunnassa ulkomaalaistaustaisten taiteilijoiden tukena ja työtilaisuuksien avaajana. Yksi esimerkki yhteistyöstä on Porissa toimiva intialainen Lavanyavati-tanssiryhmä, joka esiintyy MTV-lavalla perjantaina 20. heinäkuuta.

Taike isännöi perjantaina myös Veikkauksen telttaa Kansalaistorilla, jossa on mahdollisuus sovittaa lasten suunnittelemia suvaitsevaisuuden ja yhdenvertaisuuden silmälaseja. Miltä sinun maailmasi näyttää suvaitsevaisuuden silmälasein katsottuna?

Taiteen edistämiskeskus Taiken ja Veikkauksen ohjelma Porin SuomiAreenassa perjantaina 20.7.2018
Taide hyvin, kaikki hyvin – Mihin Suomi tarvitsee taidetta?
kello 14.30-15.30, Antinkatu 5

Keskustelijoina presidentti Tarja Halonen, kirjailija-ohjaaja Juha Hurme, muusikko-näyttelijä Olavi Uusivirta sekä Taiken johtaja, koreografi Paula Tuovinen. Keskustelua kuljettaa toimittaja-kirjailija Minna Lindgren.


Teatterikesän OFF Tampere | 4.-12.8.2018

Tampereen Teatterikesän oheisohjelmisto OFF Tampere juhlistaa viisikymppistä festivaalia runsaalla monitaiteellisella ohjelmistolla, joka tuo kaupunkiin kaikille avointa ulkoilmaohjelmaa sekä kattauksen eri taiteenalojen ammattilais- ja harrastajaryhmien esityksiä ja tapahtumia. OFF tarjoaa viidenkymmenen eri osallistujan voimin esitystaidetta koko kirjossaan: teatteria, tanssia, musikaaleja, runoutta, monologeja, nukketeatteria, musiikkia, mimiikkaa, lastenkulttuuria ja kokeellisia produktioita.

Tulevassa ohjelmistossa nähdään poikkeuksellisen paljon upouusia näytelmätekstejä, mutta myös historia ansaitsee havinansa. Vuoden 1918 tapahtumat ovat luonnollisesti läsnä useassa esityksessä, ja klassikkotekstien sovitukset antavat kunniaa niin T¨ehoville, Waltarille kuin Kiannollekin.

Lue lisää OFF-ohjelmiston sivuilta!

Tutustu myös Tampereen Teatterikesän pääohjelmistoon

Tampereen Teatterikesässä myös ulkomaisille vieraille suunnattu kutsuohjelmisto Future is Present


Lain§uojattomat teatterifestivaali | 1.-9.9.2018, Pori

Vapaiden ammattiryhmien teatterifestivaali Lain§uojattomat järjestetään Porissa jo 19. kertaa 1.-9.9.2018

Festivaaliohjelmisto on jälleen monipuolinen läpileikkaus vapaiden ammattiryhmien esityksistä 24h näytelmiä unohtamatta. Rohkeita, kutkuttavia, puhuttelevia, rajuja sekä ajan hermolla olevia sisältöjä!

Festivaalin kansainväliset vieraat tulevat tänä vuonna Irlannista, Australiasta ja Ruotsista.

Festivaalin verkkosivut

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

Ajankohtaiset apurahahaut löydät Apurahavahdista


Suomen Kulttuurirahaston Taiteilijaresidenssiapuraha | Haku 10.–31.8.2018

Suomen Kulttuurirahasto myöntää vuosittain apurahoja työskentelyyn ulkomaisissa taiteilijaresidensseissä. Residenssipaikat vuodelle 2019 ovat haettavissa 10.–31.8.2018. Haettavissa olevat kohteet päivitetään verkkosivuille ennen haun avautumista.

Vuodelle 2019 hakukohteita on seitsemän: Hôtel Chevillon Ranskassa, SeMA Nanji Soulissa Etelä-Koreassa, Tokyo Arts and Space Residency Japanissa, O Espaço do Tempo Portugalissa, Artspace Australiassa, Institute for Provocation Kiinassa ja Triangle Yhdysvalloissa.

Työskentelyapurahan määrä on 2000 euroa kuukaudessa. O Espaço do Tempon työskentelyapuraha on 1200 ¤ / 2 viikkoa (800e työskentelyapuraha + 500e matka-apuraha) ja 1700 ¤ / 3 viikkoa (1200e työskentelyapuraha + 500e matka-apuraha) / taiteilija.

Kaikkiin residensseihin haetaan samalla kaavakkeella. Kuvataiteen alan hakijat voivat hakea useampaan kohteeseen samalla hakemuksella. Tällöin työsuunnitelmassa tulee perustella miten työskentely muuttuu kohteesta riippuen. Yhdellä hakukierroksella voi hakea joko Kulttuurirahaston tarjoamia residenssipaikkoja tai liikkuvuusapurahaa, mutta ei molempia.

Hakemukset tulee täyttää englanniksi. Jos hakija hakee ainoastaan Hôtel Chevilloniin, voi hakemuksen täyttää myös suomeksi.

Tarkempaa tietoa residensseistä ja niihin myönnettävistä apurahoista kunkin residenssin esittelysivulla.

Lisätietoja:
Johanna Ruohonen, erityisasiantuntija ja museonjohtaja, p. 040 5163 475, johanna.ruohonen(at)skr.fi

Lue lisää


Suomen Kulttuurirahaston Liikkuvuusapuraha | Haku 10.8.−31.8.2018

Liikkuvuusapurahan tavoitteena on mahdollistaa taiteilijalle ulkomaisen oleskelujakson avulla uusia välineitä ja verkostoja taiteellisen työskentelynsä tueksi.

Apurahan edellytyksenä on vähintään kahden viikon kestoinen yhtäjaksoinen oleskelu kohteessa. Yhteen hakemukseen voi yhdistää useiden samaan hankkeeseen kuuluvien, vuoden sisällä tapahtuvien matkojen kuluja, joista vähintään yhden kesto ylittää kaksi viikkoa. Hakijana voi toimia myös työryhmä tai rekisteröitynyt yhteisö, kuten esimerkiksi yhdistys, jolloin yksittäisen osallistujan matkan kesto on vähintään viikko.

Haettavan apurahan suuruus voi olla 3 000–10 000 euroa kuluapurahana. Apurahalla rahoitettavia kuluja voivat olla esimerkiksi residenssityöskentelyyn, festivaaliosallistumisiin, näyttelyprojekteihin ja kansainvälisiin yhteishankkeisiin liittyvät matkat. Liikkuvuusapurahahaussa ei voi hakea työskentelyapurahaa, vaan työskentelyn rahoitus tulee toteutua muista lähteistä.

Yhdellä hakukierroksella voi hakea joko Kulttuurirahaston residenssikohteeseen tai liikkuvuusapurahaa, mutta ei molempia. Hakemus tehdään Kulttuurirahaston verkkopalvelussa 10.8.−31.8.2018. Haku sulkeutuu viimeisenä hakupäivänä kello 16.00 Suomen aikaa.

Lue lisää

HAKUJA

Aiemmin TINFO-tiedotteessa ilmoitettuja avoimia hakuja: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Call for projects: New Settings, Fondation d’entreprise Hermès | Deadline 1 July 2018

With New Settings, the Fondation d’entreprise Hermès supports each year the creation and diffusion of new performance works. The chosen projects all feature crossovers of some kind or another: playing on the porosity of the boundary between performing arts and visual arts, their creators experiment with original and unusual forms.

The productions supported by New Settings are selected through an annual call for projects that is addressed to artists worldwide, as well as through discussions held with the various partners of the programme. The Foundation accompanies projects from their production phase onwards and proposes performance dates with partner institutions in the Ile-de-France: the Théâtre de la Cité internationale, the Festival d’Automne in Paris, the Théâtre Nanterre-Amandiers, the Théâtre de la Ville and the Centre Pompidou. Some projects are also presented in the United States thanks to the Foundation’s links with the FIAF-French Institute Alliance Française in New York.

Taking a close interest in the creative process, the Fondation d’entreprise Hermès is also eager to share these works with a broad public and to facilitate their understanding and appreciation. It is with this in mind that each year the Foundation commissions a special critical supplement from artpress magazine that explores the season’s New Settings programme and is distributed free of charge at performance venues.

The 2019 call for projects is open online from March 6 to 12 p.m. on July 1, 2018.

Competition rules and conditions  


Residency programme PACT Zollverein | Deadline 9 Jul 2018

From mid JANUARY TO MID JULY 2019 PACT Zollverein is offering a residency programme for the development and realisation of projects and productions, which is open to professional artists from both Germany and abroad working in the fields of dance, performance and media art.  

Residencies are planned individually and include a working space and local accommodation as well as financial support in the form of a weekly grant allowance and travel costs. By arrangement and subject to requirement, PACT Zollverein also offers its residents technical support.

We only accept residency applications submitted via our online residency application process. To access the online application form please go to: www.pact-zollverein.de/en/artists-centre/residencies.

CLOSING DATE FOR APPLICATIONS: 9TH OF JULY 2018 AT 5  PM (CET)  

All complete applications received by this date will be considered and you will be informed of the panel’s  decision by e-mail.

Read more (pdf)


Naapuruuden kielet. CulturaFest etsii ideoita ja taidehankkeita | Haku 15.7.2018 mennessä

CulturaFest-tapahtuma ottaa vastaan ideoita ja taidehankkeita, joiden teema on Naapuruuden kielet. Haku on avoinna 15.6.-15.7.2018. Kutsumme taiteilijoita pohtimaan, miten ja millä tavalla naapureiden välille muodostuu suhteita Vantaalla. Millainen naapuruussuhde muodostuu ihmisten ja elävän tai elottoman luonnon välille kaupunkiympäristössä? Millaisia naapuruussuhteita ja sosiaalisia aktiviteetteja muodostuu samassa huoneistossa, talossa, lähiössä tai kaupungissa asuvien eri sukupolvien ja kulttuurien välillä? Onko kieli – suomi, ruotsi, englanti tai venäjä – välttämätön yhteisymmärryksen syntymiselle?

Töiden muoto voi olla millainen tahansa. Ne voivat edustaa yhtä tai yhdistellä useita taidelajeja ja heijastella erilaisia nykykulttuurin muotoja. Mukaan valitut hankkeet esitetään CulturaFest -tapahtumassa Vantaalla.

CulturaFest on Cultura-säätiön tuottama nykykulttuurifestivaali ja luova laboratorio. Festivaalin tarkoitus on luoda tilaa vuoropuhelulle monikielisessä Suomessa. Vuonna 2018 CulturaFest järjestetään Vantaalla 2.-4.11., ja sen päänäyttämö on kulttuurikeskus Vernissa. Kaikkiin festivaalin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Hakemusten ehdot:

  • Ideakilpailuun kutsutaan Suomessa asuvia taidealan tekijöitä (taiteilijoita, muusikkoja, näyttelijöitä, kirjailijoita, tanssijoita, runoilijoita, ohjaajia jne.) sekä taiteilijakollektiiveja.
  • Hakemus on vapaamuotoinen ja sen kieli voi olla suomi, englanti tai venäjä. Hakemukset lähetetään osoitteeseen culturafest(a)culturafest.fi
  • Hakemuksesta täytyy käydä ilmi: lyhyt idean kuvaus, osallistujat, toteutusaika (myös valmisteluaika ja esityksen kesto), vaatimukset esitystilalle, lista teknisistä vaatimuksista, esityksen kustannusarvio sekä hakijan tai kollektiivin yhteystiedot. Pyydämme myös toimittamaan hankkeen visuaalisen materiaalin sekä linkit audio- tai videoäänitteisiin, mikäli ne ovat jo olemassa.
  • Hakuaika: 15.6. - 15.7.2018.

Hakemusten arviointikriteerit:

  • Hakemuksen teema vastaa festivaalin teemaa - Naapuruuden kielet
  • teos pyrkii rakentamaan dialogia sen eri muodoissa
  • hanke pystytään esittämään CulturaFestin aikana Vantaalla 2.-4.11.2018

Ideakilpailun tulokset julkistetaan Cultura-säätiön sivuilla www.culturas.fi ja lähetetään osallistujille 10.8.2018. 

Lue lisää


Call for Entry: Dramatic Arts Center of Iran | Deadline 1 Aug 2018

Dramatic Arts Center of Iran (DAC) is pleased to inform that there are some international activities which are going to take place in Iran (2018-2019). They have been indicated as below:

1-  13thInternational Street Theater Festival - Marivan, 1st- 5thSep. 2018, deadline for submission: 1st Aug. 2017;

2-  25th International Children and Adolescents Theater Festival, November 2018, deadline for submission: 30th Sep. 2018;  

3- 37thFadjrInternational Theater Festival (for all genres), February 2019, deadline for submission: 1st Dec. 2018; as you know the Fadjr festival is main event for us we appreciate it if you send us the link of your suggested performance for this event sooner than others. 

 Note 1: DAC and mentioned international theater festivals would like to invite manager or the representative of Theatre Company in order to be selected the Iranian productions;

 Note 2: We highly appreciate it if you could send us the accessible links of your new productions of your Theater Company. The attached application form should reach DAC by the mentioned deadline. The selection committee will announce the accepted international performances through international affairs office of Dramatic Arts Center of Iran;

 Note 3: You could send your request data (which mentioned in application form) by email through the following address to Director of International Affairs Office, Dr. Saeed Asadi : dramatic.artcenter.iran(a)gmail.com

  • IMPORTANT: Please send all the Documents mentioned in application form (in English) to the following address.  
  • Incomplete applications will not enter the selection process.  
  • Please don’t send your data separately.
  • Festivals' selections boards will decide on the sent links  
  • The financial conditions and facilities will be discussed after accepting the sent suggested performances (Accommodation, meals and…).We couldn’t have any response about financial condition before final selection.

Please note which festival you would like to participate.

dramatic.artcenter.iran(a)gmail.com
Tel: +9821 66 70 88 61
Fax: +98 21 66 72 53 16
Website DAC: www.theater.ir/en
Website of Fadjr ITF: www.fitf.theater.ir
Website of Street Theatre Festival: www.mariwanfestival.com/default.aspx


Sisä-Suomen tanssin aluekeskuspalkka ja Liikelaiturin House-taiteilijahaku | Haku 18.6.-2.8.2018

Sisä-Suomen tanssin aluekeskus / Pirkanmaa julistaa haettavaksi aluekeskuspalkan vuodelle 2019. Aluekeskuspalkan hakuaika on 18.6.-2.8.2018.

Aluekeskuspalkkaa myönnetään ensisijaisesti pirkanmaalaisille vapaan kentän tanssitaiteilijoille taiteelliseen työskentelyyn. Aluekeskuspalkkaa voidaan myöntää myös alueen ulkopuolisille tanssitaiteilijoille, jos taiteellinen työskentely tapahtuu Pirkanmaalla. Työskentely voi olla teoskeskeistä, work in progress -työskentelyä, taiteellista hanke- tai projektitoimintaa tai jotakin muuta, mikä tukee hakijan taiteellisen työn ja uran kehittymistä.  

Aluekeskuspalkkaa voi saada 1-3 kk ajaksi ja kyseessä on aina henkilökohtainen kuukausipalkkasuhde. Aluekeskuspalkan suuruus on 2 400 euroa/kk.  

Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen aluekeskuspalkka haku- ja valintaprosessi uudistuu. Liikelaiturin House-taiteilijoita ei haeta erillisellä haulla, vaan aluekeskuspalkkahakemuksista valitaan myös Liikelaiturin House-taiteilijat vuodelle 2019. Aluekeskuspalkkahakemuksen työsuunnitelma-liitteen korvaa hakijan oma pohdinta aluekeskuspalkan merkityksestä hänen tämän hetkisen työuransa kannalta. Lisäksi valintaprosessin tukemiseksi ja syventämiseksi käyttöön otetaan kehityskeskustelut.  

Kehityskeskusteluun kutsutaan hakemusten perusteella 10-14 taiteilijaa. Kehityskeskusteluiden ajankohta on la-su 11.-12.8.2018 ja aikaa varataan 75 min / taiteilija. Kehityskeskusteluun osallistuvat toiminnanjohtaja Piia Kulinin lisäksi Pirkanmaan Tanssin Keskus ry:n hallituksen jäsenet Maija Hoisko, Tuula Linnusmäki ja Samuli Roininen.  

Aluekeskuspalkkahakemukset liitteineen toimitetaan määräpäivään 2.8.2018 klo 15.00 mennessä sähköisellä lomakkeella. Hakemusta ja liitteitä ei oteta postitse vastaan vaan kaikki materiaali lähetetään sähköisessä muodossa. 

Hakuohjeet ja -lomake

Tiedustelut

Ajalla 18.6.-28.6.2018 Toiminnanjohtaja Piia Kulin 050 552 1138 / piia.kulin(a)sisasuomentanssi.fi
Ajalla 2.7.-31.7.2018 Puheenjohtaja Tuula Linnusmäki 045 127 0889 / tuula.linnusmaki(a)sisasuomentanssi.fi

Päätökset aluekeskuspalkasta tehdään elo-syyskuun 2018 aikana. 


Haku Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssiin | Haku 1.-15.8.2018

Koneen Säätiön ylläpitämä kansainvälinen Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssi Mynämäellä tarjoaa eri alojen ammattitaiteilijoille ja tutkijoille tilaisuuden arjesta irrottautumiseen ja mahdollisuuden keskittyä luovaan työhön. Kartanon kaunis, historiallinen ympäristö ja luonnonrauha tukevat keskittymistä. Saaren kartano antaa taiteilijoille myös alustan kohdata toisiaan, jakaa ajatuksia ja jättää oma jälkensä toistensa ajatuksiin, työhön ja Saaren kartanoon. Vuoden 2019 residenssipaikkojen haku alkaa 1. elokuuta ja päättyy 15. elokuuta klo 16.00.

Residenssipaikkaa voivat hakea yksittäiset eri alojen suomalaiset ja ulkomaiset taiteilijat, kääntäjät, kuraattorit, kriitikot ja taiteilijaryhmät (työryhmä tai y-tunnuksellinen yhteisö) taiteelliseen työskentelyyn hakemuksessa esitetyn työsuunnitelman toteuttamiseen Saaren kartanossa.

Residenssi on tarkoitettu taiteelliseen työskentelyyn. Etusijalla ovat monialaiset, uudet, marginaaliset tai valtavirran ulkopuoliset taiteenalat ja aiheet.

Kahden kuukauden mittaiset yksilöresidenssijaksot sijoittuvat tammi–huhtikuuhun ja syys–joulukuuhun. Yksilöresidenssiin sisältyy asunto, työhuone ja kuukausiapuraha, joka määräytyy kokemuksen mukaan. Erilaiset taiteilijaryhmät, kuten esimerkiksi yhteisö- ja ympäristötaiteilijat tai vapaat teatteri- tai tanssiryhmät, voivat hakea työskentelyjaksoa ja ryhmäresidenssitukea matka- ja elinkustannuksiin residenssikauden ajaksi 1–4 viikon jaksolle touko–elokuussa. Yksilöresidenssien aikana kartanolla työskentelee Saaren kartanon kutsutaiteilija syyskuusta huhtikuun loppuun. Lisäksi residenssissä työskentelee lisäksi läpi vuoden yhteisötaiteilija.

Ryhmät voivat hakea tukea matka- ja elinkustannuksiin lyhytkestoisemman residenssikauden ajaksi. Residenssipaikkoja haetaan apurahahakemusten verkkopalvelussa.

Hakuohjeet ja valintaperusteet
 
Lisätietoja:
Residenssikoordinaattori Pirre Naukkarinen, pirre.naukkarinen(a)koneensaatio.fi, 044 031 4201


Haku Taiteellisen Ajattelun Akatemian opintokokonaisuuteen | Haku 30.8.2018 mennessä

Opintokokonaisuuteen (16 op) haetaan motivaatiokirjeellä ja cv:llä. Opinnot ovat osa Taideyliopiston avoimen yliopiston opintotarjontaa. Opintokokonaisuuteen valitaan 20 osallistujaa, joista max. 10 on Taideyliopiston esittävien taiteiden maisteriopiskelijoita.

Koulutuksen valintakriteerinä on hakijan soveltuvuus opintokokonaisuuden opiskelijaksi. Tähän vaikuttavat hänen taustansa, motivaationsa ja sitoutumisensa opintoihin.

Mikä on Taiteellisen Ajattelun Akatemia?

TAA on Cirkon järjestämä kolmivuotinen Koneen säätiön rahoittama hanke. Hanke tähtää dramaturgisen ja kriittisen ajattelun kehittämiseen ja tuo eri esittävien taiteiden tekijöitä oppimaan yhdessä ja toisiltaan luovassa, rakentavassa ja keskustelevan rennossa ilmapiirissä. Hanke pitää sisällään kaksivuotisen opintokokonaisuuden, joka järjestetään lukuvuosina 2018-2019 ja 2019-2020 yhteistyössä Taideyliopiston Avoimen kampuksen kanssa, sekä lukuvuonna 2020-2021 toteutettavat kaksi esitystuotantoa.

Lue lisää Cirkon nettisivuilta


Kanneltalon tuotantohaku vuodelle 2019 | Haku 3.9.2018 mennessä

Kanneltalon vuoden 2019 ohjelmistoon haetaan erityisesti teatterialan kantaesitysteoksia ja esityssarjoja, myös muut taiteenlajit huomioidaan. Kanneltalo toimii ohjelmistoon valikoituvien teosten osatuottajana, tuotannoilla täytyy olla omarahoitusosuus.  

Pääosa Kanneltalon ohjelmistosta toteutetaan teatteri- ja konserttisalissa. Esityskonsepteja voidaan toteuttaa myös kaupunkitiloissa Kaarelan alueella. Viime vuosina Kanneltalon edustalla sijaitseva Sitratori on ollut mm. nykysirkusesitysten areenana.

Ohjelmistoa valittaessa kiinnitetään huomiota tuotantoehdotuksen sopivuuteen Kanneltalon muuhun ohjelmistoon ja tavoiteltuihin kohderyhmiin nähden sekä taiteelliseen kokonaisuuteen. Tuotantohaku painottuu erityisesti aikuisille suunnattuun ohjelmistoon.

Tuotantoehdotus voi sisältää myös yleisötyöllisen ja yhteisötaiteellisen tulokulman. Ohjelmistoon voi hakea myös uusintaesityksellä tai vierailulla.

Vapaamuotoiset hakemukset toimitetaan osoitteeseen tiina.laukkanen(a)hel.fi 3.9.2018 mennessä. Hakemukseen olisi hyvä liittää työ- ja rahoitussuunnitelma.

Tutustu Kanneltalon ohjelmistoon: www.kanneltalo.fi  

Lisätiedot 8.-31.8.2018 välisenä aikana: Tuottaja Tiina Laukkanen, p. 040-176 9173, tiina.laukkanen(a)hel.fi 

KURSSEJA JA TYÖPAJOJA

TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja kursseja ja työpajoja löydät myös: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Kinesteetikot ry:n kurssi Spine of Warrior | 17.-19.8.2018

Tervetuloa Kinesteetikot ry:n syksyn 2019 kurssille, jossa teemana rangan liike sekä lattiatekniikka. Ohjaajana kamppailulajien ja liikkeen ammattilainen Kaide Bärlund. Kurssi on suunnattu esittävien taiteiden ammattilaisille, opiskelijoille sekä liikkeestä kiinnostuneille ihmisille.

Terve selkäranka on perustava tekijä lähes kaikessa ihmisen toiminnassa . Vahva ranka tukee vartaloa ja suojaa selkäydintä, joka auttaa meitä käsittelemään tuntemuksia, joiden avulla olemme yhteydessä ympärillämme olevaan maailmaan. Kurssin SPINE-osiossa syvennytään selkärangan luonnolliseen ja terveeseen liikkuvuuteen, auttaen sinua rakentamaan älykkään, vahvan ja elastisen selkärangan, joka kestää kuormitusta, taipuu ja liikkuu sulavasti elämän eri tilanteissa.

Workshopissa tarjotaan runsaasti työkaluja rangan omatoimiseen harjoittamiseen, joiden avulla välität voimaa tehokkaammin selkärangan läpi kehosi eri osiin ja liikut sulavammin; minkä on todettu johtavan suurempaan voimaan, lujuuteen, liikkuvuuteen ja kestävyyteen erilaisissa aktiviteeteissa aina tanssista, taistelulajeista, kiipeilystä pelaamiseen.

Jäsenenä voit myös jatkossa osallistua sunnuntaitreeneihin hintaan 40¤ / 8 treenikertaa / kevät tai syksy, vaikka et olisi osallistunut kyseisen kauden tiiviskurssille. Tervetuloa siis jäseneksi!

Kulttuurikeskus Sähinä | Lauttasaari
( Heikkiläntie 10, 00210 Helsinki )

PE 17.8. klo 18-21
LA 18.8. klo 11-16
SU 19.8. klo 11-16

EARLY BIRD hinta jäsenille / ei-jäsenille 24.6. asti: 130 euroa / 150 euroa
Normaalihinta: 145 euroa / 165 euroa
Maksut https://holvi.com/shop/KINESTEETIKOT/section/kurssit-workshops/

Ota yhteyttä: info(a)kinesteetikot.fi

Kinesteetikot ry / Facebook
Tapahtuma / Facebook
Kinesteetikot ry / nettisivut: www.kinesteetikot.fi
Kaide Bärlund: www.spineofwarrior.com

TYÖPAIKKOJA

TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja avoimia työpaikkoja löydät myös: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Musiikkiteatteri Kapsäkki etsii teatteriteknikkoa

Musiikkiteatteri Kapsäkki etsii vakinaiseen työsuhteeseen teatteritekniikan ammattitaitoista, paneutuvaa ja innostuvaa tekijää hoitamaan ääni-, valo- ja näyttämöhenkilön tehtäviä. Työn sisällöstä valtaosa on esitystoiminnan valon ja äänen ulosajoa sekä ajoittain yksinkertaisia valo- ja äänisuunnittelutehtäviä. Lisäksi toimenkuvan kuuluu myös lavasterakennusta, -pystytystä ja purkua. Lisäksi työntekijä on lukuisten vierailuesitysten tekninen yhdyshenkilö, jonka tehtävä on sekä opastaa vierailijoiden tekninen henkilökunta Kapsäkin teknisen laitteiston käyttöön että toimia tarvittaessa näiden esitysten teknisenä ulosajajana. Työntekijän vastuulla on lisäksi Kapsäkin tekninen laitteisto ja varustus, sen huolto ja kunnossapito sekä investointisuunnitelman ylläpito.

Hakemukset CV:ineen mahdollisimman pian sähköpostilla Kapsäkin vt. toiminnanjohtaja Markus Leikolalle, markus.leikola(a)delicateservices.com. Hän myös vastaa tiedusteluihin, mieluiten sähköpostitse tai puh. 050 5630 211. Valinta tehdään, kun oikea ihminen on löytynyt ja työsuhde alkaa elokuun alussa kuuden kuukauden koeajalla. Palkkaus on alan TES:n mukainen ja se, samoin kuin valittavan henkilön ammattinimike, riippuu hakijan kokemuksesta. Valittavan henkilön on myös esitettävä todistus terveydestään ennen valintaa.

Lue koko ilmoitus täältä


Musiikkitalo etsii valaistusmestaria | Haku 5.8.2018

Musiikkitalo etsii rautaisen ammattitaidon omaava valaistusmestaria.

Valaistusmestari  vastaa Musiikkitalon esitys- ja yleisvalaistusjärjestelmien toiminnasta ja kehityksestä,  toimii tapahtumien valosuunnittelijana sekä osallistuu asiakastapaamisiin osana myynti- ja asiakaspalvelutyötä.  Edellytämme tehtävään valitulta henkilöltä rautaista ammattitaitoa ja viimeisintä alan osaamista.

Haku päättyy sunnuntaina 5. elokuuta 2018 kello 23.59. Työsuhde on vakituinen.

Hakemus palkkatoiveineen sekä CV tulee toimittaa sunnuntaihin 5. elokuuta 2018 klo 23.59 mennessä sähköpostitse pdf-muodossa osoitteeseen rekrytointi(at)musiikkitalo.fi

Sähköpostin aihekenttään tulee kirjoittaa otsikoksi "Valaistusmestari" sekä hakijan nimi.

Lisätiedot: Musiikkitalon tuotantopäällikkö Antti Pylkkänen, puh.  020 707 0403

Puhelinajat:  
23.-25. heinäkuuta ma-ke klo 10.00-12.00
25.-27. kesäkuuta ma-ke, klo 10.00-12.00

Lue koko ilmoitus täältä

MUITA ILMOITUKSIA

Turun Kaupunginteatteri etsii uusia kotikriitikkoja | Haku 3.8.2018 mennessä

Oletko kiinnostunut teatterista? Haluatko kuulla ja nähdä vähän enemmän kuin tavallisena katsojana? Oletko valmis kirjoittamaan teatterikokemuksistasi Turun Kaupunginteatterin kotikriitikkojen blogissa www.kotikriitikot.com?

#wanted #yleisöääni

Kaudelle 2017–2018 valitsimme rohkean pilottiryhmän lähes sadan hakemuksen joukosta. Kotikriitikkojen uusi blogi keräsi kauden aikana yli 25 000 näyttökertaa. Nyt haemme tulevalle kaudelle muutamaa uutta kotikriitikkoa kirjoittamaan Turun Kaupunginteatterista ja esityksistämme.

Hae mukaan, jos olet

  • kirjoitustaitoinen ja kiinnostunut teatterista.
  • vähintään 16-vuotias, yläikärajaa ei ole.
  • voit sitoutua kotikriitikkotoimintaan kaudeksi 2018-2019. Sinun ei tarvitse olla turkulainen, mutta Turun Kaupunginteatteri ei korvaa vierailuista koituvia mahdollisia matkustus- tai majoituskuluja.

Lue lisää

Näin haet:

Tutustu aluksi viime kauden kotikriitikkotoimintaan osoitteessa www.kotikriitikot.com. Lähetä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen emmi.kantonen(a)turku.fi otsikolla "Kotikriitikkohaku" 3.8.2018 mennessä. Kerro itsestäsi ja suhteestasi teatteriin A4-liuskan verran. Ilmoitamme valituille kotikriitikoille 17.8. mennessä.

Hae mukaan!


Juhlavuoden kunniaksi Teatterikesä kerää muistoja ja tarinoita vuosien varrelta

Vuonna 1968 perustettu Tampereen Teatterikesä viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhlia.

Vuosien ja vuosikymmenten varrelle mahtuu upeita teatteriesityksiä, koskettavia katsomiselämyksiä, kohtaamisia ja keskusteluja – myös rivien väliin unohtuneita tarinoita. Juhlavuoden kunniaksi Teatterikesä kerää muistoja ja tarinoita vuosien varrelta.

Kerro mieleenpainuvin Teatterikesä-muistosi – tai useampi – olivat ne sitten toissavuodelta tai parin vuosikymmenen takaa. Voit kirjata muistosi verkkosivuilla olevalla lomakkeella, joka on avoinna 19.elokuuta saakka. Vastanneiden kesken arvotaan lippuja Teatterikesään 2019.

Lue lisää ja lähetä muistosi lomakkeella


Öppna ditt hem för pjäsläsning

Boodi Kabbani från Syrien, Hanan Sneih även hon från Syrien, Alexander Foy från Ryssland och Cecilia Paul från Finland. Efter läsningen fungerar Ann-Louise Gauffin som diskussionsledare. Tillställningen med förberedelser, läsning och diskussion tar tillsammans ca 2h. Diskussionsspråket är en blandning av svenska och engelska.

Att bjuda in en pjäsläsning är gratis och vi kan komma till alla hem i Helsingfors med omnejd. Din bostad behöver ha ett tillräckligt stort rum för vårt team på fem personer samt publiken vars storlek du, som värd bestämmer. Bjud gärna in familj, vänner och bekanta tills det är fullt.

Tidpunkt för läsningarna är kvällstid i slutet av augusti 20-31.8.2018 Klockslaget kommer vi överens om sinsemellan och det kan variera beroende på värdarnas möjligheter.

Ta gärna kontakt om du vill ha mera information eller anmäl intresse för att stå värd för en läsning till ann-louise.gauffin(a)svenskateatern.fi
 
Observera att vi kontaktar dig i ärendet först i början av augusti.

Tack till...

Ishmael Falke, Magi Trygg, Svenska kulturfonden, Nygréns stiftelse, SFV och RefuHome som bistått projektet

Läs mera


twitter.com/tinfotweets

TINFO julkaisee ajankohtaisista teatterialan tapahtumista uutiskirjeen kerran viikossa.
Voit tilata TINFO-tiedotteet sähköpostiisi tästä.

Aiemmin ilmestyneet TINFO-tiedotteet.